Η υπουργός τουρισμού στην 45η Γενική συνέλευση του ΕΟΑΕΝ

Παρουσία της Υπουργού Τουρισμού, Ελενας Κουντούρα και του πρώην υπουργού εργασίας ,Γιάννη Βρούτση πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Λευκάδας η 45η Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.) .

Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης εκπροσωπήθηκε από τον Νίκο Ρεϊζάκη, μέλος του Δ.Σ και Β’ Αντιπρόεδρο του ΕΟΑΕΝ .

Οι Νικος Ρεϊζάκης και Μανωλης Ζερβακης παρουσίασαν τα αποτελέσματα της έρευνας που έκαναν για τις Υπηρεσίες διαμοιρασμού τύπου Air BnB και οι επιπτώσεις στους επαγγελματίες.

Η παρουσίαση του κ. Ρεϊζάκη καθώς και οι προτάσεις του για δημιουργία οργανισμού ελέγχου των καταλυμάτων που προσφέρονται για βραχυπρόθεσμη μίσθωση οδήγησαν την γενική συνέλευση στην απόφαση να προταθεί ο κ.Ρεϊζάκης στην επιτροπή που θα συσταθεί από τα υπουργεία Οικονομικών, Οικονομίας και Εργασίας προκειμένου να μελετήσει την κατάσταση και να εισηγηθεί μέτρα προς την κατεύθυνση του ελέγχου και του ορθολογισμού του φαινομένου.

Στα πλαίσια της γενικης Συνέλευσης υπογράφηκε πρωτόκολλο συνεργασίας για την γαλάζια ανάπτυξη και την αντιμετώπιση προβλημάτων των νησιωτικών περιοχών μεταξύ του ΕΟΑΕΝ και του Πανεπιστημίου Πειραιώς με τον Πρύτανη, Άγγελο Κώττιο να δηλώνει ότι “Έτσι, δημιουργείται μια πρόσθετη Κοινότητα Γνώσης για τη συνεργατική αναζήτηση καινοτόμων ιδεών, εφαρμογών και λύσεων στο πεδίο της γαλάζιας οικονομίας, της σημαντικότερης στη χώρα μας”.

Στην γενική συνέλευση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι από 19 νησιώτικα Επιμελητήρια της χώρας .

Τα σχόλια είναι κλειστά.