Φύτευση μνημειακών ελαιοδέντρων στο Δήμο Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Συνάντηση με την Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη είχε το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Απριλίου στο γραφείο του στη Λότζια , ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Ευγενίας Στυλιανού.

Η κα Κοζυράκη, συνοδευόμενη από τον Υπεύθυνο Περιβάλλοντος της Εταιρείας Παραχώρησης του Διεθνούς Αεροδρομίου Ηρακλείου στο Καστέλι Δημήτρη Πατερέλη και τον υπεύθυνο του εργοταξίου της Εταιρείας Γιώργο Σπυλιόπουλο, ενημέρωσε τον Δήμαρχο για το Πρόγραμμα Μνημειακών και Ιστορικών Ελαιοδέντρων, που συντονίζει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας με την Εταιρεία Παραχώρησης.

Ο σχεδιασμός προβλέπει τη αξιοποίηση των Ιστορικών Ελαιοδέντρων της περιοχής του Καστελίου, όπου εκτελείται το έργο του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Ηρακλείου, τα οποία προτείνεται να μεταφυτευτούν σε διάφορα σημεία με σκοπό την διαφύλαξη αυτών των μνημειακών δέντρων αλλά και τη διασύνδεση τους με το πολιτισμό και την ιστορία του τόπου.

Η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ζήτησε να υποδείξει ο Δήμος Ηρακλείου τρία σημεία που πληρούν τις προϋποθέσεις για να μπορεί να γίνει η φύτευση ισάριθμων ελαιόδεντρων με στόχο να ολοκληρωθεί η διαδικασία τον Οκτώβριο του 2022. Ο Δήμαρχος από την πλευρά του αντιμετώπισε το αίτημα θετικά και αναμένει την επίσημη κατάθεση της σχετικής πρότασης, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών : Όχι στην νέα...

ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ! ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΛΛΟ Ο...

Θρήνος στην Τύλισο: Νεκρό κοριτσάκι 2 ετών...

Η τοπική κοινωνία της Τυλίσου έχει βυθιστεί στο πένθος...

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών : Όχι στην νέα...

ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ! ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΛΛΟ Ο...

Θρήνος στην Τύλισο: Νεκρό κοριτσάκι 2 ετών...

Η τοπική κοινωνία της Τυλίσου έχει βυθιστεί στο πένθος...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

«Ντουμάνι» το νέο τραγούδι του Μανώλη Κονταρού

Φίλοι μου, με μεγάλη αγάπη σας παρουσιάζω το νέο μου...

Η αλματώδης εξέλιξη της κλιματικής αλλαγής «στεγνώνει» την Κρήτη

ΑΠΟΥΣΙΑ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ, ΧΙΟΝΟΚΑΛΥΨΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΙ ΚΑΥΣΩΝΕΣ ΟΙ ΤΡΕΙΣ...

Δύο νέες «καραβιές» με μετανάστες στην Κρήτη – Ξεπέρασαν τις 17.600 οι αφίξεις φέτος

Την Κυριακή σήμανε συναγερμός στο Λιμενικό για αφίξεις σε...