Γιατί το ΤΕΙ Κρήτης δεν μπορεί να πάρει τον τίτλο Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Ημερομηνία:

Τον Ιούνιο του 2008, κατά τη διάρκεια ενός σημαντικού εορτασμού που παρακολούθησε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πολλοί υπουργοί και αξιωματούχοι από τη Σλοβενία ​​και σε όλο τον κόσμο, εγκαινιάστηκε στο Σλοβενία ​​το Ευρωμεσογειακό Πανεπιστήμιο (EMUNI).

Λίγο αργότερα, το EMUNI εγκρίθηκε από τους αρχηγούς κρατών στη Διάσκεψη Κορυφής των Παρισίων για τη Μεσόγειο, προσδιορίζοντας το EMUNI στη δήλωσή τους ως έναν από τους τομείς προτεραιότητας της Ένωσης για τη Μεσόγειο. Η EMUNI ανατέθηκε να συμβάλει στη γνώση μεταξύ των κατοίκων της περιοχής δημιουργώντας και προωθώντας έναν ευρωμεσογειακό χώρο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έρευνας.

Η αποστολή του EMUNI παραμένει ακόμη πιο σημαντική σήμερα. Η ανάπτυξη και η ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς εξαρτώνται όλο και περισσότερο από την πρόοδο της γνώσης και της καινοτομίας. Η ειρήνη, η ασφάλεια και η ευημερία στην ευρωμεσογειακή περιοχή εξακολουθούν να αποτελούν την ύψιστη προτεραιότητα για τα συμμετέχοντα κράτη.

Η EMUNI, με το τεράστιο δίκτυο των περισσότερων από 130 πανεπιστημίων από περισσότερα από 30 ευρωμεσογειακά κράτη, είναι κάτι περισσότερο από ένα συμβατικό πανεπιστήμιο.

Είναι ένα πανεπιστήμιο που λειτουργεί μέσω αληθινής συνεργασίας με άλλα πανεπιστήμια.

Πρόκειται για ένα ανθεκτικό δίκτυο συνεργαζόμενων ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από όλη τη Μεσόγειο και αποτελεί επίσης πλατφόρμα διαπολιτισμικού διαλόγου και διπλωματίας στον τομέα της επιστήμης.

Πηγή: esos.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Συνεχίζεται η έκθεση «Ο πολυταξιδεμένος Δημήτριος Βικέλας»...

Με ελεύθερη είσοδο για το κοινό ως τις 30...

Το Σάββατο το τελευταίο αντίο στον Γιάννη...

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά η εξόδιος...

Συνεχίζεται η έκθεση «Ο πολυταξιδεμένος Δημήτριος Βικέλας»...

Με ελεύθερη είσοδο για το κοινό ως τις 30...

Το Σάββατο το τελευταίο αντίο στον Γιάννη...

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά η εξόδιος...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ορίστηκε το Δ.Σ του νοσοκομείου Ρεθύμνης

Δημοσιεύθηκε και επίσημα σε ΦΕΚ ο ορισμός των μελών...

Εκκλησία Κρήτης: στα τέλη Ιανουαρίου η Σύνοδος για τη διπλή εκλογή Μητροπολιτών

Μια διαδικασία που διεξαχθεί αναπόφευκτα και με την ψήφο...

Έρχονται τα πορτοκαλί τιμολόγια ρεύματος – Τι αλλάζει και ποιοι κερδίζουν

Από το 2026 τίθενται σε εφαρμογή τα «πορτοκαλί» τιμολόγια...