Η εκδίκηση της Μακεδονίας

Ημερομηνία:

χρόνος δεν λειτουργεί υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα, παρά τις κυβερνητικές προσδοκίες. Ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του ανέμεναν τη σταδιακή αλλαγή του κλίματος στη Μακεδονία, που όμως δεν έρχεται.

Η Συμφωνία των Πρεσπών εξακολουθεί να ρίχνει βαριά τη σκιά της πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ επιτελικά στελέχη κάνουν λόγο για «μαύρη τρύπα» μέσα στην οποία έχει πέσει το κυβερνών κόμμα.

Τα όσα καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες με αποδοκιμασίες κυβερνητικών παραγόντων, αλλά και με τη μικρή συμμετοχή στις ομιλίες τους, αναδεικνύουν την προβληματική κατάσταση για το κυβερνών κόμμα στη Μακεδονία.

Η πληγή δεν κλείνει και σχεδόν όλες οι επισκέψεις κυβερνητικών παραγόντων γίνονται μέσα σε εχθρικό κλίμα όπως μεταδίδεται σχεδόν από όλους τους νομούς πάνω από τα Τέμπη.

Το ταξίδι στα Σκόπια

Σε αυτό το σκηνικό, ακόμα στον… αέρα είναι η επίσκεψη του Τσίπρα στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, μια κίνηση που ενδέχεται να ενισχύσει περαιτέρω το αρνητικό κλίμα στη Βόρεια Ελλάδα.

Αν και στο τραπέζι υπάρχει η 2α Απριλίου ως πιθανή ημερομηνία της μετάβασης του Πρωθυπουργού στα Σκόπια, εντούτοις έγκυρες πηγές έλεγαν χθες ότι τίποτα δεν είναι βέβαιο.

Και αυτό διότι πρέπει να υπάρξουν εξελίξεις σε μερικά ζητήματα, όπως π.χ. στο θέμα των σχολικών εγχειριδίων, για το οποίο θα συνεδριάσει αύριο η αρμόδια επιτροπή υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών Μάρκο Μπόλαρη.

-Τι είπε ο Ζόραν Ζαεφ για τη «μακεδονική γλώσσα»;

-Τι καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις στον Βορρά;

-Γιατί βρίσκεται σε συναγερμό το Μαξίμου

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Πέμπτης

Η εκδίκηση της Μακεδονίας

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των «προθύμων» με τον...

Αισιόδοξοι βγήκαν οι «πρόθυμοι» αγρότες που βρέθηκαν στο Μέγαρο...

Αγροτικό: Συνεδριάζουν οι «σκληροί» των μπλόκων στη...

Μαρινάκης: Η κυβέρνηση δεν λειτουργεί με τελεσίγραφα. Στον «αέρα» πάνε...

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των «προθύμων» με τον...

Αισιόδοξοι βγήκαν οι «πρόθυμοι» αγρότες που βρέθηκαν στο Μέγαρο...

Αγροτικό: Συνεδριάζουν οι «σκληροί» των μπλόκων στη...

Μαρινάκης: Η κυβέρνηση δεν λειτουργεί με τελεσίγραφα. Στον «αέρα» πάνε...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τρίτη και 13: Γιατί θεωρείται γρουσούζικη μέρα – Με ποια ιστορικά γεγονότα συνδέεται

Η «Τρίτη και 13» θεωρείται από πολλούς μια… γρουσούζικη...

Επίδομα παιδιού Α21: Πότε κλείνει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Λήγει στις 15 Ιανουαρίου η προθεσμία για την υποβολή...

Κλιμάκωση αποφάσισε το Μπλόκο Νίκαιας – Πρόταση για κάθοδο στο Σύνταγμα και αποκλεισμό εθνικών οδών

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της διευρυμένης συντονιστικής επιτροπής του Μπλόκου...

ΒΟΑΚ: Στην τελική ευθεία η ενεργοποίηση της σύμβασης των 2 δισ. ευρώ

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η διαδικασία ουσιαστικής ενεργοποίησης...