Γρηγόρης Νικολιδάκης: Η Γεωργική Έκθεση Βώρων και Αρκαλοχωρίου σηματοδοτούν την ανάπτυξη της γεωργίας σε όλη την Κρήτη

Ημερομηνία:

Στη τελετή εγκαινίων της Παγκρήτιας Αγροκτηνοτροφικής Έκθεσης Αρκαλοχωρίου με θέμα: «Εκεί όπου η παράδοση συναντά το μέλλον», παρευρέθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Τολμάμε Μαζί» και για άλλη μια φορά υποψήφιος Δήμαρχος Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης.

Σε δήλωσή του στο Press Office Online (poo.gr) λίγο μετά την τελετή εγκαινιασμού της έκθεσης ο κ. Νικολιδάκης αναφερόμενος στο γεγονός είπε: «Η Γεωργική Έκθεση Αρκαλοχωρίου, όπως και η Γεωργική Έκθεση Βώρων του Δήμου Φαιστού, είναι δυο σημαντικοί σταθμοί οι οποίοι σηματοδοτούν την ανάπτυξη της γεωργίας σε όλη την Κρήτη.

Η δε έκθεση Αρκαλοχωρίου στην οποία βρισκόμαστε, σηματοδοτεί όλες τις νέες τεχνολογίες και φυσικά ότι καινούργιο μπορεί να δώσει ώθηση στον πρωτογενή τομέα στην Κρήτη. Η φετινή χρονιά ωστόσο έχει ένα συμβολισμό καθώς ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συντοπίτης μου, Λευτέρης Αυγενάκης εγκαινίασε την έκθεση. Θεωρώ ότι με αυτή του την κίνηση θέλησε να δώσει το στίγμα του ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε ο πρωτογενής τομέας να προωθηθεί με στόχο να δώσουμε μια επιπλέον ανάπτυξη στους δήμους και στις περιοχές μας».

Ο απερχόμενος και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης, έκανε παράλληλα γνωστό το ότι υπάρχουν προτάσεις και σχέδια που ο Δήμος Φαιστού έχει θέσει και συζητά με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με ιδιαίτερη έμφαση να δίδεται στη διασύνδεση της τουριστικής ανάπτυξης που υπάρχει στην περιοχή με τον πρωτογενή τομέα. «Θεωρώ ότι ο δήμος μας είναι απόλυτα αυτάρκης τόσο στα αγροτικά όσο στα γαλακτοκομικά προϊόντα και στην μελισσοκομία. Παράλληλα μπορώ να πω ότι έχει και ένα σημαντικό μερίδιο στην αλιεία. Αυτά λοιπόν όλα τα κομμάτια σε συνδυασμό με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας πιστεύουμε ότι θα αποτελέσουν ένα σημαντικό πάντρεμα και ότι σε όλο αυτό έχουμε την στήριξη του υπουργού ώστε να προχωρήσει ο Δήμος μας μπροστά καθώς η βοήθεια του θεωρείται πολύ σημαντική».

Συνεχίζοντας τη δήλωσή του ο κ. Νικολιδάκης κατέληξε κάνοντας γνωστό το γεγονός ότι «υπάρχουν ήδη έτοιμες μελέτες για δυο φράγματα τα οποία αναμένεται να χρηματοδοτηθούν από το υπουργείο προκειμένου να εξασφαλίσουμε νερό άρδευσης σε δυο σημαντικές περιοχές του δήμου μας ενώ υπάρχουν και άλλα έργα τα οποία συνδέονται με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ για την Υγεία...

“Με τους εργαζόμενους για Δημόσια Υγεία, αξιοπρεπείς μισθούς και...

Ηράκλειο:Ξεκινά αύριο Παρασκευή η μεγάλη γιορτή πολιτισμού,...

Η σκηνή στην πλατεία Κατσαμάνη στο Γάζι είναι έτοιμη...

Στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ για την Υγεία...

“Με τους εργαζόμενους για Δημόσια Υγεία, αξιοπρεπείς μισθούς και...

Ηράκλειο:Ξεκινά αύριο Παρασκευή η μεγάλη γιορτή πολιτισμού,...

Η σκηνή στην πλατεία Κατσαμάνη στο Γάζι είναι έτοιμη...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χρυσοχοΐδης στο Mega News 104.6: «Μετατρέπεται σε κακούργημα η τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένων»

Οι τηλεφωνικές εξαπατήσεις εναντίον ηλικιωμένων αποτελούν πλέον σοβαρή απειλή,...

Το ήσυχο ελληνικό νησί που μένει «αναλλοίωτο» για αιώνες και αναμένεται να γίνει top τουριστικός προορισμός το 2027

Διεθνή μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν, ότι μετά την κινηματογραφική επιτυχία...

Το δικαίωμα στην… τεμπελιά και με τη «σφραγίδα» της επιστήμης

Το δικαίωμα στην τεμπελιά, έστω και το Σαββατοκύριακο, έρχεται...

Τελικά, η μακροζωία είναι κληρονομική; Ίσως ναι, δείχνει νεότερη μελέτη

Νέα έρευνα αποτυπώνει πως τα παιδιά των αιωνόβιων είχαν...