Η Κίνα βάζει «στοπ» σε ελληνικά προϊόντα με τον όρο «μακεδονικός» – «Πρέπει να δώσουν άδεια τα Σκόπια»

Ημερομηνία:

Η Συμφωνία των Πρεσπών δημιούργησε μέγιαστα προβλήματα στις ελληνικές επιχειρήσεις όπως επιβεβαιώσε η αποκάλυψη από την εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη ότι οι κινεζικές αρχές απέρριψαν αίτημα ελληνικής εταιρείας για τη χρήση του όρου «μακεδονικού» για τα προϊόντα της!

«Χωρίς να αποκαλύψουμε το όνομα της επιχείρησης, σας ενημερώνω ότι έχουμε στη διάθεση μας απόρριψη από την πλευρά της Κίνας αιτήματος ελληνικής εταιρείας για τη χρήση του όρου «μακεδονικός» για τα προϊόντα της, με το αιτιολογικό ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς την άδεια της γειτονικής χώρας. Η απόρριψη έχει ημερομηνία 23 Φεβρουαρίου 2019» είπε η κυρία Σπυράκη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η αποκάλυψη αυτή ακολουθεί την πρόκληση των Σκοπιανών να παρουσιάσουν «μακεδονικά» κρασιά 2.000 ετών σε έκθεση στη Γερμανία. Είχε προηγηθεί η διεθνής τουριστική έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου όπου και εκεί τα Σκόπια είχαν εμφανιστεί ως Μακεδονία και υποχρεώθηκαν στη συνέχεια να κάνουν την προσθήκη «Βόρεια» στο περίπτερό τους.

Όπως επισήμανε η Μαρία Σπυράκη«με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η κυβέρνηση άφησε σε εκκρεμότητα για τρία χρόνια το ζήτημα των εμπορικών ονομασιών, των εμπορικών σημάτων και των επωνυμιών για τα προϊόντα της Μακεδονίας μας. Οι ελληνικές επιχειρήσεις καταβάλλουν ήδη το κόστος αυτής της επιζήμιας συμφωνίας».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Υπερθέρμανση: Η «σκοτεινή» πλευρά του καύσωνα –...

Οι έρευνες για την υπερθέρμανση του πλανήτη λόγω κλιματικής...

Κίνδυνος για την καρδιά: Τι είναι η...

Εκείνοι που έχουν διαγνωστεί με ουρική αρθρίτιδα δεν πρέπει...

Υπερθέρμανση: Η «σκοτεινή» πλευρά του καύσωνα –...

Οι έρευνες για την υπερθέρμανση του πλανήτη λόγω κλιματικής...

Κίνδυνος για την καρδιά: Τι είναι η...

Εκείνοι που έχουν διαγνωστεί με ουρική αρθρίτιδα δεν πρέπει...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Υπερθέρμανση: Η «σκοτεινή» πλευρά του καύσωνα – Όταν ούτε η νύχτα αφήνει το σώμα να ανακάμψει

Οι έρευνες για την υπερθέρμανση του πλανήτη λόγω κλιματικής...

Κίνδυνος για την καρδιά: Τι είναι η ουρική αρθρίτιδα και πώς μας απειλεί

Εκείνοι που έχουν διαγνωστεί με ουρική αρθρίτιδα δεν πρέπει...

Κρήτη: Θετικά μηνύματα για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο – Πτήσεις έως τις 20 Νοεμβρίου «ανοίγουν» τη σεζόν

Ισχυρές παραμένουν οι προσδοκίες για την πορεία του τουρισμού...

Τέλος στον «ενεργειακό τουρισμό» των κακοπληρωτών – Πότε μπλοκάρεται η αλλαγή παρόχου

«Μπλόκο» στην αλλαγή προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας για καταναλωτές που...