Guardian: Η Ελλάδα σε προκαταρκτικές συνομιλίες με το Βρετανικό Μουσείο για τα μάρμαρα του Παρθενώνα

Ημερομηνία:

Σε άρθρο του το Σάββατο (03/12) ο βρετανικός Guardian αποκαλύπτει ότι «ανώτεροι Έλληνες αξιωματούχοι έχουν πραγματοποιήσει “προκαταρκτικές” συνομιλίες με το Βρετανικό Μουσείο σε κάτι που θα μπορούσε να ισοδυναμεί με τεκτονική αλλαγή στην επίλυση της μακροβιότερης πολιτιστικής διαμάχης στον κόσμο: τον επαναπατρισμό των μαρμάρων του Παρθενώνα του 5ου αιώνα π.Χ. στην Αθήνα».

Σύμφωνα με άρθρο που υπογράφει η δημοσιογράφος Έλενα Σμιθ, αναφέρεται ότι οι αποκαλύψεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις έγιναν για πρώτη φορά το Σάββατο από την εφημερίδα «Τα Νέα», τα οποία ανέφεραν ότι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, είχαν συναντηθεί με τον Τζορτζ Όσμπορν, τον πρόεδρο του Βρετανικού Μουσείου, σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων στο Λονδίνο μόλις τη Δευτέρα.

Όπως τονίζει ο Guardian, επικαλούμενος πηγές από την Αθήνα, η εν λόγω έκθεση, η οποία περιγράφει λεπτομερώς το πού διεξήχθησαν οι συνομιλίες, περιγράφεται ως «όχι μόνο αξιόπιστη αλλά και πολύ συναρπαστική».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ανησυχία από θανάτους παιδιών: Τι φταίει και...

Δύο περιστατικά που σημειώθηκαν μέσα σε λίγες ημέρες επανέφεραν...

Ο «αόρατος» εχθρός της όρασης

Συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης γλαυκώματος και καταρράκτη. Η ατμοσφαιρική...

Ανησυχία από θανάτους παιδιών: Τι φταίει και...

Δύο περιστατικά που σημειώθηκαν μέσα σε λίγες ημέρες επανέφεραν...

Ο «αόρατος» εχθρός της όρασης

Συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης γλαυκώματος και καταρράκτη. Η ατμοσφαιρική...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η πρώτη Βραδιά Έρευνας του Πανεπιστημίου Κρήτης σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο

Η επιστήμη βγαίνει από τα εργαστήρια και συναντά την...

Τέταρτος δολωματικός ψεκασμός στην Π.Ε Ρεθύμνου

Στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος δακοκτονίας για το έτος...

Συνάντηση εργασίας για την πορεία της μελέτης της Παράκαμψης Ελούντας

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη...

Αγροτικές ενισχύσεις: Κίνδυνος για τις πληρωμές λόγω ΟΣΔΕ – «Κανένας αγρότης να μη μείνει απλήρωτος»

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση των ενωτικών αγροτοκτηνοτροφικών ομοσπονδιών...