Hράκλειο:Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σεμινάριο «Τσικουδιά Κρήτης, από την απόσταξη, στην επεξεργασία και την κατανάλωση»

Ημερομηνία:

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο για την παραγωγή της τσικουδιάς, του παραδοσιακού αποστάγματος της Κρήτης, το οποίο έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Στο σεμινάριο, το οποίο διοργάνωσε για πρώτη φορά το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αποδεικνύοντας το ζωηρό ενδιαφέρον νέων ανθρώπων να εκπαιδευτούν σωστά στον τρόπο παραγωγής της και να συνεχίσουν την παράδοση.
Οι καταρτιζόμενοι είχαν την ευκαιρία ν’ αποκομίσουν πολύτιμες γνώσεις για την ιστορία και την παραγωγή του αποστάγματος, τη διαδικασία απόσταξης, τη δημιουργία ηδύποτων και μπράντι, τη νομοθεσία, τις πρώτες ύλες και τους τρόπους αποθήκευσης και κατανάλωσης, από τον έμπειρο και διακεκριμένο αποσταγματοποιό Γιώργο Νιμηφόρο, ο οποίος έχει λάβει Πιστοποίηση Καινοτομίας από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.
Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ στηρίζει με κάθε τρόπο την παράδοση της Κρήτης, προσφέροντας τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να εκπαιδευτούν σε παραδοσιακές τέχνες και τεχνικές, οι οποίες μπορούν παράλληλα να δώσουν νέες επαγγελματικές διεξόδους.
Πληροφορίες στο ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – Λ. Ικάρου & Αρχιμήδους 1 Νέα Αλικαρνασσός, τηλ. 2810-302735 & 302730,info@katartisi.gr από 09:00 έως 15:00 και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Νομίζαμε ότι έπεσε βόμβα»: Κεραυνός διέλυσε καμινάδα...

Κεραυνός προκάλεσε πανικό σε τριμελή οικογένεια στον Καρτερό του...

Ηράκλειο:Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της καλλιτεχνικής περιόδου 2026...

Το πρόγραμμα της νέας καλλιτεχνικής περιόδου 2026-27 του Πολιτιστικού...

«Νομίζαμε ότι έπεσε βόμβα»: Κεραυνός διέλυσε καμινάδα...

Κεραυνός προκάλεσε πανικό σε τριμελή οικογένεια στον Καρτερό του...

Ηράκλειο:Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της καλλιτεχνικής περιόδου 2026...

Το πρόγραμμα της νέας καλλιτεχνικής περιόδου 2026-27 του Πολιτιστικού...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η τρίτη ηλικία αλλάζει – και δεν αρχίζει στα 65

Η σύγχρονη Γηριατρική δεν αντιμετωπίζει τη γήρανση απλώς ως...

Συντάξεις Νοεμβρίου 2026: Ανατροπή με τις ημερομηνίες, πότε θα καταβληθούν

Οι συντάξεις Νοεμβρίου 2026 θα καταβληθούν νωρίτερα από το...

Τηλεργασία από το χωριό: Επιδότηση 90% του μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για 12 μήνες

Αποκλειστικά στο MEGA μίλησε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής...