Φύτευση μνημειακών ελαιοδέντρων στο Δήμο Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Συνάντηση με την Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη είχε το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Απριλίου στο γραφείο του στη Λότζια , ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Ευγενίας Στυλιανού.

Η κα Κοζυράκη, συνοδευόμενη από τον Υπεύθυνο Περιβάλλοντος της Εταιρείας Παραχώρησης του Διεθνούς Αεροδρομίου Ηρακλείου στο Καστέλι Δημήτρη Πατερέλη και τον υπεύθυνο του εργοταξίου της Εταιρείας Γιώργο Σπυλιόπουλο, ενημέρωσε τον Δήμαρχο για το Πρόγραμμα Μνημειακών και Ιστορικών Ελαιοδέντρων, που συντονίζει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας με την Εταιρεία Παραχώρησης.

Ο σχεδιασμός προβλέπει τη αξιοποίηση των Ιστορικών Ελαιοδέντρων της περιοχής του Καστελίου, όπου εκτελείται το έργο του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Ηρακλείου, τα οποία προτείνεται να μεταφυτευτούν σε διάφορα σημεία με σκοπό την διαφύλαξη αυτών των μνημειακών δέντρων αλλά και τη διασύνδεση τους με το πολιτισμό και την ιστορία του τόπου.

Η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ζήτησε να υποδείξει ο Δήμος Ηρακλείου τρία σημεία που πληρούν τις προϋποθέσεις για να μπορεί να γίνει η φύτευση ισάριθμων ελαιόδεντρων με στόχο να ολοκληρωθεί η διαδικασία τον Οκτώβριο του 2022. Ο Δήμαρχος από την πλευρά του αντιμετώπισε το αίτημα θετικά και αναμένει την επίσημη κατάθεση της σχετικής πρότασης, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου: Συναυλία «Ερήνη –...

« Ερήνη – Φως : Μια Μικρασιατική Ιστορία » Τετάρτη...

Η Ύψωσις του Τιμίου Σταυρού στην κορυφή...

ΥΨΩΣΗ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ: Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2025, η εκκλησία...

Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου: Συναυλία «Ερήνη –...

« Ερήνη – Φως : Μια Μικρασιατική Ιστορία » Τετάρτη...

Η Ύψωσις του Τιμίου Σταυρού στην κορυφή...

ΥΨΩΣΗ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ: Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2025, η εκκλησία...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εορτολόγιο 15 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Τουρισμός: Το top 5 των νησιών που προτίμησαν φέτος οι Έλληνες για διακοπές

Ο ελληνικός τουρισμός το 2025 καταγράφει μια από τις...

Η Ύψωσις του Τιμίου Σταυρού στην κορυφή των Αστερουσίων Ορέων

ΥΨΩΣΗ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ: Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2025, η εκκλησία...