Η Ελλάδα έχει τις περισσότερες κατσίκες στην Ευρώπη

Δεύτερη και… καταϊδρωμένη είναι η Εσθονία με 2,76 εκατ. κατσίκες

Άλλη μια ελληνική πρωτιά είναι γεγονός, και επαληθεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat). Σύμφωνα με την Eurostat, η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στον αριθμό κατσικιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με επίσημους αριθμούς γιατί στην πραγματικότητα ο αριθμός αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερος, στην Ελλάδα εκτρέφονται 3,6 εκατ. κατσίκες.
Δεύτερη και… καταϊδρωμένη είναι η Εσθονία με 2,76 εκατ. κατσίκες, ενώ την τριάδα συμπληρώνει η Ρουμανία με 1,53 εκατ. κατσίκες.

Η οικόσιτη γίδα (επιστημονική ονομασία: Αιξ η κατοικίδιος, Capra aegagrus hircus – Αιξ ο αίγαγρος ο τράγος ή Αιξ ο αίγαγρος ο αίγος γίδα ή αίγα, είναι υποείδος της εξημερωμένης κατσίκας και κατάγεται από την άγρια (μη εξημερωμένη) κατσίκα της Νοτιοδυτικής Ασίας και της Ανατολικής Ευρώπης. Πρόκειται για ζώο μηρυκαστικό, της οικογένειας των βοοειδών και της τάξης των αρτιοδάχτυλων. Μαζί με το πρόβατο θεωρείται από τα πρώτα ζώα που εξημερώθηκαν από τους ανθρώπους. Εκτρέφονται για το γάλα, το κρέας και για το τρίχωμά τους.Τον τελευταίο αιώνα έγιναν δημοφιλή ζώα ακόμα και ως κατοικίδια.

Πηγή: skai.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.