Γρίπη: Πληθαίνουν οι φωνές – Να επανέλθει η μάσκα στο δημοτικό

Ημερομηνία:

Την επαναφορά της μάσκας στα σχολεία και κυρίως στο δημοτικό λόγω της έξαρσης της γρίπης, πρότεινε η διευθύντρια του ΓΝΑ Γεννηματά, Όλγα Οικονόμου.

«Υπάρχει η τριπλή απειλή του Covid-19, της γρίπης και των λοιμώξεων. Και ήταν αναμενόμενο γιατί όλο αυτό το χρονικό διάστημα πριν από το καλοκαίρι που ήμασταν όλοι με μάσκες και απομονωμένοι και κυρίως τα παιδιά που ήταν στα σπίτια ή φορούσαν μάσκα, δεν απέκτησαν την ανοσία που χρειάζεται, με αποτέλεσμα τώρα να είναι ευπρόσβλητες και σε ιούς και σε βακτήρια» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Οικονόμου.

«Θα πρέπει να πάρουμε κάποια μέτρα»

«Όταν βγήκαν οι μάσκες περιμέναμε πυρετούς και το είδαμε. Και το κακό είναι ότι κολλάει ο παππούς, η γιαγιά, οι γονείς, όλη η οικογένεια και για αυτό το λόγο θα πρέπει να πάρουμε κάποια μέτρα, δηλαδή τα παιδιά ναι μεν να φοράνε μάσκα και να προσέχουν, αλλά όχι στο βαθμό που να μειώνεται η δυνατότητα ανάπτυξης ανοσίας», πρόσθεσε η Όλγα Οικονόμου.

Αναφορικά με το αν θα ήταν χρήσιμη η επαναφορά της μάσκας στη σχολική αίθουσα τόνισε: «Θα έπρεπε να είναι η μάσκα στα παιδιά μέσα στο σχολείο, γιατί το ένα κολλάει από το άλλο. Το στέλνεις γερό, είναι το διπλανό του άρρωστο και θα κολλήσει. Άρα καλό θα ήταν να επανέλθει η μάσκα μόνο στα σχολεία και κυρίως στο Δημοτικό. Στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο το παιδί έχει αποκτήσει ένα βαθμό ανοσίας και για αυτό δεν βλέπουμε τόσο λοιμώξεις. Εκεί που είναι το μεγάλο κακό και ταλαιπωρούνται οι γονείς και τα παιδάκια είναι στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία».

Η κατάσταση στα νοσοκομεία

Για την κατάσταση των νοσοκομείων με την «έκρηξη» των ιών δήλωσε: «Κάποια ράντζα έχουν βγει και πάντοτε υπήρχαν ράντζα στα νοσοκομεία. Σε μια μεγάλη εφημερία και στο δικό μας νοσοκομείο το Γεννηματά έτυχε. Όμως, αποκαταστάθηκε γρήγορα. Οι ασθενείς μπήκαν αμέσως μετά σε κρεβάτια. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι τα περιστατικά αυξάνονται» ενώ για τις ελλείψεις φαρμάκων ανέφερε: Αυτή τη στιγμή είναι ακόμα ελεγχόμενη η κατάσταση.

Οι περισσότερες ελλείψεις είναι στα φαρμακεία. Στα νοσοκομεία δεν είναι τόσο γιατί είναι πιο εξειδικευμένα τα φάρμακα. Οι μεγαλύτερες ελλείψεις είναι στα κοινόχρηστα φάρμακα όπως τα αντιπυρετικά και τα αντιβιοτικά. Όμως οι εταιρείες φροντίζουν τουλάχιστον τα νοσοκομεία να μην έχουν πρόβλημα. Είμαστε σε προτεραιότητα».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Λιπώδες ήπαρ: η σιωπηλή νόσος

Το λιπώδες ήπαρ είναι σήμερα μία από τις συχνότερες...

Κρήτη: Οκτώ θέσεις γιατρών σε Κέντρα Υγείας...

Η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» και προβλέπει συνολικά...

Λιπώδες ήπαρ: η σιωπηλή νόσος

Το λιπώδες ήπαρ είναι σήμερα μία από τις συχνότερες...

Κρήτη: Οκτώ θέσεις γιατρών σε Κέντρα Υγείας...

Η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» και προβλέπει συνολικά...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ποια τιμολόγια ρεύματος συμφέρουν, μετά τις αυξήσεις φωτιά

Crash test στα πράσινα, κίτρινα και μπλε τιμολόγια ρεύματος...

Λιπώδες ήπαρ: η σιωπηλή νόσος

Το λιπώδες ήπαρ είναι σήμερα μία από τις συχνότερες...

Σύνταξη στα 68 από το 2030 και στα 70 έως το 2055 – Τα νέα σενάρια για τα όρια ηλικίας

Στην επόμενη κυβέρνηση πέφτει το βάρος των αλλαγών στα...

Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει η πλατφόρμα myΘέρμανση – Τα εισοδηματικά κριτήρια για έως 1.560 ευρώ

Ανοίγει μέσα στις επόμενες ημέρες η πλατφόρμα “myΘέρμανση” για...