Η Μόσχα “απορρίπτει” τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ημερομηνία:

Την εκτίμησή της ότι το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ πρέπει να εξεταστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας Ηνωμένων Εθνών επανέλαβε η Μόσχα, στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων γύρω από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, η θέση της Ρωσίας πάνω στο ζήτημα «παραμένει αμετάβλητη».

Ειδικότερα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τονίζει ότι «πρέπει να βρεθεί μια βιώσιμη λύση, χωρίς εξωτερικές πιέσεις ή την επιβολή όρων και προϋποθέσεων από το εξωτερικό, η οποία θα βασίζεται στην ευρεία λαϊκή στήριξη — τόσο στην ΠΓΔΜ, όσο και στην Ελλάδα — και η οποία θα είναι αποκλειστικά εντός του νομικού πλαισίου».

Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει ότι το ζήτημα πρέπει να εξεταστεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, «σύμφωνα με την παράγραφο 3 του ψηφίσματος 845 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».

Υπενθυμίζεται πως η Μόσχα σε προηγούμενη παρέμβασή της είχε αφήσει νοιχτό το ενδεχόμενο να ασκήσει βέτο στη Συμφωνία των Πρεσπών στον ΟΗΕ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μετά το επιτυχές δημοψήφισμα στη γείτονα, «ως μόνιμο μέλος του ΣΑ του ΟΗΕ η Ρωσία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Το γεγονός ότι σύμφωνα με την παράγραφο 3 του ψηφίσματος 845 του ΣΑ τα αποτελέσματα των συνομιλιών μεταξύ Σκοπίων και Αθηνών θα κριθούν από το ίδιο το Συμβούλιο Ασφαλείας», αφήνοντας έτσι ανοιχτό ουσιαστικά το ενδεχόμενο του βέτο.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για Αβραμόπουλο: Η Ν.Δ. έχει καταντήσει...

«Η περιβόητη “αριστεία” της Ν.Δ. έχει μόνιμη έδρα στις...

Μία δεκαετία μετά το Brexit: Οι σχέσεις...

Στις 23 Ιουνίου 2016, οι βρετανοί ψηφοφόροι επέλεξαν το...

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για Αβραμόπουλο: Η Ν.Δ. έχει καταντήσει...

«Η περιβόητη “αριστεία” της Ν.Δ. έχει μόνιμη έδρα στις...

Μία δεκαετία μετά το Brexit: Οι σχέσεις...

Στις 23 Ιουνίου 2016, οι βρετανοί ψηφοφόροι επέλεξαν το...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Νόμος Κατσέλη: Νομοθετική ρύθμιση – Μικρότερες δόσεις και ταχύτερη αποπληρωμή

Ανάσα σε χιλιάδες οφειλέτες δίνει νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου...

Ψήφισμα για το θάνατο του Καθηγητή κου Χατζηπαύλου Αλέξανδρου από την Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ

Με αίσθημα βαθιάς οδύνης, αποχαιρετούμε σήμερα τον καθηγητή Ορθοπεδικής...

ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης : Ολοκλήρωση παραστάσεων Τα άσπρα άλογα

Με ιδιαίτερη χαρά το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης ανακοινώνει...