Hράκλειο:Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, στα Πλαστικά Κρήτης

Ημερομηνία:

Περιοδεία στο εργοστάσιο της επιχείρησης «Πλαστικά Κρήτης» πραγματοποίησε Παρασκευή 24 Μάη κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μανόλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και βουλευτή Ηρακλείου του Κόμματος. Το κλιμάκιο πλαισίωνε η Λίνα Ανδρουλάκη, μέλος του Γραφείου της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ, δημοτική σύμβουλος Ηρακλείου εκλεγμένη με την Λαϊκή Συσπείρωση και εργαζόμενη στην επιχείρηση.

Τα στελέχη του ΚΚΕ συζήτησαν με τους εργαζόμενους για την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ συνολικά, και με την ψήφο στις επικείμενες Ευρωεκλογές, για να δοθεί απάντηση στην πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων που επιφυλάσσει για τους εργαζομένους αυξήσεις – κοροϊδία την ίδια στιγμή που η ακρίβεια τσακίζει το λαϊκό εισόδημα και έχει οδηγήσει σε σοβαρή μείωση του πραγματικού μισθού. Τονίστηκε πως αποτελεί πρόκληση το γεγονός πως οι εργάτες, αυτοί που παράγουν όλο τον πλούτο με τα χέρια τους και το μυαλό τους, δυσκολευονται να βγάλουν το μήνα. Στην συζήτηση με τους εργαζομένους κυριάρχησε το γεγονός πως με την κυρίαρχη πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση και εφάρμοσαν και οι προηγούμενες κατά γράμμα εφαρμόζοντας ευρωπαϊκές οδηγίες που ψήφιζαν τα αστικά κόμματα στο Ευρωκοινοβούλιο, μια σειρά υπηρεσίες εμπορευματοποιούνται και παραχωρούνται σε ιδιώτες: Τα τρένα, κάτι που οδήγησε στο έγκλημα των Τεμπών, το νερό, η υγεία κ.ά., την ίδια ώρα που δίνεται πακτωλός ευρωπαϊκών κονδυλίων για νέες επενδύσεις, για την στήριξη μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Συζητήθηκε η εμπλοκή και της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην περιοχή μας, πολέμους που πληρώνουν οι λαοί, και ο δικός μας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα με κόστος 500 χιλ. ευρώ την ημέρα για την διαφύλαξη των εφοπλιστικών και άλλων εμπορικών και γεωστρατηγικών συμφερόντων, ξένων με τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού.

Ο Μανόλης Συντυχάκης και η Λίνα Ανδρουλάκη ανέδειξαν την πρόσφατη εμπειρία από μεγάλους εργατικούς-λαϊκούς αγώνες που είχαν κατακτήσεις και εδώ τοπικά αλλά και πανελλαδικά. Τις μεγάλες κινητοποιήσεις αγροτών, φοιτητών, εργαζομένων απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική, την μόνη πραγματική ουσιαστική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και την ΕΕ του ευρωπαϊκού κεφαλαίου. Η ψήφος στο ΚΚΕ, ανέφεραν τα στελέχη του ΚΚΕ, προσφέρει δυνατότητες πιο ορμητικής ανάπτυξης των αγώνων αυτών ώστε να έχουν κατακτήσεις στη χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη. Δυνατό ΚΚΕ μέσα στους χώρους δουλειάς, συμπόρευση με το Κόμμα, με οργανωμένο συλλογικό αγώνα, να ποια είναι η προοπτική για καλύτερους όρους και συνθήκες εργασίας, για συνολικά καλύτερους όρους διαβίωσης των εργατών.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σταματάει (και επισήμως) το έργο της πρώην...

Διαμαρτυρία και συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή μετά τον αγιασμό (Στις...

Δήμος Ηρακλείου:Λαμπερή αυλαία του 3ου Φεστιβάλ των...

Το πρόγραμμα της Πέμπτης 10 Σεπτεμβρίου Με την πολυαναμενόμενη συναυλία...

Σταματάει (και επισήμως) το έργο της πρώην...

Διαμαρτυρία και συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή μετά τον αγιασμό (Στις...

Δήμος Ηρακλείου:Λαμπερή αυλαία του 3ου Φεστιβάλ των...

Το πρόγραμμα της Πέμπτης 10 Σεπτεμβρίου Με την πολυαναμενόμενη συναυλία...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Έφυγε απο τη ζωή ο Γιώργος Μαζωνάκης

Άφησε την τελευταία του πνοή λόγω ανακοπής σε ηλικία...

Γιατί οι μαθητές δεν καταλαβαίνουν τι διαβάζουν

Τι λέει στο tanea.gr ο συντονιστής του εθνικού προγράμματος...

33η Βραδιά Αγάπης στο Ρέθυμνο για τη στήριξη ατόμων με αναπηρία

Για 33η συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποιείται στο Ρέθυμνο η «Βραδιά...

Ρέθυμνο:Πάνδημη η Πανήγυρις της Παναγίας των Μυριοκεφάλων

7 – 8 Σεπτεμβρίου 2026 Με τη συμμετοχή χιλιάδων προσκυνητών...