Η Κίνα βάζει «στοπ» σε ελληνικά προϊόντα με τον όρο «μακεδονικός» – «Πρέπει να δώσουν άδεια τα Σκόπια»

Ημερομηνία:

Η Συμφωνία των Πρεσπών δημιούργησε μέγιαστα προβλήματα στις ελληνικές επιχειρήσεις όπως επιβεβαιώσε η αποκάλυψη από την εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη ότι οι κινεζικές αρχές απέρριψαν αίτημα ελληνικής εταιρείας για τη χρήση του όρου «μακεδονικού» για τα προϊόντα της!

«Χωρίς να αποκαλύψουμε το όνομα της επιχείρησης, σας ενημερώνω ότι έχουμε στη διάθεση μας απόρριψη από την πλευρά της Κίνας αιτήματος ελληνικής εταιρείας για τη χρήση του όρου «μακεδονικός» για τα προϊόντα της, με το αιτιολογικό ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς την άδεια της γειτονικής χώρας. Η απόρριψη έχει ημερομηνία 23 Φεβρουαρίου 2019» είπε η κυρία Σπυράκη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η αποκάλυψη αυτή ακολουθεί την πρόκληση των Σκοπιανών να παρουσιάσουν «μακεδονικά» κρασιά 2.000 ετών σε έκθεση στη Γερμανία. Είχε προηγηθεί η διεθνής τουριστική έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου όπου και εκεί τα Σκόπια είχαν εμφανιστεί ως Μακεδονία και υποχρεώθηκαν στη συνέχεια να κάνουν την προσθήκη «Βόρεια» στο περίπτερό τους.

Όπως επισήμανε η Μαρία Σπυράκη«με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η κυβέρνηση άφησε σε εκκρεμότητα για τρία χρόνια το ζήτημα των εμπορικών ονομασιών, των εμπορικών σημάτων και των επωνυμιών για τα προϊόντα της Μακεδονίας μας. Οι ελληνικές επιχειρήσεις καταβάλλουν ήδη το κόστος αυτής της επιζήμιας συμφωνίας».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Market Pass: Στα σκαριά νέος κύκλος από...

Ο σχεδιασμός προβλέπει μηνιαία στήριξη από περίπου 40 ευρώ...

Μεγάλη μελέτη επιβεβαιώνει – Η Covid ενεργοποιεί...

Ιοί που παραμένουν σε λανθάνουσα κατάσταση βρέθηκαν να ενεργοποιούνται...

Market Pass: Στα σκαριά νέος κύκλος από...

Ο σχεδιασμός προβλέπει μηνιαία στήριξη από περίπου 40 ευρώ...

Μεγάλη μελέτη επιβεβαιώνει – Η Covid ενεργοποιεί...

Ιοί που παραμένουν σε λανθάνουσα κατάσταση βρέθηκαν να ενεργοποιούνται...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δυσπρόσιτα τα σχολεία σε Καμάρες, Βορίζια και Ζαρό – Ίδρυση ΚΕΔΑΣΥ στον Δήμο Φαιστού

Επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη για τη...

Δήμος Ηρακλείου:Στα έργα ασφαλτόστρωσης στην Λ. Ικάρου ο Αλέξης Καλοκαιρινός

Ολοκληρώθηκε και η ασφαλτόστρωση της οδού Νάθενα Στα έργα ασφαλτόστρωσης...

REGGAEVIBES MUSIC FESTIVAL 2026 LIVE EDITION στην παραλία Αλμυρού στον Αγίου Νικολάου

Το Reggae Vibes Festival 2026 Live Edition θα πραγματοποιηθεί...

Λασίθι:Σύλληψη δύο γυναικών για παραβάσεις νομοθεσίας περί μέτρων προστασίας ανηλίκων και σωματική βλάβη

Συνελήφθησαν δυο ημεδαπές κατηγορούμενοι για παραβάσεις νομοθεσίας περί...