Η «Ζηνοβία» με αριθμούς

Χιόνια, καταιγίδες και ριπές ανέμου έως 140 χλμ/ώρα - Η «Ζηνοβία» έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στη χώρα εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων, των βροχοπτώσεων και των θυελλωδών ανέμων

Η «Ζηνοβία» με αριθμούς

Η «Ζηνοβία» έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στη χώρα εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων, των βροχοπτώσεων και των θυελλωδών ανέμων.

Σύμφωνα με το meteo.gr, ισχυρές βροχές σημειώνονται από την αρχή του εικοσιτετραώρου της Δευτέρας 30/12 στα νότια και ανατολικά διαμερίσματα της χώρας. Παράλληλα, χιονοπτώσεις εκδηλώνονται στα ορεινά ηπειρωτικά αλλά και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Ανατολικής Στερεάς ενώ καταγράφηκαν και σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

τον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το μεσημέρι της Δευτέρας 30/12. Όπως φαίνεται χαρακτηριστικά, στους Ποταμούς Λασιθίου η βροχόπτωση που έπεσε σε διάστημα περίπου 12 ωρών έφτασε τα 64 χιλιοστά, ενώ ακολούθησε το Τζερμιάδο Λασιθίου με 52 χιλιοστά.

Επίσης, πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι πνέουν στο Αιγαίο με ισχυρότατες ριπές που στην Παξιμάδα Καρύστου έφτασαν τα 140 χλμ/ώρα. Στον σχετικό πίνακα μπορείτε να δείτε τους 8 σταθμούς που κατέγραψαν τις ισχυρότερες ριπές έως το μεσημέρι της Δευτέρας 30/12.

Τα σχόλια είναι κλειστά.