Γάζα: Έχουν ξεκινήσει οι παραδόσεις των ομήρων, γνωστοποιήθηκε η λίστα των 30 Παλαιστινίων αιχμαλώτων

Ημερομηνία:

Η Χαμάς έχει ήδη ξεκινήσει την παράδοση ισραηλινών ομήρων στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ), στο πλαίσιο της συμφωνίας εκεχειρίας και ανταλλαγής κρατουμένων με το Ισραήλ, όπως αναφέρουν μέσα από το πεδίο και η ίδια η παλαιστινιακή οργάνωση.

Βίντεο που κοινοποιήθηκε σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης φέρεται να δείχνει αυτοκινητοπομπή της Χαμάς που μεταφέρει ομήρους προκειμένου να παραδοθούν στη ΔΕΕΣ.

Η πρώτη όμηρος, μια ισραηλινή και το σκυλάκι της, οδεύουν ήδη προς το Ισραήλ

Η Επιτροπή Υποθέσεων Κρατουμένων και Πρώην Κρατουμένων ανακοίνωσε ότι δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα της πέμπτης ομάδας Παλαιστίνιων κρατουμένων που πρόκειται να αποφυλακιστούν απόψε από τις ισραηλινές φυλακές στο πλαίσιο της συμφωνίας ανταλλαγής Γάζας.

Σε εξέλιξη η ανταλλαγή κρατουμένων

Ο κατάλογος περιλαμβάνει 15 γυναίκες και 15 άνδρες έφηβους κρατούμενους. Πολλοί φέρουν κοινό επώνυμο, σημάδι πως κατά πάσα πιθανότητα συνελήφθησαν στις ίδιες επιχειρήσεις.

Ανάμεσά τους δεν συγκαταλέγεται η Αχέντ Ταμίμι η οποία αναμένεται να απελευθερωθεί αύριο, καθώς το όνομά της ήταν στην λίστα των 50 ατόμων προς απελευθέρωση.

Η Άχεντ Ταμίμι όπως την απεικόνισε ο Ιταλός καλλιτέχνης Σαλβατόρε ντε Λουίζε στο τείχος της Δυτικής Όχθης.

Η τετραήμερη ανθρωπιστική εκεχειρία τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στις 7:00 π.μ., μετά την ισραηλινή επίθεση εναντίον της πολιορκημένης Λωρίδας της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, η οποία άφησε πίσω της πάνω από 15.000 αμάχους νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων 6.500 παιδιών, πάνω από 4.000 γυναικών, 7.000 αγνοουμένων και περισσότερους από 36.000 τραυματίες.

Η εκεχειρία παρατάθηκε για δύο επιπλέον ημέρες, όπως επιβεβαίωσε το Κατάρ.

Η 17χρονη Μάγια απελευθερώθηκε αγκαλιά με ένα σκυλάκ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο:Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τρίτο συνέδριο ...

Το διήμερο 18 & 19 Οκτωβρίου ο Σύλλογος Φυσικών...

Στο 11ο Διεθνές Συνέδριο για την Πολιτική...

Στην έναρξη των εργασιών του 11ου Διεθνούς Συνεδρίου για...

Ρέθυμνο:Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τρίτο συνέδριο ...

Το διήμερο 18 & 19 Οκτωβρίου ο Σύλλογος Φυσικών...

Στο 11ο Διεθνές Συνέδριο για την Πολιτική...

Στην έναρξη των εργασιών του 11ου Διεθνούς Συνεδρίου για...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηπειρώτικο Αντάμωμα στη Λίμνη Αγίου Νικολάου

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Λασιθίου σε συνεργασία με το Δήμο...

Άγνωστος Στρατιώτης: Πέρασε η τροπολογία με 159 «Ναι»

Ψηφίστηκε η τροπολογία για το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη...

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Για εγκληματική οργάνωση κάνει λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – Πώς δρούσε

Κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής έρευνας, 324 άτομα ταυτοποιήθηκαν...

Διακεκριμένη Διάλεξη «Νικόλαος Κυλάφης 2025» στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας

Την 7η ετήσια Διακεκριμένη Διάλεξη «Νικόλαος Κυλάφης» θα δώσει...