Γρηγόρης Νικολιδάκης: Η Γεωργική Έκθεση Βώρων και Αρκαλοχωρίου σηματοδοτούν την ανάπτυξη της γεωργίας σε όλη την Κρήτη

Ημερομηνία:

Στη τελετή εγκαινίων της Παγκρήτιας Αγροκτηνοτροφικής Έκθεσης Αρκαλοχωρίου με θέμα: «Εκεί όπου η παράδοση συναντά το μέλλον», παρευρέθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Τολμάμε Μαζί» και για άλλη μια φορά υποψήφιος Δήμαρχος Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης.

Σε δήλωσή του στο Press Office Online (poo.gr) λίγο μετά την τελετή εγκαινιασμού της έκθεσης ο κ. Νικολιδάκης αναφερόμενος στο γεγονός είπε: «Η Γεωργική Έκθεση Αρκαλοχωρίου, όπως και η Γεωργική Έκθεση Βώρων του Δήμου Φαιστού, είναι δυο σημαντικοί σταθμοί οι οποίοι σηματοδοτούν την ανάπτυξη της γεωργίας σε όλη την Κρήτη.

Η δε έκθεση Αρκαλοχωρίου στην οποία βρισκόμαστε, σηματοδοτεί όλες τις νέες τεχνολογίες και φυσικά ότι καινούργιο μπορεί να δώσει ώθηση στον πρωτογενή τομέα στην Κρήτη. Η φετινή χρονιά ωστόσο έχει ένα συμβολισμό καθώς ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συντοπίτης μου, Λευτέρης Αυγενάκης εγκαινίασε την έκθεση. Θεωρώ ότι με αυτή του την κίνηση θέλησε να δώσει το στίγμα του ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε ο πρωτογενής τομέας να προωθηθεί με στόχο να δώσουμε μια επιπλέον ανάπτυξη στους δήμους και στις περιοχές μας».

Ο απερχόμενος και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης, έκανε παράλληλα γνωστό το ότι υπάρχουν προτάσεις και σχέδια που ο Δήμος Φαιστού έχει θέσει και συζητά με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με ιδιαίτερη έμφαση να δίδεται στη διασύνδεση της τουριστικής ανάπτυξης που υπάρχει στην περιοχή με τον πρωτογενή τομέα. «Θεωρώ ότι ο δήμος μας είναι απόλυτα αυτάρκης τόσο στα αγροτικά όσο στα γαλακτοκομικά προϊόντα και στην μελισσοκομία. Παράλληλα μπορώ να πω ότι έχει και ένα σημαντικό μερίδιο στην αλιεία. Αυτά λοιπόν όλα τα κομμάτια σε συνδυασμό με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας πιστεύουμε ότι θα αποτελέσουν ένα σημαντικό πάντρεμα και ότι σε όλο αυτό έχουμε την στήριξη του υπουργού ώστε να προχωρήσει ο Δήμος μας μπροστά καθώς η βοήθεια του θεωρείται πολύ σημαντική».

Συνεχίζοντας τη δήλωσή του ο κ. Νικολιδάκης κατέληξε κάνοντας γνωστό το γεγονός ότι «υπάρχουν ήδη έτοιμες μελέτες για δυο φράγματα τα οποία αναμένεται να χρηματοδοτηθούν από το υπουργείο προκειμένου να εξασφαλίσουμε νερό άρδευσης σε δυο σημαντικές περιοχές του δήμου μας ενώ υπάρχουν και άλλα έργα τα οποία συνδέονται με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο: Περισσότεροι από 230 μετανάστες έφθασαν τα...

Φουντώνει και πάλι το μεταναστευτικό κύμα. Τριπλή …καραβιά μεταναστών έφθασε...

Ηράκλειο:Στο 3ο Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ «Γεύσεις και...

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Θέλουμε την ενσωμάτωση, θέλουμε την συμπερίληψη. Η...

Ηράκλειο: Περισσότεροι από 230 μετανάστες έφθασαν τα...

Φουντώνει και πάλι το μεταναστευτικό κύμα. Τριπλή …καραβιά μεταναστών έφθασε...

Ηράκλειο:Στο 3ο Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ «Γεύσεις και...

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Θέλουμε την ενσωμάτωση, θέλουμε την συμπερίληψη. Η...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τι σημαίνει μέγιστη θερμοκρασία σε ένα καύσωνα και πώς θα έπρεπε να μετριέται

Ο Θοδωρής Κολυδάς κάνει νύξη για άλλη μια φορά...

Ηράκλειο: Περισσότεροι από 230 μετανάστες έφθασαν τα ξημερώματα στα νότια παράλια

Φουντώνει και πάλι το μεταναστευτικό κύμα. Τριπλή …καραβιά μεταναστών έφθασε...

Ο αρχαιότερος ελληνικός βωμός της Δύσης βρέθηκε στην Ισπανία

Eίναι με μάρμαρο από την Προκόννησο και είναι το...

Το περπάτημα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης 13 ειδών καρκίνου

Το περπάτημα λειτουργεί σαν ασπίδα προστασίας κατά του καρκίνου. Είναι...