Γιάννης Κουράκης: «Το Ηράκλειο έχασε 5 χρόνια» [Video]

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο 3.7.5» κ. Γιάννης Κουράκης, βρέθηκε στην ΚΡΗΤΗ TV και συγκεκριμένα μίλησε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Σταθμού

Ο υποψήφιος δήμαρχος φιλοξενούμενος στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Σταθμού μίλησε για το πρόγραμμά του για τους τρεις κύκλους, για τον πρώτο που αφορά το ιστορικό κέντρο εντός των τειχών μαζί με το παράλιο μέτωπο που αποτελεί ένα κέντρο, διοίκησης, αναψυχής, τουρισμού και υπηρεσιών.

«Με τις προτάσεις μας διαμορφώνουμε ένα ζωντανό, συναρπαστικό, ελκυστικό, βιώσιμο, υψηλού πολιτιστικού επιπέδου ιστορικό κέντρο με εκτεταμένες πεζοδρομήσεις και ποδηλατόδρομους», είπε.

Για τον δεύτερο κύκλο, ο οποίος αφορά τον αστικό χώρο εκτός των τειχών και είναι χώρος κατοικίας με συγκεντρώσεις οικονομικών λειτουργιών, και για τον τρίτο κύκλο ο οποίο αφορά τον περιαστικό χώρο με διάσπαρτους οικισμούς και σημαντική παραγωγική ικανότητα, με δυναμικό πρωτογενή τομέα, αξιόλογο φυσικό τοπίο και ιστορικούς πόρους.

Επίσης ο κ. Κουράκης στην αρχή της κουβέντας του έκανε αναφορά για προεκλογικά τρικ της παρούσας Δημοτικής Αρχής, αναφορικά με τη νέα μελέτη που παρουσιάστηκε από την Δημοτική Αρχή και αφορά την πλατεία Ελευθερίας, όπου μάλιστα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος παραδέχτηκε ότι δεν έχει εγκρίσεις από την Αρχαιολογία.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος για τη παρούσα Δημοτική αρχή: «Αυτά τα πέντε χρόνια δεν φρόντισαν να ολοκληρώσουν τη μελέτη της Πλατείας, απλώς παρουσίασαν ένα τρισδιάστατο μοντέλο, χωρίς ουσιαστικά μελέτη, χωρίς καμία έγκριση και το προβάλλουν ως διαβούλευση».

Μίλησε για σεβασμό απέναντι στους πολίτες, καθώς όπως είπε είμαστε τριάντα ημέρες πριν τις εκλογές, μίλησε για το πρόγραμμά του, για το όραμά του για το Ηράκλειο και τόνισε ότι είναι λάθος να επικεντρωνόμαστε μόνο στην πλατεία Ελευθερίας.

Μίλησε για τα δικά του λάθη, τα οποία παραδέχτηκε, αλλά όπως τόνισε δεν ήταν λάθη που έχουν θα έβλαπταν τους πολίτες, ενδεχομένως όπως χαρακτηριστικά είπε «να έχω κάνει μία λάθος εκτίμηση ή λάθος επιλογή συνεργάτη και να το έχω πληρώσει αυτό».

Δείτε τη συνέντευξη από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV:

Πηγή: neakriti.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.