Γαλάζιες Σημαίες: Για πρώτη φορά βραβεύτηκαν οι Δημοτικές παραλίες στη Γρα Λυγιά και στο Μακρύ Γιαλό

Γαλάζιες Σημαίες: Για πρώτη φορά βραβεύτηκαν οι Δημοτικές παραλίες στη Γρα Λυγιά και στο Μακρύ Γιαλό

Στην εκδήλωση βράβευσης των Γαλάζιων Σημαιών για το 2023 που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης ως εθνικός χειριστής του προγράμματος την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023 στον Δήμο Αποκορώνου παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης. Στην τελετή αναγγέλθηκαν οι βραβευμένες για Γαλάζια Σημαία ακτές με τη Δημοτική Αρχή να παραλαμβάνει έξι Γαλάζιες Σημαίες για τις παραλίες της Γρά Λυγιάς, του Μύρτου, της Αγιά Φωτιάς, ) του Μακρύ Γιαλού και δύο για τις παραλίες της Ιεράπετρας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης κ. Νίκος Πέτρου, ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, Δήμαρχοι και Εκπρόσωποι Δήμων της Κρήτης, Εκπρόσωποι Φορέων και Επαγγελματικών Ενώσεων τουριστικών επιχειρήσεων κ.α.

Η Γαλάζια Σημαία αποτελεί διεθνές σύμβολο ποιότητας, θεωρούμενο ως το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στο κόσμο και αποδίδεται στις ακτές οι οποίες πληρούν αυστηρές προϋποθέσεις, όπως εξαιρετική ποιότητα νερού κολύμβησης, καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου, περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση κ.α.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης: «Η σημερινή βράβευση αποτελεί το επιστέγασμα πολύμηνης, συντονισμένης και μεθοδικής δουλειάς από πλευράς της Δημοτικής Αρχής και των Υπηρεσιών του Δήμου της Ιεράπετρας. Κερδίσαμε το «στοίχημα» και ξεπερνώντας τις δυσάρεστες συνέπειες της πανδημίας, όχι μόνο ανακτήσαμε τις γαλάζιες σημαίες που είχαμε κατά τα προηγούμενα έτη, αλλά καταφέραμε και να τις αυξήσουμε επιτυγχάνοντας διάκριση τόσο για την παραλία της Γρα Λυγιάς, όσο και για την παραλία του Μακρύ Γιαλού.

Αναβαθμίζουμε το τουριστικό μας προϊόν δημιουργώντας τις απαραίτητες υποδομές οι οποίες αναδεικνύουν την ποιότητα των παραλιών μας καθιστώντας τις ακόμη πιο ελκυστικές για τους επισκέπτες και τους κατοίκους του Δήμου μας. Οι Γαλάζιες Σημαίες, είναι ένα ακόμη «όπλο» στη φαρέτρα μας, προκειμένου και η φετινή τουριστική χρονιά να είναι άκρως επιτυχημένη. Δεν επαναπαυόμαστε. Ξεκινάμε ήδη τις διαδικασίες, προκειμένου το 2024 να έχουμε ακόμη περισσότερες βραβεύσεις για τις ακτές του Δήμου της Ιεράπετρας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.