Ίδρυμα ΄΄Ελευθέριος Κ Βενιζέλος΄΄:Διαδικτυακή παραγωγή για την Επανάσταση του1897

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1897- ΝΕΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»

«Ακρωτήρι 1897» είναι ο τίτλος της νέας διαδικτυακής παραγωγής που παρουσιάζει το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» με αφορμή την επέτειο των 124 ετών από την Επανάσταση. Βασίζεται σε μια ιδέα του Χανιώτη ηθοποιού Νικόλα Λακιωτάκη, ο οποίος ζει και εργάζεται στο Παρίσι και την Αθήνα.

Στο βίντεο παρουσιάζονται αποσπάσματα από την Κόλαση του Δάντη, τους Ελεύθερους Πολιορκημένους του Διονύσιου Σολωμού, το Ημερολόγιο του Επαναστατικού Στρατοπέδου Ακρωτηρίου, καθώς και από επιστολή που απηύθυνε ο Ελευθέριος Βενιζέλος στη διάρκεια της επανάστασης στους «χριστιανικούς λαούς του πεπολιτισμένου κόσμου».

Ακούγονται οι ηθοποιοί Νικόλας Λακιωτάκης και Χρήστος Ραχιώτης, ενώ η μουσική είναι μια πρωτότυπη σύνθεση του Γάλλου καλλιτέχνη SamCat. Στο βίντεο συμμετέχουν οι Σπύρος Ανδρουλάκης, Νικόλας Λακιωτάκης, Άρης Μαλτεζάκης, Δημήτρης Μπαρνιάς, Χρήστος Ραχιώτης. Video editing: Χρήστος Ραχιώτης, Samuel Matous, κάμερα: Μανώλης Λεβεντέλης.

Το βίντεο είναι διαθέσιμο στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=pE9ZOvl9f60
Το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» συνεχίζει τις διαδικτυακές του δράσεις προκειμένου να κρατήσει ζωντανή την επικοινωνία στον καιρό της πανδημίας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.