Η Εύα Καϊλή ομιλήτρια σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Πολιτικών Μελετών ‘’Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης’’, για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση

Ημερομηνία:

Εμφανίσεων συνέχεια για την Ευρωβουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Εύα Καϊλή, ενόψει των ερχόμενων Ευρωεκλογών στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στις 8 Μαΐου, σε εκδήλωση σχετικά με την Ψηφιακή Διακυβέρνηση

Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης βρέθηκε στις 8 Μαΐου η Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κυρία Εύα Καϊλή, καθώς συμμετείχε σε πάνελ που διοργάνωσε το Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης, σε εκδήλωση με θέμα την ψηφιακή διακυβέρνηση και τις προοπτικές της Ελλάδας.

Η κυρία Καϊλή, η οποία εξάλλου έχει ανακηρυχθεί, από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ WEF, μια από τους Ηγέτες της Ψηφιακής τεχνολογίας, συμπύκνωσε εξαιρετικά στην ομιλία της μια σειρά από προβληματισμούς και ζητήματα για όσα έρχονται.
Παρότι τα προβλήματα είναι παγκόσμια, οι λύσεις μπορούν να είναι αποκεντρωμένες και τοπικές, επισήμανε με νόημα. Στην εποχή μάλιστα της ψηφιακής οικονομίας και επανάστασης, η επανεκπαίδευση, το δημιουργικό πνεύμα και η ικανότητα για καινοτόμες λύσεις μπορούν να δημιουργήσουν νέες αξίες πλούτου καθώς και απίστευτες ευκαιρίες που θα αλλάξουν όλα όσα ξέραμε στη ζωή μας.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε και στις νομοθετικές της πρωτοβουλίες, οι οποίες έχουν άλλωστε κατακτήσει διθυραμβικές κριτικές και επευφημίες, στον τομέα του Blockchain και της τεχνητής νοημοσύνης. Είμαι περήφανη για αυτά που κάναμε σε αυτήν την πενταετία στον τομέα της ψηφιακής ολοκλήρωσης, ανέφερε σχετικά. Με την επανάσταση που έφερε το Blockchain, η αποκέντρωση γίνεται πράξη στο διαδίκτυο και μπορούμε να μοιραστούμε αξίες. Δουλέψαμε και βάλαμε την υποχρέωση στις πλατφόρμες να μην χειραγωγούν τη σκέψη μας και το συναίσθημα.

Έκλεισε δε, λέγοντας πως η Ελλάδα θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι στην πρωτοπορία της ψηφιακής εποχής. Δυστυχώς, ακόμα και την συμβολική ημέρα υπογραφής Συνεργασίας μεταξύ 22 κρατών μελών, για το Blockchain, ο Έλληνας αρμόδιος υπουργός έλειπε από τη σχετική συνεδρίαση, συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Έρχονται 224 προσλήψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού –...

Θέσεις σε μουσεία και Εφορείες Αρχαιοτήτων σε όλη τη...

Ανησυχητικά στοιχεία για την αυτοκτονικότητα παιδιών –...

Το 2025 ο οργανισμός διαχειρίστηκε 764 περιστατικά αυτοκτονικότητας και...

Έρχονται 224 προσλήψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού –...

Θέσεις σε μουσεία και Εφορείες Αρχαιοτήτων σε όλη τη...

Ανησυχητικά στοιχεία για την αυτοκτονικότητα παιδιών –...

Το 2025 ο οργανισμός διαχειρίστηκε 764 περιστατικά αυτοκτονικότητας και...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σοκ στο Αμβούργο: Άνδρας άρπαξε γυναίκα και έπεσε μαζί της στις ράγες του μετρό

Νεκροί και οι δύο. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Αμβούργο της...

Έρχονται 224 προσλήψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού – Πόσες αφορούν την Κρήτη

Θέσεις σε μουσεία και Εφορείες Αρχαιοτήτων σε όλη τη...

Κομβική μέρα για την Κρήτη η σύμβαση υλοποίησης του ΒΟΑΚ από τα Χανιά στο Ηράκλειο

Υπεγράφη στα Χανιά η σύμβαση για το τμήμα Χανιά...