H Σέβη Βολουδάκη στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών

Ημερομηνία:

Η Βουλευτής Χανίων Σέβη Βολουδάκη τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για την Εκλογή́ Ευρωβουλευτών, την διευκόλυνση εκλογέων μέσω της επιστολικής ψήφου και την εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων, επισημαίνοντας πως το εν λόγω Νομοσχέδιο έχει ισχυρό συμβολισμό, καθώς αναδεικνύει, με τον πιο ουσιαστικό τρόπο, την υποχρέωση του ελληνικού κράτους προς όλους τους Έλληνες πολίτες.
Η κυρία Βολουδάκη ανέφερε ότι η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση αποτελεί σημαντικό βήμα για την εκσυγχρονισμό της εκλογικής μας νομοθεσίας και την απόδοση του κορυφαίου συνταγματικού δικαιώματος στον Ελληνισμό της Διασποράς, αλλά και για τους συμπολίτες μας εντός Ελλάδας, που υπό άλλες συνθήκες δεν θα συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία, όπως οι ηλικιωμένοι, τα άτομα με αναπηρία, οι εποχικά εργαζόμενοι, οι εργαζόμενοι την ημέρα των εκλογών και οι φοιτητές.
Κλείνοντας δήλωσε ότι το εν λόγω εγχείρημα δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο, καθώς είναι ένα μέτρο, το οποίο εφαρμόζεται σε όλες σχεδόν τις σύγχρονες δημοκρατίες και αίρει κάθε εμπόδιο, πραγματικό́, διαδικαστικό και νομικό́, για τη συμμετοχή́ όλων των Ελλήνων, όπου και αν βρίσκονται, στις εκλογικές διαδικασίες.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Πλατανιά:Εκδήλωση Μνήμης για τη Μάχη της...

Ο Δήμος Πλατανιά, σε συνεργασία με την 115 Πτέρυγα...

Δήμος Χανίων:Με χιλιάδες επισκέπτες και έντονο γαστρονομικό...

Με τεράστια επιτυχία και απήχηση, πλήθος επισκεπτών να συρρέει...

Δήμος Πλατανιά:Εκδήλωση Μνήμης για τη Μάχη της...

Ο Δήμος Πλατανιά, σε συνεργασία με την 115 Πτέρυγα...

Δήμος Χανίων:Με χιλιάδες επισκέπτες και έντονο γαστρονομικό...

Με τεράστια επιτυχία και απήχηση, πλήθος επισκεπτών να συρρέει...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

“Κουβάρι” χιλιάδες περιουσίες στην Κρήτη

Μύλος… με Κτηματολόγιο και δασικούς χάρτες που “μπερδεύουν” ιδιοκτησίες...

Ενοίκια: Ποιοι δικαιούνται τριπλή επιστροφή

Πως και ποιοι θα ωφεληθούν από τη ρύθμιση που...

Γιατί ο χανταϊός δεν είναι μια νέα Covid

Ξύπνησαν μνήμες κορωνοϊού, αλλά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι...

ΟΠΕΚΑ: Ολοκλήρωση του Β’ Κύκλου Αιτήσεων Α21- Επίδομα Παιδιού 2026

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί πάλι στις 29/05/2026. Με επιτυχία...