Γερμανικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα μεταξύ των πιθανών τουριστικών προορισμών το φετινό καλοκαίρι

Ημερομηνία:

Αμείωτο συνεχίζεται το ενδιαφέρον των γερμανικών ΜΜΕ για την Ελλάδα ως πιθανό προορισμό για το φετινό καλοκαίρι, λόγω κυρίως των καλών επιδόσεών της στη μάχη με τον κορωνοϊό, αλλά και στην προσαρμογή του κλάδου του τουρισμού στις νέες ανάγκες.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα περιλαμβάνεται στις χώρες οι οποίες θα υποδεχθούν τουρίστες το φετινό καλοκαίρι σε σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Tagesspiegel.

Η εφημερίδα τονίζει ότι από την 1η Ιουλίου η Ελλάδα θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τουρίστες από το εξωτερικό, παραθέτει κάποια από τα μέτρα που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση για την προστασία από τον κορονοϊό σε ξενοδοχεία και παραλίες και αναφέρει ότι ο τουρισμός είναι εξαιρετικά σημαντικός για την χώρα, η οποία «είχε αφήσει πίσω της την μεγάλη οικονομική κρίση».

Σε αντίστοιχο ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου RTL, επισημαίνεται ότι η Ελλάδα πέρασε σχετικά ελαφρά την κρίση του κορωνοϊού σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και ως εκ τούτου βρίσκεται σε «πιο ασφαλή θέση» σε ό,τι αφορά πιθανά τουριστικά ταξίδια. Το ενδεχόμενο για «διακοπές στην Ελλάδα, λόγω του συγκριτικά χαμηλού αριθμού κρουσμάτων και της προσαρμογής του τουριστικού κλάδου στη νέα κατάσταση, είναι κατά την άποψή μας κάτι περισσότερο από πιθανό», αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο σταθμός.

Η Ελλάδα αναφέρεται ως πιθανός τουριστικός προορισμός για τους Γερμανούς και σε αφιέρωμα στις καλοκαιρινές διακοπές που φιλοξενεί η Frankfurter Rundschau.

capital.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Ρεθύμνης:Ξεκινούν 02 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές για...

Η μουσική αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τρόπους εκδήλωσης...

ΟΦΗ: Ιστορική πρόκριση στη League Phase του...

Ιστορική βραδιά για τον ΟΦΗ στη Σόφια. Η ομάδα...

Δήμος Ρεθύμνης:Ξεκινούν 02 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές για...

Η μουσική αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τρόπους εκδήλωσης...

ΟΦΗ: Ιστορική πρόκριση στη League Phase του...

Ιστορική βραδιά για τον ΟΦΗ στη Σόφια. Η ομάδα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δωρεάν διακοπές, ιαματικός τουρισμός, εκδρομές και θέατρο: Η δεύτερη ευκαιρία του ΟΠΕΚΑ από 7 Σεπτεμβρίου

Ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) ενημερώνει...

Μπόνους και κίνητρα για τη στέγαση εκπαιδευτικών

Δήμοι, φορείς και ιδιώτες αναλαμβάνουν πρωτοβουλία: επιδόματα ενοικίου και...

«Παγκόσμια πρωτεύουσα» της επιστήμης το Ηράκλειο: Πάνω από 700 ερευνητές σε διεθνές συνέδριο

Το Ηράκλειο της Κρήτης ετοιμάζεται να φιλοξενήσει ένα από...

Το πλάνο τετραετίας της κυβέρνησης στη ΔΕΘ – Ποιοι ωφελούνται και οι παρεμβάσεις «έκπληξη»

Ουσιαστικά, πρόκειται για μία πρώτη απάντηση της κυβέρνησης σε...