Γεώργιος Λογιάδης:Να δοθούν απαντήσεις για το πρόγραμμα δακοκτονίας της Π.Ε Ηρακλείου – Τι συμβαίνει με τα φάρμακα;

Ημερομηνία:

Προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα : Να δοθούν απαντήσεις για το πρόγραμμα δακοκτονίας της Π.Ε Ηρακλείου – Τι συμβαίνει με τα φάρμακα;

Οι πολλοί μεγάλοι δακοπληθυσμοί που καταγράφονται σε πολλές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, σε συνδυασμό και με άλλους παράγοντες, καθιστούν την αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών του προγράμματος δακοκτονίας αμφίβολη.
Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της αρμόδιας διεύθυνσης της Περιφέρειας Κρήτης, που καλεί τους ελαιοπαραγωγούς να είναι σε εγρήγορση και να λάβουν μέρος στο έργο της δακοκτονίας με ιδία μέσα.

Στην επίσημη ενημέρωση της η ∆/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς των Τοπικών Κοινότητες των ∆ήμων Ηρακλείου, Αρχανών Αστερουσίων (εκτός ∆ημοτικής Ενότητας Αστερουσίων), Μινώα Πεδιάδας (εκτός τα νότια της ∆ημοτικής Ενότητας Σκινιά), Μαλεβιζίου, Χερσονήσου και στις ορεινές Τοπικές Κοινότητες της ∆ημοτικής Ενότητας Κόφινα του ∆ήμου Γόρτυνα ότι καταγράφηκαν πολύ μεγάλοι δακοπληθυσμοί στην τελευταία αλλαγή που πραγματοποίησαν οι παγιδοθέτες του προγράμματος δακοκτονίας.

Η υπηρεσία βρίσκεται σε εγρήγορση και όπου απαιτηθεί θα προχωρήσει άμεσα και σε επόμενο δολωματικό ψεκασμό, αλλά συνιστάται στους ελαιοπαραγωγούς να παραμείνουν σε εγρήγορση και να παρακολουθούν την εξέλιξη του ελαιοκάρπου τους.
Την ώρα που ακόμα οι ελαιοπαραγωγοί αναμένουν τόσους μήνες την αποζημίωση για τις περσινές καταστροφές, εξαιτίας του Ηρακλείου, και το φετινό πρόγραμμα δακοκτονίας φαίνεται ότι πάσχει.
Οι ελαιοπαραγωγοί είναι σε αδιέξοδο και φοβούνται για την σοδειά τους καθώς δεν μπορούν να δεχθούν και νέο πλήγμα.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός;
-Ποιο είναι το πρόβλημα που έχει προκύψει με το πρόγραμμα της δακοκτονίας;
-Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται είναι αποτελεσματικά; Έγιναν αλλαγές που έχουν προκαλέσει αυτή την κατάσταση μόλις στο δεύτερο και τρίτο ψεκασμό;
– Πόσους ψεκασμούς θα κάνει η πολιτεία;
– Πότε επιτέλους θα αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί για την περσινή καταστροφή;
-Επίσης, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για το αν έχουν γίνει έρευνες και από ποια ερευνητικά κέντρα για την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων;
– Τέλος, να μας πείτε ποιο είναι το πλάνο σας για την στήριξη των ελαιοπαραγωγών της χώρας, που σε λίγο δεν θα έχουν εισόδημα, ούτε για να επιβιώσουν αλλά ούτε και να καλλιεργήσουν. Εκτός αν απώτερος στόχος είναι η συρρίκνωση των ελαιοπαραγωγών για να γίνει η ελιά στο τέλος ένα προϊόν που θα εισάγουμε.

Ο ερωτών Βουλευτής

Γεώργιος Λογιάδης

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τελικός Κυπέλλου : Ανοιξε ξανά η πλατφόρμα...

Τελευταία ευκαιρία για τους φιλάθλους της κρητικής ομάδας που...

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλευρό του ΟΦΗ...

Σταθερά στο πλευρό του ΟΦΗ παραμένει ο Δήμος Ηρακλείου,...

Τελικός Κυπέλλου : Ανοιξε ξανά η πλατφόρμα...

Τελευταία ευκαιρία για τους φιλάθλους της κρητικής ομάδας που...

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλευρό του ΟΦΗ...

Σταθερά στο πλευρό του ΟΦΗ παραμένει ο Δήμος Ηρακλείου,...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Νέα καραβιά μεταναστών αποβιβάστηκε στους Καλούς Λιμένες

Μια ακόμη ομάδα μεταναστών αποβιβάστηκε λίγο μετά τις 7:30...

«Διαδρομές στην τέχνη»: Έργα από τη Συλλογή της Τράπεζας της Ελλάδος στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Η έκθεση οργανώνεται σε τρεις διαδρομές-ενότητες, που αναπτύσσονται στους...

Γεώργιος Παπανικολάου: Ο γιατρός που εφηύρε το σωτήριο τεστ Παπ

Σαν σήμερα γεννήθηκε το 1883 ο άνθρωπος που έσωσε...

Τελικός Κυπέλλου : Ανοιξε ξανά η πλατφόρμα για την αγορά εισιτηρίων από τους φίλους του ΟΦΗ

Τελευταία ευκαιρία για τους φιλάθλους της κρητικής ομάδας που...