Η παράταξη του Βασίλη Λαμπρινού για τον Κόλπο Δερματά

Ημερομηνία:

Σε σχέση με την δεύτερη ανακοίνωση της παράταξης Κουράκη (4 Απριλίου 2019) επισημαίνουμε τα παρακάτω:

  1. Για την εξέλιξη του έργου της αναμόρφωσης του Κόλπου του Δερματά, με στόχο την αντιδιαβρωτική του προστασία,  η Δημοτική Αρχή έδωσε πλήρη απάντηση,  ήδη από τις 3 Απριλίου, στην οποία ξεκαθαρίζει ότι θα κινηθεί με κάθε νόμιμο μέσο ώστε το έργο να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν.  Το ερώτημα, όμως που δεν απαντήθηκε και για αυτό  το επαναλαμβάνουμε, είναι το εξής:  Ο κ. Κουράκης στηρίζει ή  όχι προσπάθεια του  Δήμου;

Υπενθυμίζουμε απλώς – και αυτό ήταν το νόημα της αναφοράς μας στην χθεσινή ανακοίνωση – ότι στην υπόθεση της απένταξης του πολιτιστικού που κληρονομήσαμε,  θεωρήσαμε αυτονόητη υποχρέωσή μας να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του Δήμου. Κι αυτό πράττουμε.

  1. Η  ανακοίνωση της παράταξης του κ. Κουράκη  φαίνεται να λησμονεί την  επικίνδυνη απραξία της  δημοτικής του αρχής σχετικά με την αποκατάσταση του Κόλπου,  από το 2010 ως το 2014,  και παρότι είχαν προκύψει σοβαρά ζητήματα ασφαλείας.  Οι δημότες αντιθέτως  δεν το έχουν λησμονήσει.
  2. Ο κ. Κουράκης, εκτός του ότι αποφεύγει ουσιαστικά να απαντήσει και στο ζήτημα της μετακίνησης των μηχανικών τον Αύγουστο του 2014, επιχειρεί να μας κάνει και ένα μάθημα νομιμότητας. Μόνο που τα πράγματα εν προκειμένω είναι απλά και ξεκάθαρα:  λίγες μέρες προτού παραδώσει την Δημαρχία, ο κ. Κουράκης συναίνεσε στην μαζική φυγή μηχανικών από τον Δήμο Ηρακλείου, γνωρίζοντας ότι αυτό θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης στις υπηρεσίες. Και το έκανε χωρίς να έχει την στοιχειώδη πολιτική ευπρέπεια να ενημερώσει σχετικά τον διάδοχό του, πολλώ δε μάλλον να ζητήσει την γνώμη του.  Ήταν αυτή του η απόφαση προς το συμφέρον του Δήμου; Ας το κρίνουν οι δημότες.
  3. Η παρούσα Δημοτική Αρχή , παρά την υποστελέχωση την οποία κλήθηκε να διαχειριστεί,  μαζί με ποικίλα  άλλα προβλήματα, ολοκλήρωσε όλα – πλην ενός –  τα έργα ΕΣΠΑ που παρέλαβε από την προηγούμενη και υλοποιεί  αυτήν την στιγμή πολλά ακόμα και ιδιαίτερα σημαντικά έργα σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου.

Εν κατακλείδι και επειδή το μόνο που ενδιαφέρει τους δημότες τελικά είναι η πρόοδος της πόλης, εμείς επαναλαμβάνουμε ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε το έργο της αποκατάστασης του Κόλπου του Δερματά να ολοκληρωθεί. Σε κάθε περίπτωση η πορεία που έχουμε χαράξει δεν πρόκειται να  ανακοπεί, παρά τα πρόσκαιρα εμπόδια.

Το Ηράκλειο προχωρά μπροστά. Μόνο μπροστά.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Υπογραφή σύμβασης για δωρεάν ενδοδημοτική συγκοινωνία ...

Μία δέσμευση της Δημοτικής Αρχής για δωρεάν δημοτική συγκοινωνία...

Πανελλαδικές 2026 – Ηράκλειο: Κινητό και σκονάκι...

Με άσχημο τρόπο ολοκληρώθηκαν οι πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών...

Υπογραφή σύμβασης για δωρεάν ενδοδημοτική συγκοινωνία ...

Μία δέσμευση της Δημοτικής Αρχής για δωρεάν δημοτική συγκοινωνία...

Πανελλαδικές 2026 – Ηράκλειο: Κινητό και σκονάκι...

Με άσχημο τρόπο ολοκληρώθηκαν οι πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Υπηρεσιακό ταξίδι Δημαρχου Ρεθύμνης σε Αθήνα και Βρυξέλλες

Αναχωρεί αύριο για την Αθήνα και για τις Βρυξέλλες...

Μίνι ανασχηματισμός: Ο Κώτσηρας στη θέση του Κυρανάκη – Όλες οι αλλαγές

Ανακοινώθηκαν οι αλλαγές στην κυβέρνηση. Παραμένει στη θέση του...

Το ευχαριστώ του ΚΤΕΛ Χανίων -Ρεθύμνου στη Δημοτική Αρχή Κισσάμου

ΤΟ «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ...

Υπογραφή σύμβασης για δωρεάν ενδοδημοτική συγκοινωνία στο Δήμο Χερσονήσου

Μία δέσμευση της Δημοτικής Αρχής για δωρεάν δημοτική συγκοινωνία...