Γιάνης Βαρουφάκης εναντίον Μάνφρεντ Βέμπερ

Γιάνης Βαρουφάκης Vs Μάνφρεντ Βέμπερ απόψε στο Βερολίνο στις 21.45 σε εθνικό δίκτυο

Γιάνης Βαρουφάκης εναντίον Μάνφρεντ Βέμπερ . Γιάνης Βαρουφάκης Vs Μάνφρεντ Βέμπερ απόψε στο Βερολίνο στις 21.45 σε εθνικό δίκτυο …..

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης – και υποψήφιος ευρωβουλευτής στη Γερμα-νία με το Demokratie in Europa – θα συμμετέχει στο Βερολίνο, στο «Παλάτι της Δημοκρατίας» απόψε στις 21:45 σε τηλεοπτική συζήτηση με θέμα «η Ευρώπη πριν απο τις εκλογές – περισ-σότερη Ευρωπαϊκή Ενωση ή περισσότερο εθνικό κράτος;».

Συνομιλητές του θα είναι οι Manfred Weber (CSU), πρόεδρος της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λα-ϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και υποψήφιος για την προεδρία της «κομισιόν», η Beatrix von Storch αναπληρωτής πρόεδρος της ομοσπονδιακής βουλής απο το AfD, ο Christian Lindner πρόεδρος του FDP και η Cathrin Kahlweit, ανταποκρίτρια της Süddeutschen Zeitung στο Λονδίνο.

Η συζήτηση θα μεταδοθεί απο το δίκτυο του ARD σε όλη τη Γερμανία με αφορμή και την δραμα-τική έκκληση του Γάλλου Προέδρου Ε.Μακρόν που απευθυνόμενος στους ευρωπαίους πολίτες αναφέρθηκε στον «σοβαρό κίνδυνο» που διατρέχει η ΕΕ απο όσους «εκμεταλεύονται την οργή των λαών» γι αυτό και προτείνει την ιδέα για μια θεμελιώδη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ενω-σης.

Τα ερωτήματα που θα κληθούν να απαντήσουν οι συμμετέχοντες στην συζήτηση είναι εαν πράγ-ματι οι κίνδυνοι διαίρεσης που αντιμετωπίζει η ΕΕ είναι τόσο μεγάλοι όσο ο φόβος του Γάλλου Προέδρου. Ποιά λάθη έχουν κάνει μέχρι σήμερα οι ηγέτες της ΕΕ και γιατί τα κινήματα όπως το DiEM25 με την κομματική τους έκφραση όπως το ΜέΡΑ25 στην Ελλάδα ή το Demokratie in Eu-ropa στη Γερμανία μπορούν να δώσουν λύσεις με επιτυχια. Και πως μπορεί να μεταρρυθμιστεί άραγε αυτή η Ευρώπη;

Οπως γράφει και στο ρεπορτάζ της η DW για αυτή την πολύ σημαντική εκδήλωση-συζήτηση ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης θα εστιάσει στην ανάπτυξη μιας διακρατικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού. Θα αναδείξει τις προοδευ-τικές ιδέες που δίνουν λύσεις για το μέλλον των λαών της Ευρώπης. Είναι ο ηγέτης,όπως τονίζει η DW που ίδρυσε το πρώτο πανευρωπαϊκό διακρατικό κόμμα που συμμετέχει στις ευρωεκλογές του Μαϊου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.