ΓΓ. Κριαράς (μεσίτης στα Χανιά) στο Πρώτο: “Βομβαρδιζόμαστε” από email Γερμανών συνταξιούχων για να περάσουν τον χειμώνα στα χωριά μας

Ημερομηνία:

Για “μαζική φυγή” προς τα χωριά των Χανίων ετοιμάζονται οι Γερμανοί συνταξιούχοι προκειμένου να περάσουν έναν ζεστό χειμώνα, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο Γιάννης Κριαράς, μεσίτης στα Χανιά.

Ο κ. Κριαράς ανέφερε ότι δημοσιογράφοι από την Bild προσέγγισαν την εταιρεία του «γιατί βλέπουν ότι ο χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος για τους Γερμανούς με το θέμα της θέρμανσης».

«Είδαν ότι η Κρήτη μας είναι το νοτιότερο μέρος σε ολόκληρη την Ευρώπη, άρα και το πιο ζεστό, με σκοπό ο κόσμος από την Γερμανία, συνταξιούχοι να περάσουν εδώ τον χειμώνα. Ήρθαν εδώ οι δημοσιογράφοι, με ρώτησαν αν έχουμε φυσικό αέριο και τους είπαμε ότι δεν έχουμε φυσικό αέριο αλλά έχουμε ήλιο και ότι χρειαζόμαστε γυαλιά ηλίου και τον χειμώνα και το κόστος ζωής είναι πολύ χαμηλότερο.

Σύμφωνα με τον κ. Κριαρά, οι γερμανοί δημοσιογράφοι έφυγαν κατενθουσιασμένοι με την κρητική φιλοξενία. Έψαξαν για ενοικίαση σε τουριστικά σπιτάκια στα χωριά της περιοχής, όχι μέσα στην πόλη, μέσω πλατφορμών, όπως το Airbnb. Το κόστος για ένα τέτοιο σπίτι στα χωριά ανέρχεται σε 300 έως 400 ευρώ τον μήνα, ανέφερε ο κ. Κριαράς.

Στις τρεις ημέρες που παρέμειναν στο νησί οι δημοσιογράφοι ήταν από το πρωί μέχρι το βράδυ στους δρόμους, προσέθεσε ο ίδιος, κάνοντας μεγάλη έρευνα αγοράς. Μεταξύ άλλων, είδαν τις υποδομές της περιοχής, τα κρητικά προϊόντα, επισκέφθηκαν το νοσοκομείο για να δουν σε τι κατάσταση είναι, πήγαν σε τοπικό κουρείο για να κουρευτούν και ανακάλυψαν με ενθουσιασμό ότι το κούρεμα τους στοίχισε 8 ευρώ έναντι 25-30 στην Γερμανία, ενθουσιάστηκαν με τον φούρναρη που πέρναγε έξω από τα σπίτια και κόρναρε για να πουλήσει το ψωμί, πήγαν σε λαϊκές αγορές.

«Τρελάθηκαν, έμπαιναν στην θάλασσα με τις βερμούδες και τα μικρόφωνα και την κάμερα και έκαναν παρουσίαση. Μετά κατέβηκε και το γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι και έκαναν τα ίδια» συμπλήρωσε. Το αποτέλεσμα, σημείωσε ο κ. Κριαράς, είναι ότι από εκεί που παλιότερα ενδιαφέρονταν να μείνουν τον χειμώνα 10-15 άτομα συνολικά, τώρα έχουν βομβαρδιστεί από email από την Γερμανία που θέλουν να ζήσουν στην Κρήτη το ερχόμενο διάστημα, καθώς πλέον είναι τουλάχιστον δεκαπέντε οι αντίστοιχες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος που δέχονται καθημερινά. ertnews.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Γεωργία Ξυλούρη: Δράσεις στη μνήμη της δασολόγου...

Οι φιλοπεριβαλλοντικές εκδηλώσεις θα γίνουν αύριο στα Ανώγεια. Φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις...

Ηράκλειο:Με επιτυχία και χιλιάδες επισκέπτες ολοκληρώθηκε η...

Με επιτυχία και παρουσία των εκπροσώπων της Πολιτείας, της...

Γεωργία Ξυλούρη: Δράσεις στη μνήμη της δασολόγου...

Οι φιλοπεριβαλλοντικές εκδηλώσεις θα γίνουν αύριο στα Ανώγεια. Φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις...

Ηράκλειο:Με επιτυχία και χιλιάδες επισκέπτες ολοκληρώθηκε η...

Με επιτυχία και παρουσία των εκπροσώπων της Πολιτείας, της...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Γεωργία Ξυλούρη: Δράσεις στη μνήμη της δασολόγου που έβαλε τον Ψηλορείτη στην Unesco

Οι φιλοπεριβαλλοντικές εκδηλώσεις θα γίνουν αύριο στα Ανώγεια. Φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις...

Σκάνδαλα και στον ΕΛΓΑ – «120.000 στην τσέπη κάθε χρόνο»

Οι αγρότες καταγγέλλουν πως επί πέντε χρόνια φώναζαν για...

Στα Χανιά για διακοπές ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ ταξίδεψε στα Χανιά από...