Γηροκομείο στα Χανιά: Απειλούσε και εκβίαζε με αγωγές η ιδιοκτήτρια, τώρα συνελήφθη

Οι Αρχές έχουν επέμβει για ό, τι συνέβαινε στο γηροκομείο στα Χανιά. Τι υποστήριζε η ιδιοκτήτρια πριν από ένα χρόνο.
Είναι το πρόσωπο που πριν από έναν χρόνο αναζητούσαν οι πάντες για το γηροκομείο στα Χανιά. Η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου μιλούσε για όλους και για όλα στο LIVE NEWS σε μια προσπάθεια να ρίξει τους τόνους και να κλείσει την υπόθεση.

Ένα χρόνο μετά, η ίδια συνελήφθη μετά τις καταγγελίες φρίκης για τα όσα συνέβαιναν στην επιχείρησή της.

Τι υποστήριζε
«Σε όλους θα στείλω αγωγές και μηνύσεις, είναι όλα ψέματα, δεν στέκει τίποτα», έλεγε πριν από έναν χρόνο η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου στην κάμερα του MEGA.

Η πολύμηνη έρευνα όμως έδειξε πως το γηροκομείο είχε μετατραπεί σε ένα «κολαστήριο» ψυχών και ας επέμενε η επιχειρηματίας.

«Αν είχε βρεθεί το παραμικρό, θα μας είχαν κλείσει μέσα. Έχουν κάνει μια πλεκτάνη γύρω από μας και προσπαθούν να δημιουργήσουν μια εικόνα ζημιάς για να οικονομήσουν χρήμα».

Είναι η περίοδος που πρώην εργαζόμενοι μιλούν και ουσιαστικά προειδοποιούν στο Live News για τα όσα επρόκειτο να αποκαλυφθούν. «Όλα είναι αλήθεια, αυτά που ακούω».

Αντίστροφη μέτρηση
Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, η αντίστροφη μέτρηση στις ζωές των ηλικιωμένων ξεκινούσε αμέσως μετά την εισαγωγή τους. Τους χορηγούνταν σε σταθερή βάση ισχυρά κατασταλτικά ψυχιατρικά φάρμακα χωρίς διάγνωση, με στόχο να αδρανοποιηθούν οι πνευματικές τους λειτουργίες, να καμφθεί η κινητικότητά τους και οι δράστες να μπορέσουν να βάλουν χέρι στα μετρητά και στα ακίνητά τους.

«Από τη διερεύνηση των τηρουμένων στοιχείων διαπιστώθηκαν παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων ύψους περίπου 3.000.000 ευρώ».

Οι άτυχοι ηλικιωμένοι κάνουν παράπονα σε συγγενείς τους, καταρρέουν στα δωμάτια που ζουν, αλλά η ιδιοκτήτρια διαβεβαιώνει πως δε συντρέχει λόγος ανησυχίας.

«Λένε ψέματα».

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι επτά συλληφθέντες τους χορηγούσαν χωρίς ίχνος ανθρωπιάς ελάχιστη τροφή, ενώ οι συνθήκες παραμονής τους ήταν απάνθρωπες.

Τονίζεται πως τους έδιναν αποφάγια προηγούμενων γευμάτων καθώς και επικίνδυνες τροφές, όπως εντόσθια ζώων. Ορισμένοι από τους υπαλλήλους που έβλεπαν τα όσα συνέβαιναν, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.

Ήταν σαν εγκληματικός χώρος. Με παρακολουθούσαν συνέχεια».

Από την ίδια αιτία
Όλα ξεκινούν όταν μέσα σε έναν χρόνο καταγράφονται 68 θάνατοι τροφίμων από την ίδια αιτία. Καρδιακή ανακοπή όπως βεβαίωνε ο ίδιος γιατρός για όλους. Ένας παθολόγος που έβαλε την υπογραφή του σε όλα τα πιστοποιητικά.

«Αυτά που λένε ότι τους κακοποιούμε, όταν ήρθαν και μου έκαναν έλεγχο γιατί δεν βρήκαν τίποτα;», έλεγε η ιδιοκτήτρια.

Η διερεύνηση πηγαίνει προς τα πίσω και οι αριθμοί οδηγούν τις Αρχές στην εκτίμηση πως βρίσκονται μπροστά σε εγκληματική οργάνωση. «Την εκτίμηση αυτή ενισχύει και ο υπέρογκος αριθμός των 293 θανάτων από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι τον Μάρτιο του 2021».

Ο φάκελος της υπόθεσης ανοίγει, τα βασανιστικά ερωτήματα πληθαίνουν κι οι μαρτυρίες πρώην υπαλλήλων στο Live News προκαλούν σάλο. «Χρησιμοποιούν μια βιτρίνα προς τους συγγενείς αλλά αυτά που είδα εκεί μέσα με έχουν στιγματίσει».

Οι χθεσινές συλλήψεις ήρθαν να «ξύσουν» την ανοιχτή πληγή των συγγενών που πλέον ζητούν την παραδειγματική τιμωρία εκείνων που ευθύνονται για τους θανάτους των αγαπημένων τους προσώπων.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δικηγόρος του γηροκομείου, Νικόλαος Ρουσόπουλος. «Υπάρχουν αποδείξεις ποιους πλησίασαν και ποιοι πλησίασαν μάρτυρες να καταθέσουν κατά του γηροκομείου με τη λογική ‘ελάτε να καταθέσετε γιατί θα κονομήσετε’. Θα δούμε πραγματικά ποιοι είναι εγκληματική οργάνωση».

Ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε ότι ο αριθμός των θανάτων στο ίδρυμα δεν ξεπερνά τους μέσους όρους. «217 μάρτυρες θα καταθέσουν, ενώ καταγγέλλοντες είναι μόνο 20», είπε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.