Η Γερμανία κάλεσε τους πολίτες της να εγκαταλείψουν γρήγορα τον Λίβανο

To πλήγμα στον Λίβανο αποδίδεται από τη Βηρυτό στο Τελ Αβίβ και οι πολίτες των χωρών που είναι σύμμαχοι του Ισραήλ κινδυνεύουν

Η Γερμανία κάλεσε τους πολίτες της να εγκαταλείψουν γρήγορα τον Λίβανο

Η Γερμανία προέτρεψε σήμερα (3/1) τους πολίτες της να εγκαταλείψουν γρήγορα τον Λίβανο, προειδοποιώντας ότι δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί η επέκταση του πολέμου Χαμάς-Ισραήλ μετά από την επίθεση στη Βηρυτό, από την οποία σκοτώθηκε ο υπαρχηγός της Χαμάς.

Αναμένονται αντίποινα από τη Χεζμπολάχ μετά από την εκτέλεση του υπαρχηγού της Χαμάς

«Ζητείται από όλους τους Γερμανούς πολίτες που εξακολουθούν να βρίσκονται στον Λίβανο να εγγραφούν στη λίστα ετοιμότητας ELEFAND για την αντιμετώπιση κρίσεων και να εγκαταλείψουν τη χώρα το συντομότερο δυνατό», ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών στο Twitter.

Η προειδοποίηση έρχεται μετά από σύσκεψη που είχε σήμερα το ειδικό επιτελείο κρίσεων της γερμανικής κυβέρνησης. To πλήγμα στον Λίβανο αποδίδεται από τη Βηρυτό στο Τελ Αβίβ και οι πολίτες των χωρών που είναι σύμμαχοι του Ισραήλ κινδυνεύουν.

Φόβοι για περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης

«Δεν μπορεί να αποκλειστεί περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης και επέκταση της σύγκρουσης, ιδιαίτερα μετά από τη δολοφονία του Σάλεχ αλ-Αρούρι», έγραψε χθες ο αναπληρωτής αρχηγός της Χαμάς στη Βηρυτό, τονίζει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Αυτό ισχύει περισσότερο για το νότιο τμήμα του Λιβάνου, μέχρι και τις νότιες αστικές περιοχές της Βηρυτού», προστίθεται στην ανακοίνωσή του.

Υπόσχεση αντεπίθεσης στο Ισραήλ

Αν και το Ισραήλ δεν έχει παραδεχτεί ότι ευθύνεται για την επίθεση στον Λίβανο, η Χαμάς, η Χεζμπολάχ και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου το κατηγόρησαν ευθέως για τη δολοφονία του 57χρονου αλ-Αρούρι, 57 ετών, ο οποίος ήταν ένας από τους ιδρυτές της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς.

Η ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου, η οποία υποστηρίζεται από το Ιράν, έχει υποσχεθεί να αντεπιτεθεί εναντίον του Ισραήλ για την επίθεση με drone στο σιιτικό μουσουλμανικό προπύργιο της νότιας Βηρυτού.

Το ισοπεδωμένο διαμέρισμα όπου σκοτώθηκε ο υπαρχηγός της Χαμάς

Η Γερμανία είχε ήδη εκδώσει προειδοποίηση κατά του ταξιδιού στον Λίβανο τον Οκτώβριο, μετά το ξέσπασμα του πολέμου Χαμάς-Ισραήλ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.