Η απόφαση για τη δίκη των μελών της ΟΚΔΕ για το επεισόδιο με τους αστυνομικούς

Ημερομηνία:

Η δίκη των δύο μελών της Οργάνωσης Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ), για υπόθεση επεισοδίου με αστυνομικούς στην οδό Τζανακάκη κατά την προεκλογική περίοδο του 2014, διεξήχθη σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων.

Σύμφωνα με το haniotika-nea.gr, και οι δύο αρνήθηκαν στις απολογίες τους τις κατηγορίες που τους αποδίδονται (αντίσταση, απλή σωματική βλάβη με πρόθεση κατά συρροή σε βάρος δημοσίων υπαλλήλων κ.α.).

Ο δεύτερος εκ των κατηγορουμένων είπε στην απολογία του ότι δεν ήταν καν στα Χανιά την ημέρα του επεισοδίου. Ο πρώτος στην απολογία του ανέφερε ότι δέχτηκε επίθεση από αστυνομικό και αμύνθηκε.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε για τον πρώτο κατηγορούμενο την ενοχή του για τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής και για τη διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας και για τον δεύτερο την ενοχή του για συνέργεια στη διακεκριμένη φθορά. Η συνήγορος υπεράσπισης ανέφερε στην αγόρευσή της ότι δεν συντάσσεται με την εισαγγελική πρόταση.

Λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώτο κατηγορούμενο για αντίσταση κατά της αρχής και διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 17 μηνών με τριετή αναστολή και τον δεύτερο ένοχο για απλή συνέργεια στη διακεκριμένη φθορά και του επέβαλε φυλάκιση οχτώ μηνών.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

5ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων : Επίσημη τελετή...

22-28 Ιουνίου 2026 Κεντρικό θέμα: «Κόσμοι σε σύγκρουση» Επίσημη τελετή εγκαινίων,...

Δολοφονία Σταυρούλας Λεβεντάκη: Οι αντιφάσεις που «έκαψαν»...

Ο 43χρονος φαίνεται πως «κάηκε» όχι μόνο από όσα...

5ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων : Επίσημη τελετή...

22-28 Ιουνίου 2026 Κεντρικό θέμα: «Κόσμοι σε σύγκρουση» Επίσημη τελετή εγκαινίων,...

Δολοφονία Σταυρούλας Λεβεντάκη: Οι αντιφάσεις που «έκαψαν»...

Ο 43χρονος φαίνεται πως «κάηκε» όχι μόνο από όσα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Bloomberg: Πίσω από το ελληνικό success story – Η χώρα αναπτύσσεται, αλλά το χάσμα παραμένει

Παρά την εντυπωσιακή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, η πίεση...

Δικαίωση Βαγγέλη Μαρινάκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Το δικαστήριο καταδίκασε τις παράνομες δηλώσεις και πρακτικές της...

Σαφάρι ελέγχων για τα ακαθάριστα οικόπεδα – Τέλος χρόνου για τους ιδιοκτήτες

Από την Τρίτη ξεκινούν οι αυτοψίες και η επιβολή...