Γεωργιάδης: Πιθανή μείωση του ΦΠΑ σε βασικά διατροφικά είδη

Ημερομηνία:

Το σενάριο υπάρχει στο τραπέζι και η μείωση του ΦΠΑ εξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών. Το αν θα γίνει ή όχι είναι απόφαση του οικονομικού επιτελείου που πρέπει να λάβει υπόψιν του κι άλλους παράγοντες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η μείωση στον ΦΠΑ, ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, συμπεριλαμβάνεται στο σχέδιο της κυβέρνησης, προκειμένου να μπορούν οι καταναλωτές να αγοράζουν – κάπως πιο φθηνά – τα βασικά διατροφικά είδη.

«Το σενάριο υπάρχει στο τραπέζι και η μείωση του ΦΠΑ εξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών. Το αν θα γίνει ή όχι είναι απόφαση του οικονομικού επιτελείου που πρέπει να λάβει υπόψιν του κι άλλους παράγοντες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Εξ όσων γνωρίζω μελετάται να μειωθεί σε ορισμένα είδη στο 6%».

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ακόμη ότι δεν είναι δυνατό κάθε εβδομάδα να ανακοινώνονται κάποια μέτρα από την κυβέρνηση, γιατί τότε θα χαθεί ο έλεγχος. «Πρέπει να δώσουμε λίγο χρόνο να δούμε πώς θα πάνε τα μέτρα που ψηφίσαμε, πρέπει να χειριστούμε αυτή την κρίση σαν μαραθωνοδρόμοι και όχι σαν “κατοστάρηδες?. Ξέρουμε ότι ο κόσμος περνάει δύσκολα, με αυτό τον πληθωρισμό θα ήταν τρελό να μην το παραδεχτούμε», σημείωσε.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην αισχροκέρδεια, λέγοντας πως από την επόμενη εβδομάδα με την ψήφιση τροπολογίας θα αρχίσουν να δημοσιοποιούνται ονόματα εταιριών που αισχροκερδούν.https://www.real.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τουρισμός 2026: Νέα ρεκόρ, αλλά οι εργαζόμενοι...

Η φετινή τουριστική σεζόν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς....

Αγρότες: Επιστροφή στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ –...

Νέα ρύθμιση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών δίνει τη...

Τουρισμός 2026: Νέα ρεκόρ, αλλά οι εργαζόμενοι...

Η φετινή τουριστική σεζόν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς....

Αγρότες: Επιστροφή στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ –...

Νέα ρύθμιση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών δίνει τη...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

SKY express: +18,5% στο εξωτερικό το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

Υψηλές πληρότητες και αυξημένη επιβατική κίνηση κατέγραψε η SKY...

Ημέρες Γλυπτικής στον Δήμο Ρεθύμνης

«ΗΜΕΡΕΣ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ» - ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ Ένας...

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Σταύρος Τσώχος

Με βαθιά θλίψη έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου...