Φύτευση μνημειακών ελαιοδέντρων στο Δήμο Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Συνάντηση με την Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη είχε το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Απριλίου στο γραφείο του στη Λότζια , ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Ευγενίας Στυλιανού.

Η κα Κοζυράκη, συνοδευόμενη από τον Υπεύθυνο Περιβάλλοντος της Εταιρείας Παραχώρησης του Διεθνούς Αεροδρομίου Ηρακλείου στο Καστέλι Δημήτρη Πατερέλη και τον υπεύθυνο του εργοταξίου της Εταιρείας Γιώργο Σπυλιόπουλο, ενημέρωσε τον Δήμαρχο για το Πρόγραμμα Μνημειακών και Ιστορικών Ελαιοδέντρων, που συντονίζει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας με την Εταιρεία Παραχώρησης.

Ο σχεδιασμός προβλέπει τη αξιοποίηση των Ιστορικών Ελαιοδέντρων της περιοχής του Καστελίου, όπου εκτελείται το έργο του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Ηρακλείου, τα οποία προτείνεται να μεταφυτευτούν σε διάφορα σημεία με σκοπό την διαφύλαξη αυτών των μνημειακών δέντρων αλλά και τη διασύνδεση τους με το πολιτισμό και την ιστορία του τόπου.

Η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ζήτησε να υποδείξει ο Δήμος Ηρακλείου τρία σημεία που πληρούν τις προϋποθέσεις για να μπορεί να γίνει η φύτευση ισάριθμων ελαιόδεντρων με στόχο να ολοκληρωθεί η διαδικασία τον Οκτώβριο του 2022. Ο Δήμαρχος από την πλευρά του αντιμετώπισε το αίτημα θετικά και αναμένει την επίσημη κατάθεση της σχετικής πρότασης, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ξεκίνησε η δωρεάν κτηνιατρική δράση του Δήμου...

Μεγάλη ανταπόκριση από τους δημότες, διαθέσιμες θέσεις για τις...

Δήμος Ηρακλείου:Στη Λεωφόρο Ικάρου συνεχίζεται το πρόγραμμα...

Στη Λεωφόρο Ικάρου συνεχίζεται το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων από τον...

Ξεκίνησε η δωρεάν κτηνιατρική δράση του Δήμου...

Μεγάλη ανταπόκριση από τους δημότες, διαθέσιμες θέσεις για τις...

Δήμος Ηρακλείου:Στη Λεωφόρο Ικάρου συνεχίζεται το πρόγραμμα...

Στη Λεωφόρο Ικάρου συνεχίζεται το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων από τον...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΕΕ: Νέοι κανόνες για τις χειραποσκευές και μεγαλύτερη διαφάνεια στα αεροπορικά εισιτήρια

Το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο προβλέπει δωρεάν προσωπικό αντικείμενο και...

ΥΠΕΘΟΟ: Αφορολόγητα τα φιλοδωρήματα έως 6.000 ευρώ τον χρόνο

Η νέα ρύθμιση θα προωθηθεί άμεσα ώστε να ψηφιστεί...