Ιαπωνία: Το πιο ακριβό παγωτό του κόσμου ονομάζεται «Λευκή Νύχτα» & η τιμή του ζαλίζει

Ημερομηνία:

Παγωτό από… χρυσάφι
Η γεύση του είναι μοναδική αλλά και πολύτιμη. Το πιο ακριβό παγωτό στον κόσμο στοιχίζει πάνω από 6 χιλιάδες ευρώ, δημιουργήθηκε στην Ιαπωνία και ονομάστηκε Byakuya ή αλλιώς «Λευκή Νύχτα».

«Χρησιμοποιήσαμε άσπρες τρούφες από την Άλμπα της Ιταλίας, οι οποίες είναι οι πιο σπάνιες του κόσμου και στοιχίζουν πάνω από 13.000 ευρώ το κιλό. Η τρούφα χρησιμοποιείται για το γέμισμα του παγωτού», λένε οι δημιουργοί του.

Το παγωτό περιέχει βρώσιμο φύλλο χρυσού, δύο είδη τυριού παρμεζάνας και το «Sakekasu», ένα συστατικό που μοιάζει με πάστα και προέρχεται από τη διαδικασία παρασκευής του ιαπωνικού ποτού σάκε.

«Όταν το βάζεις στο στόμα σου δεν μπορείς να ξεχωρίσεις αν είναι παγωτό ή γεύμα. Η γεύση γεμίζει το στόμα. Η υφή του είναι ξεχωριστή με αφράτη στρώση από πάνω σε συνδυασμό με το γλάσο στο κάτω μέρος. Είναι η πρώτη φορά που γεύομαι κάτι τόσο μοναδικό».

Οι πελάτες καθοδηγούνται να ρίξουν το λάδι τρούφας μόλις το παγωτό μαλακώσει, πριν το ανακατέψουν με ένα χειροποίητο μεταλλικό κουτάλι που τους δίνεται μαζί με το παγωτό.

Το γλυκό είναι διαθέσιμο προς πώληση μετά από παραγγελία και αποστέλλεται απευθείας στους καταναλωτές σε ένα κουτί, σαν αμύθητης αξίας κόσμημα.

Μία σπάνια λιχουδιά, για πολύ ακριβά βαλάντια.

 

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Allwyn Hellas: Κορυφαία διάκριση ως «Employer of...

Δύο σημαντικές διεθνείς διακρίσεις απέσπασε η Allwyn Hellas, καθώς...

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τη Διδασκαλική...

Αλέξης Καλοκαιρινός: Παραμένουμε σταθερά στο πλευρό των εκπαιδευτικών Με τον...

Allwyn Hellas: Κορυφαία διάκριση ως «Employer of...

Δύο σημαντικές διεθνείς διακρίσεις απέσπασε η Allwyn Hellas, καθώς...

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τη Διδασκαλική...

Αλέξης Καλοκαιρινός: Παραμένουμε σταθερά στο πλευρό των εκπαιδευτικών Με τον...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αν ζούσε ο… Ανδρέας Παπανδρέου: Θα έκανε απλώς ένα νεύμα στο κόμμα του

Δεν είναι εύκολο κάποιος να μείνει στην ιστορία με...

18 Οκτωβρίου 1981: Όταν το ΠΑΣΟΚ θριάμβευε στις εκλογές – Τι έγραφαν τότε τα «ΝΕΑ»

Γυρίζουμε το χρόνο πίσω στην πρώτη εκλογική νίκη του...

Λένα Ζευγαρά: Το νέο single «Αδέσποτο» και οι εμφανίσεις στο Vog Club Athens

Η Λένα Ζευγαρά βρίσκεται στην πιο δημιουργική και επιτυχημένη...