Ηχηρή απάντηση ΥΠΕΞ σε Τουρκία για την πρόκληση Ακάρ: Υποκριτικό να μιλάτε για διεθνές δίκαιο

Ημερομηνία:

Υποκριτική χαρακτηρίζει την επίκληση του διεθνούς δικαίου από την πλευρά της Τουρκίας το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του σχετικά με δηλώσεις του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Εκφράζει δε την ανησυχία του για το γεγονός ότι οι συνεχείς προτροπές της διεθνούς κοινότητας περί σεβασμού του διεθνούς δικαίου πέφτουν σε ώτα μη ακουόντων.

«Είναι τουλάχιστον υποκριτικό μια χώρα που παραβιάζει συστηματικά την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα σχεδόν όλων των γειτονικών χωρών της, μια χώρα που απειλεί με πόλεμο γείτονα και σύμμαχό της αν ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του, μια χώρα που διαλαλεί ότι παραβιάζει το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στη Λιβύη, να επικαλείται το διεθνές δίκαιο», σημειώνει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

«Και είναι φυσικό η χώρα αυτή να μην αντιλαμβάνεται ότι οι γείτονές της είναι υποχρεωμένοι να λαμβάνουν κάθε μέτρο νόμιμης άμυνάς τους σε όλη την επικράτειά τους, παρά το γεγονός ότι αυτό το δικαίωμα κατοχυρώνεται από τον ίδιο τον Χάρτη του ΟΗΕ, δηλαδή το ευαγγέλιο του διεθνούς δικαίου», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

«Εξακολουθεί δε να προκαλεί την εύλογη ανησυχία μας το ότι οι συνεχείς προτροπές της διεθνούς κοινότητας περί σεβασμού του διεθνούς δικαίου προς τη χώρα αυτή πέφτουν σε ώτα μη ακουόντων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Βαγγέλης Μαρινάκης: 16 χρόνια δόξας στην ηγεσία...

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ανέλαβε το «τιμόνι» του Θρύλου...

Ο Τραμπ υπέγραψε τη συμφωνία με το...

Η στιγμή που ο Τραμπ υπογράφει τη συμφωνία τερματισμού...

Βαγγέλης Μαρινάκης: 16 χρόνια δόξας στην ηγεσία...

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ανέλαβε το «τιμόνι» του Θρύλου...

Ο Τραμπ υπέγραψε τη συμφωνία με το...

Η στιγμή που ο Τραμπ υπογράφει τη συμφωνία τερματισμού...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Επιστολή Τουριστικών και Επαγγελματιών Φορέων Ν. Ηρακλείου προς την Υπουργό Πολιτισμού για την Κρήνη Μοροζίνι

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ, Αγαπητή κυρία Μενδώνη, Μετά την έντονη αντίδραση και...