H Σέβη Βολουδάκη στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών

Ημερομηνία:

Η Βουλευτής Χανίων Σέβη Βολουδάκη τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για την Εκλογή́ Ευρωβουλευτών, την διευκόλυνση εκλογέων μέσω της επιστολικής ψήφου και την εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων, επισημαίνοντας πως το εν λόγω Νομοσχέδιο έχει ισχυρό συμβολισμό, καθώς αναδεικνύει, με τον πιο ουσιαστικό τρόπο, την υποχρέωση του ελληνικού κράτους προς όλους τους Έλληνες πολίτες.
Η κυρία Βολουδάκη ανέφερε ότι η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση αποτελεί σημαντικό βήμα για την εκσυγχρονισμό της εκλογικής μας νομοθεσίας και την απόδοση του κορυφαίου συνταγματικού δικαιώματος στον Ελληνισμό της Διασποράς, αλλά και για τους συμπολίτες μας εντός Ελλάδας, που υπό άλλες συνθήκες δεν θα συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία, όπως οι ηλικιωμένοι, τα άτομα με αναπηρία, οι εποχικά εργαζόμενοι, οι εργαζόμενοι την ημέρα των εκλογών και οι φοιτητές.
Κλείνοντας δήλωσε ότι το εν λόγω εγχείρημα δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο, καθώς είναι ένα μέτρο, το οποίο εφαρμόζεται σε όλες σχεδόν τις σύγχρονες δημοκρατίες και αίρει κάθε εμπόδιο, πραγματικό́, διαδικαστικό και νομικό́, για τη συμμετοχή́ όλων των Ελλήνων, όπου και αν βρίσκονται, στις εκλογικές διαδικασίες.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΗΤΕΡΑ | Πρεμιέρα παράστασης 15 Νοεμβρίου...

Το βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο «Καληνύχτα Μητέρα» έρχεται στα Χανιά καληνύχτα μητέρα.png Ημερομηνίες...

«Από Απόβλητο σε Τέχνη»: Ο Δήμος Χανίων...

Ένα αντικείμενο που ολοκλήρωσε την αρχική του χρήση δεν...

Χανιά:ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΗΤΕΡΑ | Πρεμιέρα παράστασης 15 Νοεμβρίου...

Το βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο «Καληνύχτα Μητέρα» έρχεται στα Χανιά καληνύχτα μητέρα.png Ημερομηνίες...

«Από Απόβλητο σε Τέχνη»: Ο Δήμος Χανίων...

Ένα αντικείμενο που ολοκλήρωσε την αρχική του χρήση δεν...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related