Γεμίζει διαδηλωτές το Σύνταγμα για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία [Live]

Πλήθος κόσμου έχει πλημμυρίσει την Πλατεία Συντάγματος

Γεμίζει διαδηλωτές το Σύνταγμα για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία . Πλήθος κόσμου καταφτάνει στην πλατεία Συντάγματος νωρίτερα από την ώρα του καλέσματος ….

Πλήθος κόσμου καταφτάνει στην πλατεία Συντάγματος νωρίτερα από την ώρα του καλέσματος.

Ήδη από τη 1 το μεσημέρι πολίτες έφτασαν στην πλατεία Συντάγματος ενώ η προσέλευση συνεχίζεται και αναμένεται να κορυφωθεί από τώρα και στη συνέχεια.

«Αστακός η Αθήνα»

Κλειστοί θα παραμείνουν, από τις 10.00 το πρωί, οι σταθμοί «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ομόνοια» του Μετρό, έπειτα από εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω του συλλαλητηρίου της «Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας».

Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς αυτούς χωρίς στάση, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την ΣΤΑΣΥ.

Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα και drones θα αναλάβουν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες ώστε το μεγάλο – όπως προβλέπεται – συλλαλητήριο να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα και εντάσεις.

Ιδιαίτερη σημασία δίνουν οι επιτελείς της ΕΛΑΣ στην αντισυγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί, για τη μία το μεσημέρι, στα Προπύλαια από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Γι’ αυτό τον λόγο έχει προβλεφθεί να στηθεί φραγμός με κλούβες των ΜΑΤ στην οδό Αμερικής, με ρητή εντολή σε καμία περίπτωση να μην έρθουν σε επαφή τα άτομα των δυο συγκεντρώσεων.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας έχουν ήδη αρχίσει να εφαρμόζονται για το κοινοβούλιο και το Μέγαρο Μαξίμου, όπου έχει σφραγιστεί κάθε σημείο απ’ όπου θα μπορούσαν διαδηλωτές να τα προσεγγίσουν.

 

Σχετικά άρθρα:

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Πλήθος κόσμου στο Σύνταγμα

«Ναι» στη συμφωνία των Πρεσπών από την Εκτελεστική Γραμματεία της ΔΗΜΑΡ

Bloomberg: Η Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να κοστίσει στον Τσίπρα

Τα σχόλια είναι κλειστά.