Ιαπωνία: Το πιο ακριβό παγωτό του κόσμου ονομάζεται «Λευκή Νύχτα» & η τιμή του ζαλίζει

Στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες μπήκε το πιο ακριβό παγωτό του κόσμου που ονομάζεται «Λευκή Νύχτα» και έρχεται από την Ιαπωνία.

Ιαπωνία: Το πιο ακριβό παγωτό του κόσμου ονομάζεται «Λευκή Νύχτα» & η τιμή του ζαλίζει

Παγωτό από… χρυσάφι
Η γεύση του είναι μοναδική αλλά και πολύτιμη. Το πιο ακριβό παγωτό στον κόσμο στοιχίζει πάνω από 6 χιλιάδες ευρώ, δημιουργήθηκε στην Ιαπωνία και ονομάστηκε Byakuya ή αλλιώς «Λευκή Νύχτα».

«Χρησιμοποιήσαμε άσπρες τρούφες από την Άλμπα της Ιταλίας, οι οποίες είναι οι πιο σπάνιες του κόσμου και στοιχίζουν πάνω από 13.000 ευρώ το κιλό. Η τρούφα χρησιμοποιείται για το γέμισμα του παγωτού», λένε οι δημιουργοί του.

Το παγωτό περιέχει βρώσιμο φύλλο χρυσού, δύο είδη τυριού παρμεζάνας και το «Sakekasu», ένα συστατικό που μοιάζει με πάστα και προέρχεται από τη διαδικασία παρασκευής του ιαπωνικού ποτού σάκε.

«Όταν το βάζεις στο στόμα σου δεν μπορείς να ξεχωρίσεις αν είναι παγωτό ή γεύμα. Η γεύση γεμίζει το στόμα. Η υφή του είναι ξεχωριστή με αφράτη στρώση από πάνω σε συνδυασμό με το γλάσο στο κάτω μέρος. Είναι η πρώτη φορά που γεύομαι κάτι τόσο μοναδικό».

Οι πελάτες καθοδηγούνται να ρίξουν το λάδι τρούφας μόλις το παγωτό μαλακώσει, πριν το ανακατέψουν με ένα χειροποίητο μεταλλικό κουτάλι που τους δίνεται μαζί με το παγωτό.

Το γλυκό είναι διαθέσιμο προς πώληση μετά από παραγγελία και αποστέλλεται απευθείας στους καταναλωτές σε ένα κουτί, σαν αμύθητης αξίας κόσμημα.

Μία σπάνια λιχουδιά, για πολύ ακριβά βαλάντια.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.