Γάζα: Έχουν ξεκινήσει οι παραδόσεις των ομήρων, γνωστοποιήθηκε η λίστα των 30 Παλαιστινίων αιχμαλώτων

Ημερομηνία:

Η Χαμάς έχει ήδη ξεκινήσει την παράδοση ισραηλινών ομήρων στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ), στο πλαίσιο της συμφωνίας εκεχειρίας και ανταλλαγής κρατουμένων με το Ισραήλ, όπως αναφέρουν μέσα από το πεδίο και η ίδια η παλαιστινιακή οργάνωση.

Βίντεο που κοινοποιήθηκε σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης φέρεται να δείχνει αυτοκινητοπομπή της Χαμάς που μεταφέρει ομήρους προκειμένου να παραδοθούν στη ΔΕΕΣ.

Η πρώτη όμηρος, μια ισραηλινή και το σκυλάκι της, οδεύουν ήδη προς το Ισραήλ

Η Επιτροπή Υποθέσεων Κρατουμένων και Πρώην Κρατουμένων ανακοίνωσε ότι δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα της πέμπτης ομάδας Παλαιστίνιων κρατουμένων που πρόκειται να αποφυλακιστούν απόψε από τις ισραηλινές φυλακές στο πλαίσιο της συμφωνίας ανταλλαγής Γάζας.

Σε εξέλιξη η ανταλλαγή κρατουμένων

Ο κατάλογος περιλαμβάνει 15 γυναίκες και 15 άνδρες έφηβους κρατούμενους. Πολλοί φέρουν κοινό επώνυμο, σημάδι πως κατά πάσα πιθανότητα συνελήφθησαν στις ίδιες επιχειρήσεις.

Ανάμεσά τους δεν συγκαταλέγεται η Αχέντ Ταμίμι η οποία αναμένεται να απελευθερωθεί αύριο, καθώς το όνομά της ήταν στην λίστα των 50 ατόμων προς απελευθέρωση.

Η Άχεντ Ταμίμι όπως την απεικόνισε ο Ιταλός καλλιτέχνης Σαλβατόρε ντε Λουίζε στο τείχος της Δυτικής Όχθης.

Η τετραήμερη ανθρωπιστική εκεχειρία τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στις 7:00 π.μ., μετά την ισραηλινή επίθεση εναντίον της πολιορκημένης Λωρίδας της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, η οποία άφησε πίσω της πάνω από 15.000 αμάχους νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων 6.500 παιδιών, πάνω από 4.000 γυναικών, 7.000 αγνοουμένων και περισσότερους από 36.000 τραυματίες.

Η εκεχειρία παρατάθηκε για δύο επιπλέον ημέρες, όπως επιβεβαίωσε το Κατάρ.

Η 17χρονη Μάγια απελευθερώθηκε αγκαλιά με ένα σκυλάκ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η δίκη...

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν το πρωί της...

Χανιά:Άσκηση Πολιτικής Προστασίας «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ» και «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2026, στις...

Ηράκλειο: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η δίκη...

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν το πρωί της...

Χανιά:Άσκηση Πολιτικής Προστασίας «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ» και «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2026, στις...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Βενζινάδικα: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν» – Πότε συνεδριάζει η Ομοσπονδία

Οι βενζινοπώλες αντιδρούν στην επιβολή πλαφόν που αποφάσισε η...

Εισαγωγή της Capital Tankers στο Χρηματιστήριο του Όσλο με ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον

Πρεμιέρα σήμερα της Capital Tankers συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη στο...

Μητσοτάκης: Δεν θα εμπλακούμε στρατιωτικά στη Μ.Ανατολή – Παράθυρο για fuel pass

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο συνέδριο «Greek Energy:...