Γεώργιος Λογιάδης:Μέτρα στήριξης για τις συνεταιριστικές οργανώσεις

Ημερομηνία:

Αναφορά για την ένταξη των Συνεταιριστικών Οργανώσεων και δη της Ένωσης Ηρακλείου, στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης.

Η απάντηση του υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη αναφέρει:

«Βρισκόμαστε εν μέσω μιας πρωτοφανούς παγκόσμιας κρίσης δημόσιας υγείας, μιας πανδημίας, η οποία έχει επιφέρει επίσης σε παγκόσμιο επίπεδο σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις. Η χώρα μας έλαβε εγκαίρως μέτρα για τον περιορισμό της νόσου COVID – 19, τα οποία προς το παρόν ευτυχώς φαίνεται να αποδίδουν.
Ταυτόχρονα, όμως, έλαβε και λαμβάνει διαρκώς ανάλογα με τις εξελίξεις και σημαντικά οικονομικά μέτρα στήριξης επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων κι εργαζομένων που πλήττονται. Τα μέτρα αυτά είναι δυναμικά κι αξιολογούνται καθημερινά.
Σε ό,τι αφορά τον πρωτογενή τομέα, ήδη έχουν ενταχθεί στους ΚΑΔ των πληττόμενων επιχειρήσεων με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών, ΚΑΔ στους οποίους δραστηριοποιούνται συνεταιρισμοί. Ταυτόχρονα, επιχειρήσεις που για οποιονδήποτε λόγο δεν περιλαμβάνονται στα ευνοϊκά μέτρα μέσω ΚΑΔ, ενισχύονται με αυξημένα ποσά μέσω άλλων μέτρων, όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή, στην οποία υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής και του πρωτογενούς τομέα ανεξαρτήτως ΚΑΔ, εφόσον υπάρχει αξιόλογη μείωση του τζίρου.
Τέλος, για τον πρωτογενή τομέα έχει διατεθεί επιπλέον ποσό 150 εκ. ευρώ για αντιμετώπιση πρόσθετων προβλημάτων που προξενεί η πανδημία COVID-19, που διατίθενται κατά περίπτωση με πρωτοβουλία του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Τέλος δόθηκε η δυνατότητα διόρθωσης του κύριου ΚΑΔ εφόσον ο δευτερεύων έχει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της επιχείρησης».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλει:Συμμετοχή μικρών και μεγάλων στο 5ο Φεστιβάλ...

Mε μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων...

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:”Πλούσιο” και το φετινό πρόγραμμα...

"Πλούσιο" και το φετινό πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του...

Ηράκλει:Συμμετοχή μικρών και μεγάλων στο 5ο Φεστιβάλ...

Mε μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων...

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:”Πλούσιο” και το φετινό πρόγραμμα...

"Πλούσιο" και το φετινό πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μέση Ανατολή: Σήματα Ιράν σε Ισραήλ και ΗΠΑ μέσω τρίτων για αποκλιμάκωση

Το Ιράν φέρεται να έστειλε μηνύματα στο Ισραήλ και...

Οι επιχειρηματικές επιπτώσεις της σύγκρουσης Ισραήλ–Ιράν στην Ελληνική Οικονομία

Η κατάσταση επηρεάζει αρνητικά τόσο την παγκόσμια οικονομία όσο...

Προσλήψεις 29 ειδικευόμενων νοσηλευτών στα νοσοκομεία της Κρήτης

– Όλες οι λεπτομέρειες για τις αιτήσεις και τις...

Φεύγουν από τα ξενοδοχεία οι Ισραηλινοί τουρίστες – Ποιά θα είναι η απώλεια για τον τουρισμό στην Κρήτη

Λόγω της αβεβαιότητας οι Ισραηλινοί τουρίστες αποχώρησαν από τα...