Γιάννης Κεφαλογιάννης | Συνεργασία Ελλάδας – Σερβίας πάνω σε ζητήματα Μεταφορών

Ημερομηνία:

Η περαιτέρω συνεργασία Ελλάδας – Σερβίας στους τομείς των Υποδομών και Μεταφορών αποτέλεσε ένα από κύρια ζητήματα στην ατζέντα στην συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Σερβίας κ. Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Όπως υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, οι υποδομές αποτελούν βασική προτεραιότητα στη συνεργασία των δύο χωρών, θέτοντας ως βασικό στόχο την ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής γραμμής Πειραιάς – Θεσσαλονίκη – Σκόπια – Βελιγράδι – Βουδαπέστη. Ένα έργο, όπως υποστήριξε, «κρίσιμο για το εμπόριο και τις μεταφορές σε ένα μεγάλο περιφερειακό τόξο, αλλά και επικοινωνίας τεσσάρων γειτονικών λαών».

Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας ανάμεσα στον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη και τη σέρβική αντιπροσωπεία, όπου διερευνήθηκαν τομείς συνεργασίας σε ζητήματα υποδομών και μεταφορών.

Παράλληλα, συζητήθηκε διεξοδικά το ενδεχόμενο υπογραφής ενός πρωτοκόλλου συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες αναφορικά με ζητήματα μεταφορών. Ειδική μνεία έγινε τόσο σε ζητήματα σιδηροδρομικής σύνδεσης, όσο και σε θέματα οδικών συνδέσεων, με την Αθήνα να δεσμεύεται να συνδράμει με παροχή τεχνογνωσίας στο εγχείρημα του Βελιγραδίου για την ανάπτυξη των σιδηροδρομικών μεταφορών και γενικότερα του δικτύου των μεταφορών.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Με 158 “ναι” πέρασε το νομοσχέδιο για...

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε με 158 «υπέρ» έναντι 134 «κατά»...

Ντόρα Μπακογιάννη: «Το σκέφτομαι αν θα είμαι...

Το ενδεχόμενο να διεκδικήσει εκ νέου την ψήφο των...

Με 158 “ναι” πέρασε το νομοσχέδιο για...

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε με 158 «υπέρ» έναντι 134 «κατά»...

Ντόρα Μπακογιάννη: «Το σκέφτομαι αν θα είμαι...

Το ενδεχόμενο να διεκδικήσει εκ νέου την ψήφο των...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πορτοκαλί τιμολόγια ρεύματος: Οι αλλαγές που φέρνουν

Ποιοι καταναλωτές μπορούν να ωφεληθούν, τι θα πρέπει να...

Ζωή μετά τις Πανελλήνιες: Κρίνεται τελικά η επιτυχία σε μια εξέταση;

Οι Πανελλήνιες είναι σημαντικές, αλλά δεν είναι το βασικό...

Η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας εορτάστηκε στο Παρίσι

Η βραδιά έκλεισε με υπέροχες μουσικές στιγμές από την...