Γιώργος Αμυράς: «Δε θα επιτραπεί το κυνήγι ελαφιών στη Ρόδο»

Ημερομηνία:

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας απορρίπτει κατηγορηματικά οποιαδήποτε πρόταση σχετίζεται με θανάτωση ατόμων του πληθυσμού ελαφιών Dama-Dama, που απαντάται στη Ρόδο.

Με αφορμή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ροδίων, την περασμένη εβδομάδα, για σύσταση Ειδικής Επιτροπής με στόχο να βρεθεί νομική οδός ώστε να επιτραπεί το κυνήγι ελαφιών στο νησί, το ΥΠΕΝ κάνει σαφές πως δεν πρόκειται να επιτρέψει το κυνήγι του προστατευόμενου είδους.

Την ίδια ώρα οι υπηρεσίες του ΥΠΕΝ εργάζονται εντατικά, ώστε να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα του υπερπληθυσμού των ελαφιών, συνδυάζοντας την προστασία του εμβληματικού είδους του ελαφιού της Ρόδου, της αγροτικής παραγωγής, των οικοσυστημάτων αλλά και την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.

Ήδη ολοκληρώθηκαν οι αυτοψίες των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου για την τοποθέτηση περιφράξεων καθ’ υπόδειξη των αγροτών ως προς τα πιο επιβαρυμένα από την παρουσία του υπερπληθυσμού των ελαφιών, σημεία του νησιού. Τις επόμενες ημέρες αρχίζει η υλοποίηση του έργου, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ).

Σχεδιάζεται η παροχή νερού μέσω των υφιστάμενων υδατοδεξαμενών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, και η κατασκευή νέων, ενώ το Δασαρχείο του νησιού θα συνεχίσει να εναποθέτει αδιαλείπτως τροφή στις ταΐστρες που βρίσκονται τοποθετημένες σε διάφορα σημεία της Ρόδου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κλειδώνει η αύξηση του κατώτατου μισθού την...

Αντίστροφη μέτρηση για τις ανακοινώσεις του Μαρτίου. Τα αποτελέσματα της...

Καισαριανή: Βεβήλωσαν το μνημείο για τους 200...

Άγνωστοι προέβησαν σε μια εξοργιστική πράξη βανδαλισμού, με τις...

Κλειδώνει η αύξηση του κατώτατου μισθού την...

Αντίστροφη μέτρηση για τις ανακοινώσεις του Μαρτίου. Τα αποτελέσματα της...

Καισαριανή: Βεβήλωσαν το μνημείο για τους 200...

Άγνωστοι προέβησαν σε μια εξοργιστική πράξη βανδαλισμού, με τις...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related