Η Κρήτη μετρά της πληγές της – Εικόνες βιβλικής καταστροφής

Ημερομηνία:

Τρομακτικές εικόνες αποκαλύπτονται στην Κρήτη και ιδιαίτερα στα Χανιά, μετά την υποχώρηση της «Ωκεανίδας», με την κατάσταση στα Χανιά να είναι απελπιστική.

Τουλάχιστον επτά γέφυρες έχουν καταρρεύσει σε Χανιά και Ρέθυμνο, στους νομούς που δέχτηκαν το ισχυρότερο χτύπημα από την κακοκαιρία με καταρρακτώδεις βροχές και θυελλώδεις ανέμους.

Δεν είναι λίγα τα χωριά που παραμένουν αποκλεισμένα, ενώ προβλήματα συνεχίζουν να παρουσιάζονται και στην ηλεκτροδότηση.

Ισχυρές δυνάμεις συνεχίζουν να αναζητούν τον 61χρονο αγρότη που παρασύρθηκε από χειμάρρο στον Εμπρόσνερο Χανίων.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν συνολικά 60 πυροσβέστες, πλωτά του Λιμενικού, drones ενώ από την Αθήνα έφτασαν στην Κρήτη εξειδικευμένοι δύτες της ΕΜΑΚ.

Ο 61χρονος παρασύρθηκε χθες από τα ορμητικά νερά, όταν προσπάθησε να διασχίσει το χείμαρρο με το αγροτικό του. Λίγες ώρες μετά εντοπίστηκε το αγροτικό αυτοκίνητο αλλά εκείνος συνεχίζεται να αγνοείται.

Την ίδια στιγμή το επαρχιακό οδικό δίκτυο ειδικά στην Κίσσαμο και τον Αποκόρωνα Χανίων είναι σε τραγική κατάσταση, ενω οι γέφυρες είτε έχουν καταρρεύσει, είτε είναι υπό κατάρρευση και δεν επιτρέπεται η διέλευση.

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από την κατάρρευση της γέφυρας του Πλατανιά στην παλιά εθνική οδό.

Στον Πλατανιά, κατά διαστήματα διακόπτεται η κυκλοφορία σε δρόμους που έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, με σπίτια να έχουν πλημμυρίσει, ενώ κινδύνευσαν οι ζωές κατοίκων της περιοχής.

Σπίτια έχουν εκκενωθεί στον Αλικιανό για λόγους ασφαλείας, έπειτα από εντολή της Αντιπεριφέρειας Χανίων και μετά την κατάρρευση της ιστορικής γέφυρας του Κερίτη.

Σοκαριστική είναι και η εικόνα που παρουσιάζει το Κουρταλιώτικο φαράγγι, με την είσοδο του να έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Στην Κρήτη βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος φτάνοντας στα Χανιά υποστήριξε ότι οι εκτεταμένες κατολισθήσεις που έχουν σημειωθεί σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, εθνικού και επαρχιακού θα αποκατασταθούν από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών, που θα διαθέσει και κονδύλια για τον σκοπό αυτό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης, έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ζημιές στις υποδομές τόσο του νομού Χανίων, όσο και του Ρεθύμνου είναι ανυπολόγιστες και έρχονται να προστεθούν στις πρόσφατες που είχαν προκληθεί από το προηγούμενο κύμα κακοκαιρίας. Τότε η Κρήτη είχε θρηνήσει τέσσερις νεκρούς, μέλη της ίδιας οικογένειας που χάθηκαν μέσα στο αυτοκίνητό τους το οποίο παρασύρθηκε από τα νερά χειμάρρου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Ρεθύμνης:Κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες ...

Ο Δήμος Ρεθύμνης μέσω του Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου...

Επιτροπή Ειρήνης Χανίων : Δυστυχώς, δεν είναι...

Δυστυχώς, δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο! ΝΑΤΟϊκοί έκαναν μαθήματα πυρόσβεσης σε...

Δήμος Ρεθύμνης:Κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες ...

Ο Δήμος Ρεθύμνης μέσω του Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου...

Επιτροπή Ειρήνης Χανίων : Δυστυχώς, δεν είναι...

Δυστυχώς, δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο! ΝΑΤΟϊκοί έκαναν μαθήματα πυρόσβεσης σε...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πώς το Παρίσι γύρισε την πλάτη στα αυτοκίνητα -Θεαματικές αλλαγές, τι έκαναν

Η πιο εμβληματική παρέμβαση. Ποδηλατόδρομοι αντικαθιστούν λωρίδες κυκλοφορίας, ενώ πεζοί...

Μετά τη σκόνη, έρχονται καταιγίδες: «Κόκκινη» προειδοποίηση της ΕΜΥ για την Κρήτη

Σε συνθήκες έντονης επιβάρυνσης παραμένει η Κρήτη, με τις...

Επίδομα Παιδιού Α21: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Πότε θα γίνει η πληρωμή του Μαΐου

Σε λειτουργία τέθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Επίδομα...

Πόσο “αθώο” είναι το άτμισμα; Μελέτη συνδέει τον καρκίνο του πνεύμονα και της στοματικής κοιλότητας με τη νέα μόδα

Τα πρώτα «καμπανάκια» των ερευνητών. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ενδέχεται να...