ΓΣΕΕ : Να ανακληθεί άμεσα η προκλητική απόλυση του συνδικαλιστή της Hellenic Train και μέλους της διοίκησης της ΓΣΕΕ Κώστα Γενηδούνια!

Ημερομηνία:

Η ΓΣΕΕ απαιτεί να ανακληθεί άμεσα η απόλυση του πρώην Προέδρου των μηχανοδηγών και μέλους της διοίκησης της ΓΣΕΕ Κώστα Γενηδούνια από την Hellenic Train. Η απόλυση αυτή είναι μια ιταμή ενέργεια, ιδίως δε από τη στιγμή που προέρχεται από μια εταιρεία, η οποία θα έπρεπε να απολογείται στην κοινωνία για τις βαρύτατες ευθύνες της σε μια εθνική τραγωδία.

Ο Κώστας Γενηδούνιας ως συνδικαλιστής είχε καταδείξει σε πλήθος περιπτώσεων, ακόμη και με εξώδικες διαμαρτυρίες προς το Υπουργείο Μεταφορών, τα τεχνικά προβλήματα και τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στο σιδηροδρομικό δίκτυο και είχε προειδοποιήσει για τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να προέκυπταν για το επιβατικό κοινό

Η απόλυσή του, που θυροκολλήθηκε στο σπίτι του χωρίς να αναφέρεται κάποιος λόγος καταγγελίας της σύμβασης, έρχεται παραδόξως (;) λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της πρόθεσής του να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία των μηχανοδηγών.
Η απόλυση ενός συνδικαλιστικού στελέχους, και μάλιστα εκπροσώπου της διοίκησης τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης κατά παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας δημιουργεί οργή και προβληματισμό.

Η άμεση επαναπρόσληψη του Κώστα Γενηδούνια είναι το ελάχιστο που η εταιρεία αυτή οφείλει να πράξει απέναντι στην κοινωνία και στους εργαζόμενους που εμβρόντητοι πληροφορήθηκαν, παραμονή Πρωτομαγιάς μάλιστα, για την θρασεία αυτή ενέργεια.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Εργαζόμενοι στο ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ θα...

Η ρύθμιση αυτή αφορά εργαζόμενους που προσλήφθηκαν πριν από...

Ποινή φυλάκισης με αναστολή για τους Έλληνες...

Η απόφαση εκδόθηκε από τουρκικό δικαστήριο για το περιστατικό...

Εργαζόμενοι στο ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ θα...

Η ρύθμιση αυτή αφορά εργαζόμενους που προσλήφθηκαν πριν από...

Ποινή φυλάκισης με αναστολή για τους Έλληνες...

Η απόφαση εκδόθηκε από τουρκικό δικαστήριο για το περιστατικό...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ένοχος για ενδοοικογενειακή βία ο 47χρονος πατέρας 16χρονου παιδιού με αυτισμό στα Χανιά

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 47χρονο για απλή σωματική...

Ποινή φυλάκισης με αναστολή για τους Έλληνες που άνοιξαν σημαία στην Αγία Σοφία

Η απόφαση εκδόθηκε από τουρκικό δικαστήριο για το περιστατικό...