Η Κίνα βάζει «στοπ» σε ελληνικά προϊόντα με τον όρο «μακεδονικός» – «Πρέπει να δώσουν άδεια τα Σκόπια»

Ημερομηνία:

Η Συμφωνία των Πρεσπών δημιούργησε μέγιαστα προβλήματα στις ελληνικές επιχειρήσεις όπως επιβεβαιώσε η αποκάλυψη από την εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη ότι οι κινεζικές αρχές απέρριψαν αίτημα ελληνικής εταιρείας για τη χρήση του όρου «μακεδονικού» για τα προϊόντα της!

«Χωρίς να αποκαλύψουμε το όνομα της επιχείρησης, σας ενημερώνω ότι έχουμε στη διάθεση μας απόρριψη από την πλευρά της Κίνας αιτήματος ελληνικής εταιρείας για τη χρήση του όρου «μακεδονικός» για τα προϊόντα της, με το αιτιολογικό ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς την άδεια της γειτονικής χώρας. Η απόρριψη έχει ημερομηνία 23 Φεβρουαρίου 2019» είπε η κυρία Σπυράκη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η αποκάλυψη αυτή ακολουθεί την πρόκληση των Σκοπιανών να παρουσιάσουν «μακεδονικά» κρασιά 2.000 ετών σε έκθεση στη Γερμανία. Είχε προηγηθεί η διεθνής τουριστική έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου όπου και εκεί τα Σκόπια είχαν εμφανιστεί ως Μακεδονία και υποχρεώθηκαν στη συνέχεια να κάνουν την προσθήκη «Βόρεια» στο περίπτερό τους.

Όπως επισήμανε η Μαρία Σπυράκη«με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η κυβέρνηση άφησε σε εκκρεμότητα για τρία χρόνια το ζήτημα των εμπορικών ονομασιών, των εμπορικών σημάτων και των επωνυμιών για τα προϊόντα της Μακεδονίας μας. Οι ελληνικές επιχειρήσεις καταβάλλουν ήδη το κόστος αυτής της επιζήμιας συμφωνίας».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Απάτη με κρυπτονομίσματα: Δύο προφυλακίσεις – Ελεύθεροι...

Συνεχίζονται οι απολογίες για τη μεγάλη υπόθεση απάτης με...

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση καθηγήτριας...

Προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης σχετικά...

Απάτη με κρυπτονομίσματα: Δύο προφυλακίσεις – Ελεύθεροι...

Συνεχίζονται οι απολογίες για τη μεγάλη υπόθεση απάτης με...

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση καθηγήτριας...

Προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης σχετικά...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πέθανε ο Γιώργος Μαρίνος, ο μοναδικός showman

Έφυγε στα 87 του ο πρώτος έλληνας performer, Γιώργος...

Κρήτη: Κοντά στα 2 εκατ. ευρώ το κόστος για Δήμους και Περιφέρεια σε 15 μήνες για το μεταναστευτικό

Σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ εκτιμάται ότι έχουν δαπανήσει συνολικά...

Απάτη με κρυπτονομίσματα: Δύο προφυλακίσεις – Ελεύθεροι με όρους τρεις κατηγορούμενοι

Συνεχίζονται οι απολογίες για τη μεγάλη υπόθεση απάτης με...