Γ.Αλεξάκης: Οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα αγωνιούν για την πόλη! – Υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής η ενίσχυση του προσωπικού

Ημερομηνία:

Στο αμαξοστάσιο του Δήμου Ηρακλείου ο Γιώργος Αλεξάκης – Συνάντηση με τον πρόεδρο των εργαζομένων

Το αμαξοστάσιο του Δήμου Ηρακλείου στην περιοχή της Ν.Αλικαρνασσού επισκέφθηκε, το πρωί της Δευτέρας 31.07.23, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου, Γιώργος Αλεξάκης, συνοδευόμενος από το μέλος της παράταξης “ΜΑΖΙ για το Ηράκλειο”, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Μαρίνο Τζανάκη. Σε συνάντηση με τον Πρόεδρο των εργαζομένων στην Καθαριότητας, Μ.Καρασάββα συζητήθηκαν τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία Καθαριότητας, λόγω της σοβαρής υποστελέχωσης αλλά και του μεγάλου φόρτου εργασίας. Μάλιστα ο Γ.Αλεξάκης διαπίστωσε τη γνήσια αγωνία των εργαζομένων στην υπηρεσία, για το επίπεδο της καθαριότητας στην πόλη, που ξεπερνά τις τυπικές εργασιακές τους υποχρεώσεις.

Όπως σημειώθηκε κατά τη συζήτηση, η Υπηρεσία Καθαριότητας μπαίνει σε προτεραιότητα από τον Γιώργο Αλεξάκη και την παράταξή του, ενώ ταυτόχρονα, όπως υπογράμμισε ο Γ.Αλεξάκης, “οι εργαζόμενοι πρέπει να καταρτιστούν σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας, αλλά παράλληλα η Δημοτική Αρχή οφείλει να διεκδικήσει για εκείνους, να διασφαλίσει τα εργασιακά δικαιώματά τους, μετατρέποντας τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου και βάζοντας τέλος στην εργασιακή ανασφάλεια και στις περιπέτειες για την Υπηρεσία και αναπόφευκτα για ολόκληρη την πόλη”.

Ο Γ.Αλεξάκης υπογράμμισε ότι “επιβεβλημένη είναι η αύξηση του μόνιμου προσωπικού στην Καθαριότητα και κρίσιμη η αλλαγή του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας προκειμένου να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις, ενώ ιδιαίτερης σημασίας είναι και ο εκσυγχρονισμός των υλικοτεχνικών μέσων”.

“Πρώτη προτεραιότητα της παράταξης μας, είναι η εντατικοποίηση της Ανακύκλωσης και η εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας σε υπερθετικό βαθμό. Στόχος κάθε δημοτικής αρχής πρέπει να είναι η μείωση των απορριμμάτων με απώτερο σκοπό το λεγόμενο “zero waste”. Για εμάς κορυφαίας σημασίας αποτελεί το “τρίπτυχο””συμμετέχουμε – ανακυκλώνουμε- επαναχρησιμοποιούμε” ” – ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου, Γιώργος Αλεξάκης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Συνάντηση με τον Πρέσβη και τον Επίτιμο...

Τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Λιθουανίας στην Ελλάδα, κ....

Δήμος Ηρακλείου:Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 7...

Η Αντιδήμαρχος Γιάννα Καλονάκη θα είναι η Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας...

Συνάντηση με τον Πρέσβη και τον Επίτιμο...

Τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Λιθουανίας στην Ελλάδα, κ....

Δήμος Ηρακλείου:Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 7...

Η Αντιδήμαρχος Γιάννα Καλονάκη θα είναι η Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Λιπώδες ήπαρ: η σιωπηλή νόσος

Το λιπώδες ήπαρ είναι σήμερα μία από τις συχνότερες...

Σύνταξη στα 68 από το 2030 και στα 70 έως το 2055 – Τα νέα σενάρια για τα όρια ηλικίας

Στην επόμενη κυβέρνηση πέφτει το βάρος των αλλαγών στα...

Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει η πλατφόρμα myΘέρμανση – Τα εισοδηματικά κριτήρια για έως 1.560 ευρώ

Ανοίγει μέσα στις επόμενες ημέρες η πλατφόρμα “myΘέρμανση” για...

Επιστροφή ενοικίου και επίδομα 400 ευρώ: Δύο μεγάλες πληρωμές πριν από το τέλος Νοεμβρίου

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά αναμένεται να λάβουν την...