Η Περιφέρεια Κρήτης ζητά να καταβληθεί η αποζημίωση de Minimis

Ημερομηνία:

Η δεύτερη σύσκεψη της ομάδας εργασίας για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων υπέρ των κρητικών παραγωγών πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Ως Περιφέρεια Κρήτης καταθέσαμε τα τελικά στοιχεία που αναδεικνύουν τη μείωση της παραγωγής, η οποία είναι σε ποσοστό 40% επί της παραγωγής και περίπου 40.000 τόνους. Καταθέσαμε επίσης τα τελικά ποσοστά που αφορούν την ποιοτική υποβάθμιση του προϊόντος», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενή τομέα Μανόλης Χνάρης.

Η Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου στις αρχές Μαρτίου, ενώ μέλη της αναμένεται να επισκεφτούν την Κρήτη την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου για να μιλήσουν από κοντά με παραγωγούς και φορείς του ελαιολάδου.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ο φάκελος πρέπει να παραδοθεί στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, μέχρι το τέλος Μαρτίου, προκειμένου στη συνέχεια να διεκδικηθούν αποζημιώσεις από την Ε.Ε.

Η τεκμηρίωση είναι μια αρκετά κρίσιμη υπόθεση που έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία για να πετύχει ο στόχος των αποζημιώσεων από την Ε.Ε.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή τομέα Μανόλης Χνάρης είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, παρουσία του ειδικού συμβούλου του υπουργού Ανδρέα Στρατάκη.

Η συζήτηση αφορούσε την επίσπευση της πίστωσης των επιπλέον 2 εκατομμυρίων ευρώ για το πρόγραμμα δακοκτονίας που είχε ανακοινώσει ο κ. Βορίδης από το Ηράκλειο, καθώς και την πρόταση της Περιφέρειας για τη διερεύνηση καταβολής αποζημίωσης από το πρόγραμμα ενισχύσεων de minimis, ανεξάρτητα από την τελική έκβαση της πορείας του φακέλου διεκδίκησης πόρων που θα πάει στην ευρωπαϊκή ένωση.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τραγωδία στα Χανιά: 11χρονη ανασύρθηκε νεκρή από...

Η 11χρονη από την Πολωνία βρισκόταν στην Κρήτη για...

Ο Αλέξανδρος Τσουβέλας γέμισε την Πλαζ ΕΟΤ...

Μια ξεχωριστή βραδιά γέλιου, με εντυπωσιακή ανταπόκριση από το...

Τραγωδία στα Χανιά: 11χρονη ανασύρθηκε νεκρή από...

Η 11χρονη από την Πολωνία βρισκόταν στην Κρήτη για...

Ο Αλέξανδρος Τσουβέλας γέμισε την Πλαζ ΕΟΤ...

Μια ξεχωριστή βραδιά γέλιου, με εντυπωσιακή ανταπόκριση από το...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τραγωδία στα Χανιά: 11χρονη ανασύρθηκε νεκρή από πισίνα ξενοδοχείου

Η 11χρονη από την Πολωνία βρισκόταν στην Κρήτη για...

Ο Αλέξανδρος Τσουβέλας γέμισε την Πλαζ ΕΟΤ και δώρισε φορητό απινιδωτή στον Δήμο Αγίου Νικολάου

Μια ξεχωριστή βραδιά γέλιου, με εντυπωσιακή ανταπόκριση από το...

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 31 Αυγούστου το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου

Τη Δευτέρα 31 Αυγούστου στις 16:00 θα συνεδριάσει στο...

Πολύ Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς για αύριο Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026 στις Π.Ε. Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Λασιθίου

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με...