Γεωργιάδης: Πιθανή μείωση του ΦΠΑ σε βασικά διατροφικά είδη

Ημερομηνία:

Το σενάριο υπάρχει στο τραπέζι και η μείωση του ΦΠΑ εξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών. Το αν θα γίνει ή όχι είναι απόφαση του οικονομικού επιτελείου που πρέπει να λάβει υπόψιν του κι άλλους παράγοντες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η μείωση στον ΦΠΑ, ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, συμπεριλαμβάνεται στο σχέδιο της κυβέρνησης, προκειμένου να μπορούν οι καταναλωτές να αγοράζουν – κάπως πιο φθηνά – τα βασικά διατροφικά είδη.

«Το σενάριο υπάρχει στο τραπέζι και η μείωση του ΦΠΑ εξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών. Το αν θα γίνει ή όχι είναι απόφαση του οικονομικού επιτελείου που πρέπει να λάβει υπόψιν του κι άλλους παράγοντες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Εξ όσων γνωρίζω μελετάται να μειωθεί σε ορισμένα είδη στο 6%».

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ακόμη ότι δεν είναι δυνατό κάθε εβδομάδα να ανακοινώνονται κάποια μέτρα από την κυβέρνηση, γιατί τότε θα χαθεί ο έλεγχος. «Πρέπει να δώσουμε λίγο χρόνο να δούμε πώς θα πάνε τα μέτρα που ψηφίσαμε, πρέπει να χειριστούμε αυτή την κρίση σαν μαραθωνοδρόμοι και όχι σαν “κατοστάρηδες?. Ξέρουμε ότι ο κόσμος περνάει δύσκολα, με αυτό τον πληθωρισμό θα ήταν τρελό να μην το παραδεχτούμε», σημείωσε.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην αισχροκέρδεια, λέγοντας πως από την επόμενη εβδομάδα με την ψήφιση τροπολογίας θα αρχίσουν να δημοσιοποιούνται ονόματα εταιριών που αισχροκερδούν.https://www.real.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΟΣΔΕ 2026: Αντίστροφη μέτρηση για χιλιάδες αγρότες...

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί χιλιάδες παραγωγοί για την...

ΑΤΜ: Η επόμενη ημέρα και το σενάριο...

Το 2025 καταγράφηκε μεγάλη μείωση 9% στον αριθμό των...

ΟΣΔΕ 2026: Αντίστροφη μέτρηση για χιλιάδες αγρότες...

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί χιλιάδες παραγωγοί για την...

ΑΤΜ: Η επόμενη ημέρα και το σενάριο...

Το 2025 καταγράφηκε μεγάλη μείωση 9% στον αριθμό των...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Telegraph: Πάγωσαν οι συνομιλίες Ελλάδας – Βρετανικού Μουσείου για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Σε νέα φάση αβεβαιότητας εισέρχεται η υπόθεση των Γλυπτών...

Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο εφιάλτης που έρχεται – Μπορεί να σχεδιάσει τον επόμενο φονικό ιό;

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει ήδη μάθει να γράφει κείμενα,...