Γιαμαρέλλου: 34 νέα κρούσματα του κοροναϊού – Στα 133 συνολικά

Ημερομηνία:

Στην αποκάλυψη ότι τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα αυξήθηκαν από 99 σε 133 την Πέμπτη προχώρησε η λοιμωξιολόγος και ομότιμη καθηγήτρια Παθολογίας του ΕΚΠΑ, Ελένη Γιαμαρέλλου.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Live News» στο MEGA, η κα Γιαμαρέλλου συμμετείχε στη συνεδρίαση του ΕΟΔΥ και του ειδικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, όπου και ανακοινώθηκαν 34 νέα κρούσματα του ιού.

Μάλιστα, 10 από τα συνολικά 133 πλέον κρούσματα είναι «ορφανά», δηλαδή δεν ανήκουν στο οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον των κρουσμάτων που γνωρίζαμε εξαρχής.

Η λοιμωξιολόγος εκτίμησε ότι η Ελλάδα έχει εισέλθει πλέον στην τρίτη φάση της εξάπλωσης του κοροναϊού, κατά την οποία παρατηρούνται μικροεπιδημίες «ορφανών» κρουσμάτων.

Σύμφωνα με την κυρία Γιαμαρέλλου τα συμπτώματα που παρουσιάζουν τα νέα κρούσματα είναι ήπια, ενώ τόνισε πως «πρέπει να προλάβουμε».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η Ελλάδα στις φλόγες: 33 συλλήψεις για...

Οι 30 υποθέσεις αφορά σε αμέλεια και τρεις σε...

Αφορολόγητα τα φιλοδωρήματα έως 6.000 ευρώ τον...

Η νέα ρύθμιση θα προωθηθεί άμεσα ώστε να ψηφιστεί...

Η Ελλάδα στις φλόγες: 33 συλλήψεις για...

Οι 30 υποθέσεις αφορά σε αμέλεια και τρεις σε...

Αφορολόγητα τα φιλοδωρήματα έως 6.000 ευρώ τον...

Η νέα ρύθμιση θα προωθηθεί άμεσα ώστε να ψηφιστεί...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πέθανε σε ηλικία 82 ετών ο σπουδαίος ερμηνευτής Λάκης Χαλκιάς

Τον θάνατό του ανακοίνωσε η οικογένειά του - Το...

Πέθανε ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης ανήμερα των 93ων γενεθλίων του

Ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας...

Η Ελλάδα στις φλόγες: 33 συλλήψεις για εμπρησμό τις τελευταίες πέντε ημέρες

Οι 30 υποθέσεις αφορά σε αμέλεια και τρεις σε...