Γρηγόρης Νικολιδάκης: Η Γεωργική Έκθεση Βώρων και Αρκαλοχωρίου σηματοδοτούν την ανάπτυξη της γεωργίας σε όλη την Κρήτη

Ημερομηνία:

Στη τελετή εγκαινίων της Παγκρήτιας Αγροκτηνοτροφικής Έκθεσης Αρκαλοχωρίου με θέμα: «Εκεί όπου η παράδοση συναντά το μέλλον», παρευρέθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Τολμάμε Μαζί» και για άλλη μια φορά υποψήφιος Δήμαρχος Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης.

Σε δήλωσή του στο Press Office Online (poo.gr) λίγο μετά την τελετή εγκαινιασμού της έκθεσης ο κ. Νικολιδάκης αναφερόμενος στο γεγονός είπε: «Η Γεωργική Έκθεση Αρκαλοχωρίου, όπως και η Γεωργική Έκθεση Βώρων του Δήμου Φαιστού, είναι δυο σημαντικοί σταθμοί οι οποίοι σηματοδοτούν την ανάπτυξη της γεωργίας σε όλη την Κρήτη.

Η δε έκθεση Αρκαλοχωρίου στην οποία βρισκόμαστε, σηματοδοτεί όλες τις νέες τεχνολογίες και φυσικά ότι καινούργιο μπορεί να δώσει ώθηση στον πρωτογενή τομέα στην Κρήτη. Η φετινή χρονιά ωστόσο έχει ένα συμβολισμό καθώς ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συντοπίτης μου, Λευτέρης Αυγενάκης εγκαινίασε την έκθεση. Θεωρώ ότι με αυτή του την κίνηση θέλησε να δώσει το στίγμα του ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε ο πρωτογενής τομέας να προωθηθεί με στόχο να δώσουμε μια επιπλέον ανάπτυξη στους δήμους και στις περιοχές μας».

Ο απερχόμενος και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης, έκανε παράλληλα γνωστό το ότι υπάρχουν προτάσεις και σχέδια που ο Δήμος Φαιστού έχει θέσει και συζητά με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με ιδιαίτερη έμφαση να δίδεται στη διασύνδεση της τουριστικής ανάπτυξης που υπάρχει στην περιοχή με τον πρωτογενή τομέα. «Θεωρώ ότι ο δήμος μας είναι απόλυτα αυτάρκης τόσο στα αγροτικά όσο στα γαλακτοκομικά προϊόντα και στην μελισσοκομία. Παράλληλα μπορώ να πω ότι έχει και ένα σημαντικό μερίδιο στην αλιεία. Αυτά λοιπόν όλα τα κομμάτια σε συνδυασμό με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας πιστεύουμε ότι θα αποτελέσουν ένα σημαντικό πάντρεμα και ότι σε όλο αυτό έχουμε την στήριξη του υπουργού ώστε να προχωρήσει ο Δήμος μας μπροστά καθώς η βοήθεια του θεωρείται πολύ σημαντική».

Συνεχίζοντας τη δήλωσή του ο κ. Νικολιδάκης κατέληξε κάνοντας γνωστό το γεγονός ότι «υπάρχουν ήδη έτοιμες μελέτες για δυο φράγματα τα οποία αναμένεται να χρηματοδοτηθούν από το υπουργείο προκειμένου να εξασφαλίσουμε νερό άρδευσης σε δυο σημαντικές περιοχές του δήμου μας ενώ υπάρχουν και άλλα έργα τα οποία συνδέονται με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Δήμου Ηρακλείου για...

Συνεχίζονται από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου οι...

10ο Festos Run: η δέκατη διοργάνωση, από...

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, αγώνες 8, 4 & 1 χλμ....

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Δήμου Ηρακλείου για...

Συνεχίζονται από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου οι...

10ο Festos Run: η δέκατη διοργάνωση, από...

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, αγώνες 8, 4 & 1 χλμ....
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Συντάξεις: Ποιοι θα πάρουν 400 ευρώ κάθε Νοέμβριο – Οι δικαιούχοι και τα ποσά

Συντάξεις: Ποιοι θα πάρουν 400 ευρώ κάθε Νοέμβριο –...

Υπάρχει «μυστική συνταγή» για μια ευτυχισμένη σχέση;

Μήπως το μυστικό για μια ευτυχισμένη σχέση βρίσκεται στις...

Παγκόσμια Ημέρα Εμμηνόπαυσης και Εργασίας: Το «σιωπηλό μαρτύριο» εκατομμυρίων γυναικών στον χώρο εργασίας

Σήμερα 1 δισεκατομμύριο του πληθυσμού παγκοσμίως είναι γυναίκες μεγαλύτερες...

«Θαυματουργή» η κολύμβηση για τους πόνους στη μέση – Μπείτε στο νερό

Η κολύμβηση δεν προσφέρει μόνο δροσιά το καλοκαίρι, αλλά...