Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων για το κλείσιμο των καταλυμάτων

Διευκρινιστική ανακοίνωση για το θέμα της προσωρινής αναστολής λειτουργίας των εποχικών τουριστικών καταλυμάτων εξέδωσε σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ).

«Σε συνέχεια των ερωτήσεων που λαμβάνουμε, η χθεσινή ΚΥΑ αναφέρεται στα καταλύματα εποχικής λειτουργίας που δεν έχουν ανοίξει ακόμη, ενώ διευκρινίζει για τα ελάχιστα εποχικής λειτουργίας που άνοιξαν ήδη (όχι τα συνεχούς λειτουργίας) πως πρέπει να έχουν κλείσει έως 23 Μαρτίουκαι να παραμείνουν κλειστά για όσο ορίζει η ΚΥΑ».
«Για τα συνεχούς λειτουργίας καταλύματα δε γίνεται κάποια πρόβλεψη από τη συγκεκριμένη ΚΥΑ», προσθέτει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.

Εάν υπήρχε ένα κρούσμα σε ξενοδοχείο με τουρίστες, την εν λόγω περίοδο, η Ελλάδα θα είχε την απόλυτη δυσφήμιση σημειώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος. Την ίδια στιγμή διατηρείται ζωντανή και η ελπίδα ανάκαμψης από Ιούνιο.
Υπενθυνίζεται ότι με την απόφαση με αριθμό 18152/2020 αποφασίστηκε η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 15.3.2020 έως και 30.4.2020, των κύριων και μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων εποχικής λειτουργίας.

Ως προς τα ήδη λειτουργούντα κατά τη δημοσίευση της παρούσας τουριστικά καταλύματα του προηγούμενου εδαφίου, η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας τίθεται σε ισχύ στις 23.3.2020 και διαρκεί έως και 30.4.2020

Το ΦΕΚ 857/Β/14-3-2020 για το κλείσιμο των ξενοδοχείων

Τα σχόλια είναι κλειστά.