Greek Mafia: Οι διάλογοι αστυνομικών με ανθρώπους της νύχτας

Ημερομηνία:

Τους διαλόγους ανθρώπων της νύχτας με αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας αποκάλυψε το MEGA, ρίχνοντας φως στο κύκλωμα της Greek Mafia και στις επαφές που είχαν οι δύο πλευρές.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο, ακούγεται ένας «νονός» της νύχτας να συνομιλεί με στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. για τη διάρθρωση των νευραλγικών ελεγκτικών υπηρεσιών της αστυνομίας και την προσπάθειά τους να καλυφθούν τα «κενά» στις θέσεις – κλειδιά με ανθρώπους που να έχουν σχέσεις με το παράνομο «κύκλωμα» που είχε στηθεί.

«Το Ανθρωποκτονιών ξηλώθηκε ολόκληρο»

Ειδικότερα, ακούγεται ένας έμπορος καυσίμων, ο οποίος δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή, που έχει πληροφορίες σχετικά με τις μετακινήσεις αστυνομικών σε νευραλγικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και ενημερώνει σχετικά έναν ανώτατο αξιωματικό.

«Είναι Κώστα και από Ανθρωποκτονιών, και από Οικονομική και από Οργανωμένο κι έχουν πάει… κι έχουν έρθει… Έχουν ξηλωθεί βέβαια, το Ανθρωποκτονιών έχει ξηλωθεί ολόκληρο. Έχει παίξει μεγάλο ρόλο Εξάρχεια, Ακρόπολη, Ομόνοια άμα δεις. Άμα δεις εκεί πέρα τις φωτογραφίες μετακινήσεων, έχουν φύγει πολλοί από εκεί και έχουν πάει Ανθρωποκτονιών» λέει ο έμπορος καυσίμων.

Ωστόσο, η επόμενή του κουβέντα είναι σημαντική για τις αλλαγές που έχουν γίνει στις κρίσιμες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Το Ανθρωποκτονιών σχεδόν ξηλώθηκε ολόκληρο. Δηλαδή, φύγανε πολλοί βασικοί τους παίκτες» προσθέτει.

Παράλληλα, δεν φοβάται να ζητήσει από τον υψηλόβαθμο αστυνομικό συνομιλητή του, να προσπαθήσει να εντοπίσει ποιοι είναι οι ένστολοι στις υπηρεσίες αυτές που θα μπορούσαν να ενταχθούν στο κύκλωμα.

«Αλλά και στην Οικονομική έχουν πάει δυο τρία άτομα, να δεις άμα ξέρουμε κάποια από αυτά από την Οικονομική εκεί πέρα που έχουν πάει. Και στο Οργανωμένο, στον φίλο, έχουν πάει κάποιοι από Αθήνα. Θα τους δεις» συμπληρώνει στο διάλογο που αποκάλυψε το MEGA.

Όλοι αθώοι για την Greek Mafia

Την ώρα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ολοένα και περισσότερα στοιχεία και αποκαλύψεις, εκδικάστηκε και η υπόθεση που είχε προκύψει από έρευνα της ΕΥΠ τη διετία 2015 έως 2017.

Οι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και απόστρατοι αξιωματικοί, δικάστηκαν για πλημμελήματα που αφορούσαν σε διαφθορά στο εσωτερικό της Ελληνικής Αστυνομίας και την κατανομή των εισπράξεων από οίκους ανοχής και χαρτοπαικτικές λέσχες στην Αθήνα.

Ωστόσο, το δικαστήριο κήρυξε αθώους και τους 17 κατηγορούμενους κάνοντας δεκτή την απαλλακτική πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος στην εισήγησή του χαρακτήρισε «ανύπαρκτο» το αποδεικτικό υλικό και ευχήθηκε η άλλη δικογραφία που αφορά σε κακουργήματα της ίδιας υπόθεσης να έχει καλύτερη τύχη.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού: Τα οφέλη για...

Πολύ περισσότερα από μια τροφή. Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα...

Ο «κρυφός» κίνδυνος πίσω από τις φωτιές:...

Τι αναφέρει ο καθηγητής Απόστολος Βουλγαράκης, κάτοχος της Έδρας...

Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού: Τα οφέλη για...

Πολύ περισσότερα από μια τροφή. Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα...

Ο «κρυφός» κίνδυνος πίσω από τις φωτιές:...

Τι αναφέρει ο καθηγητής Απόστολος Βουλγαράκης, κάτοχος της Έδρας...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ο «κρυφός» κίνδυνος πίσω από τις φωτιές: Πώς η αυξημένη βλάστηση πυροδότησε τις πυρκαγιές στην Ελλάδα

Τι αναφέρει ο καθηγητής Απόστολος Βουλγαράκης, κάτοχος της Έδρας...

Κωνσταντίνος Τζολάκης: «Ολυμπιακέ μου, αυτό είναι το πιο δύσκολο μήνυμα που έχω γράψει»

“Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη,...

Η γέννηση του Ελ Νίνιο και το σενάριο για καλοκαίρι μέχρι τα… Χριστούγεννα – Τι ακριβώς συμβαίνει στον Ειρηνικό;

Μια πρωτοφανής θερμική ανωμαλία σε παγκόσμια κλίμακα. Οι δορυφορικές απεικονίσεις...