Η Λίτσα Μενδώνη στο Ηράκλειο: Υπογράφηκε σύμβαση για τα Ενετικά Τείχη

Ημερομηνία:

Σε κατ΄ αρχήν συμφωνία για την σύναψη προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στον Δήμο Ηρακλείου και το Υπουργείο Πολιτισμού, σχετικά με την αξιοποίηση των Ενετικών Τειχών, κατέληξαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Λότζια, παρουσία και του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

dimarchos-mendoni-f3

Η σύμβαση θα καθορίζει τους όρους συνεργασίας και τις αρμοδιότητες κάθε πλευράς σε σχέση με τα Τείχη και θεωρείται ως ένα ενδιάμεσο στάδιο, με τελικό στόχο την παραχώρησή τους στον Δήμο.

Πέραν των Τειχών, στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ο Δήμαρχος έθεσε όλα τα ανοιχτά ζητήματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε το θέμα της ενιαίας πρόσοψης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και ζητήθηκε η Τοπική Εφορία Αρχαιοτήτων να δείξει μεγαλύτερη ευελιξία στα αιτήματα των επιχειρηματιών.

dimarchos-mendoni-f2

Επίσης, ο Δήμαρχος ζήτησε από την κ. Μενδώνη να επανεξεταστεί η απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού με την οποία έκλεισαν τα δημοτικά πάρκινγκ στα Ενετικά Τείχη.

Στις δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Δήμαρχος τόνισε: «Είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση με την Υπουργό και τον Υφυπουργό για όλα τα θέματα που μας απασχολούν από κοινού.

Συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε σε προγραμματική σύμβαση, τείνουσα προς παραχώρηση, όσον αφορά στα Ενετικά Τείχη, κάτι που θεωρούμε ότι αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Επιδίωξή μας είναι αυτή η προγραμματική σύμβαση να έχει ορισμένη χρονική διάρκεια, για όσο διάστημα απαιτείται μέχρι να ολοκληρωθεί η πλήρης παραχώρηση του μνημείου.

dimarchos-mendoni-f1

Σε κάθε περίπτωση,  με την κ. Μενδώνη, όπως και με τον κ. Αυγενάκη θα έχουμε συχνή επικοινωνία και προσδοκούμε σε μια καλή και αμοιβαία επωφελή συνεργασία».

Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Αναστασάκης, Αριστέα Πλεύρη, Γιώργος Καραντινός, Γιώργος Σισαμάκης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Δημοτικής Περιουσίας Μανώλης Βασιλάκης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ηράκλειο 3.7.5» Γιάννης Κουράκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρία Ξυλούρη, Νίκος Γιαλιτάκης, Μανώλης Χαιρέτης και ο πρόεδρος του «Ηράκλειο Τένις» Μιχάλης Δελάκης.

Μετά το πέρας της, η κ. Μενδώνη και ο κ. Αυγενάκης, συνοδευόμενοι από τον Δήμαρχο, ξεναγήθηκαν στην  Έκθεση «Απηχήσεις της αρχαιότητας στο έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου» που παρουσιάζεται στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Απαλλάσσεται ο Δήμος Μαλεβιζίου από τη συμμετοχή...

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας συναντήθηκε με τον Γενικό...

Δήμος Ηρακλείου:Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 6...

Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Καραντινός θα είναι ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας...

Ηράκλειο:Απαλλάσσεται ο Δήμος Μαλεβιζίου από τη συμμετοχή...

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας συναντήθηκε με τον Γενικό...

Δήμος Ηρακλείου:Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 6...

Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Καραντινός θα είναι ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στο ΠαΓΝΗ το πρώτο Αιματολογικό/Καρδιολογικό Εξωτερικό Ιατρείο Κλωνικής Αιμοποίησης στην Ελλάδα

Υπεύθυνες είναι οι καθηγήτριες Ελένη Παπαδάκη και Μαίρη Μαρκέτου...

Χανιά:Επίσκεψη του Προέδρου του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες στον ΜΥΗΣ Αγυιάς – Έναρξη κοινών δράσεων για τη Λίμνη Αγυιάς

Στο πλαίσιο ένταξης της Περιφερειακής Αναπτυξιακής Εταιρείας Κρήτης (ΠΑΝΕΤΑΙΚ...

Χανιά:Εορτασμός της 85ης Επετείου του Ολοκαυτώματος της Καντάνου

𝚬𝚶𝚸𝚻𝚨𝚺𝚳𝚶𝚺 𝚻𝚮𝚺 𝟖𝟓𝛈ς 𝚬𝚷𝚬𝚻𝚬𝚰𝚶𝚼 𝚻𝚶𝚼 𝚶𝚲𝚶𝚱𝚨𝚼𝚻𝛀𝚳𝚨𝚻𝚶𝚺 𝚻𝚮𝚺 𝚱𝚨𝚴𝚻𝚨𝚴𝚶𝚼 Με ιδιαίτερη...