Φθηνές λύσεις για διακοπές 5 ημερών τον Αύγουστο

Μια τετραμελής οικογένεια ή παρέα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει προορισμούς τόσο στην ηπειρωτική Ελλάδα όσο και στη νησιωτική, με το κόστος διαμονής να μην ξεπερνά τα 100 ευρώ/διανυκτέρευση

Λύση – όαση για φθηνές διακοπές αποτελούν οι βραχυχρόνιες μισθώσεις, όπως επίσης υπάρχουν προορισμοί με χαμηλό σχετικά κόστος για διακοπές πέντε ημερών τον Αύγουστο. Βασικό ρυθμιστή του κόστους διαμονής αποτελεί ο χρόνος της κράτησης,ενώ το μεγαλύτερο μέρος των διαθέσιμων κατοικιών είναι ολόκληρες κατοικίες άνω των 40-60 τ.μ., όπου η κράτηση σε πολλές περιπτώσεις δεν ξεπερνά τα 400-500 ευρώ για πέντε διανυκτερεύσεις.

Το φετινό καλοκαίρι, όπως και το 2020-2021, καταγράφεται, επίσης, άνθηση στα road trips προς τους ηπειρωτικούς προορισμούς. Τα πρώτα δείγματα καταγράφηκαν τις ημέρες του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς – δημοφιλείς και μη προορισμοί στην ηπειρωτική Ελλάδα κατέγραψαν υψηλή κινητικότητα. Το κόστος μετακίνησης πλέον δεν είναι αμελητέο και, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, θα αποτελέσει σημαντικό στοιχείο για την επιλογή των εκδρομέων τους καλοκαιρινούς μήνες. Αρκετοί ενδεχομένως να προτιμήσουν προορισμούς σε χιλιομετρική απόσταση 2-2½ ωρών, με στόχο τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση καυσίμων. Σύμφωνα με έρευνα τηςAirDNA, η ζήτηση για βραχυχρόνιες μισθώσεις κατά τηθερινή περίοδο, με βάση τις κρατήσεις που έχουν γίνει για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, καταγράφει αύξηση της τάξεως του 26,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, αποτελώντας την κορυφαία επίδοση πανευρωπαϊκά.

Οπως τονίζει ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, τα ακίνητα που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης διαθέτουν την οικοσκευή που χρειάζεται μια οικογένειαγια να ετοιμάσει το γεύμα της, κάτι που αποτελεί βασικό παράγοντα ανάδειξης του κλάδου, ιδιαίτερα εν μέσω πανδημικής κρίσης αλλά και για όσουςδιαθέτουν περιορισμένο budget. «Η δυνατότητα να φτιάχνεις τον καφέ σου, να μαγειρεύεις εντός της κατοικίας όπου διαμένεις, σου παρέχει την ευχέρεια, εκεί που υπολόγιζες ότι δεν μπορείς να κάνεις διακοπές, να μπορείς τελικά να μείνεις δυο τρεις ημέρες παραπάνω», προσθέτει ο Θεμιστοκλής Μπάκας. Παράλληλα, η δυνατότητα που δίνεται ανάλογα με την εκάστοτε πολιτική του ιδιοκτήτη ή/και του διαχειριστή του ακινήτου να φιλοξενηθούν τέσσερα ή/και περισσότερα άτομα σε μια κατοικία, ανάλογα με τη δυναμική της, αποτελεί«λύση» τόσο για οικογένειες με περιορισμένο budget όσο και για παρέες νέων, ιδιαίτερα τη δεδομένη χρονική στιγμή που ο οικογενειακός προϋπολογισμός συρρικνώνεται λόγω του πληθωρισμού.

Βασικό ρυθμιστή του κόστους αλλά και της διαθεσιμότητας αποτελεί ο χρόνος της κράτησης. Οι επιλογές πλέον είναι περιορισμένες, σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, όπως η Πελοπόννησος, η Χαλκιδική, η Ηπειρος και τα παραθαλάσσια προάστια της Αττικής, η διαθεσιμότητα είναι μικρή για κατοικίες με κόστος μίσθωσης που να μην ξεπερνά τα 100 ευρώ/διανυκτέρευση για τον μήνα Αύγουστο.

Προτάσεις διαμονής
Μια τετραμελής οικογένεια ή παρέα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει προορισμούς τόσο στην ηπειρωτική Ελλάδα όσο και στη νησιωτική, με το κόστος διαμονής να μην ξεπερνά τα 100 ευρώ/διανυκτέρευση. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, η μόνη διαφορά είναι ότι αν επιλέξουν προορισμό στη νησιωτική Ελλάδα, θα πρέπει να συνυπολογίσουν το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και, ανάλογα με το νησί, το αν θα μισθώσουν μέσο μετακίνησης ή θα έχουν το δικό τους.

Οσοι θελήσουν να παραμείνουν στην Αττική και να ξοδέψουν τα κόστη βενζίνης ή εισιτηρίων στη διασκέδαση, μπορούν να επιλέξουν αυτοτελείς κατοικίες ή/και διαμερίσματα σε περιοχές όπως η Βραυρώνα, η Αγία Μαρίνα και η Κερατέα. Το συνολικό κόστος διαμονής για πέντε διανυκτερεύσεις στην Κερατέα, σε κατοικία 35 τ.μ., διαμορφώνεται στα 358 ευρώ, στην Αγία Μαρίνα σε κατοικία 40 τ.μ. το συνολικό κόστος αγγίζει τα 430 ευρώ και στη Βραυρώνα κατοικία 135 τ.μ. μισθώνεται προς 325 ευρώ.

Οι νέοι ή/και οι οικογένειες που διαμένουν στη Θεσσαλονίκη μπορούν να επιλέξουν προορισμούς της Χαλκιδικής, αλλά θα πρέπει να συμπεριλάβουν το κόστος μετακίνησης. Το συνολικό κόστος διαμονής για πέντε διανυκτερεύσεις στα Νέα Μουδανιά διαμορφώνεται στα 327 ευρώ για κατοικία 50 τ.μ. και στη Νέα Καλλικράτεια στα 351 ευρώ για κατοικία 45 τ.μ.

Στην Πελοπόννησο υπάρχουν πολλές επιλογές, αλλά απαιτείται μεταφορικό μέσο για να ευχαριστηθείς την περιοχή και παράλληλα να επισκεφθείς διάφορες παραλίες. Στη νησιωτική χώρα, οι επιλογές είναι περιορισμένες, ιδιαίτερα στους δημοφιλείς προορισμούς. Στο Ιόνιο, οι περισσότεροι νέοι ή/και οικογένειες επιλέγουν τη Λευκάδα λόγω του ότι δεν χρειάζονται ακτοπλοϊκά εισιτήρια.https://www.tanea.gr/print/2022/08/06/economy/fthines-lyseis-gia-diakopes-5-imeron/

Τα σχόλια είναι κλειστά.