Ιεράπετρα: Χωρίς παθολογική κλινική το νοσοκομείο- Παραιτήθηκε ο μοναδικός παθολόγος

Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο στηρίχει του αγώνες των εργαζομένων στο νοσοκομείο - Ο παθολόγος, Γιώργος Φυτρολάκης, εξαντλημένος από τον τεράστιο φόρτο εργασίας έδινε έναν τιτάνιο αγώνα, να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των αμέτρητων ασθενών που έρχονταν από τη Βιάννο, την Ιεράπετρα και τον Μακρύ Γιαλό, περιμένοντας μάταια για βοήθεια

Ιεράπετρα: Χωρίς παθολογική κλινική το νοσοκομείο- Παραιτήθηκε ο μοναδικός παθολόγος

Δεν πέρασαν λίγες ώρες από τη συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας του ψηφίσματος των φορέων και της επιτροπής αγώνα, για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, ώστε να παραμείνει ανοικτό και να αναβαθμιστεί το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, όταν το πρωί της Πέμπτης στα χέρια του αναπληρωτή διοικητή, Γιάννη Πετράκη, παραδόθηκε η επιστολή παραίτησης του Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής και εξαίρετου επιστήμονα, Γιώργου Φυτρολάκη, του μοναδικού παθολόγου που είχε απομείνει στο πολύπαθο Νοσοκομείο.

Ο παθολόγος εξαντλημένος από τον τεράστιο φόρτο εργασίας στη μονάδα COVID-19, αλλά και στην εδώ και πολλά χρόνια υποστελεχωμένη Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, έδινε έναν τιτάνιο αγώνα, να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των αμέτρητων ασθενών που έρχονταν από τη Βιάννο, την Ιεράπετρα και τον Μακρύ Γιαλό, περιμένοντας μάταια να έρθουν στην Κλινική του, για να τον βοηθήσουν έστω δυο νέοι επικουρικοί παθολόγοι, ώστε να μπορεί να αντέξει και ο ίδιος βιολογικά και ψυχολογικά στην πίεση που δεχόταν η μονάδα υγείας της Ιεράπετρας, από την πανδημία και ειδικά τον τελευταία καιρό από το «τσουνάμι» των περιστατικών της γρίπης, εκτός από τα υπόλοιπα περιστατικά παθολογικής φύσης.

Κλείνει η κλινική

«Ο αγώνας μας δεν ξεκινάει τώρα αλλά συνεχίζεται και εντατικοποιείται καθώς μόλις πριν λίγο πληροφορήθηκα ότι κατέθεσε την παραίτηση του ο μοναδικός παθολόγος που είχε απομείνει στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας. Χωρίς παθολόγο , στην ουσία το Νοσοκομείο παύει πλέον να λειτουργεί. Θα πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψη της , το ψήφισμα και τις αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου που έχουμε πάρει εδώ και πολλά χρόνια. Έχουμε κάνει συναντήσεις στο Υπουργείο Υγείας, στην 7η ΥΠΕ, στο γραφείο του κυβερνητικού βουλευτή, υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη και έχουμε μιλήσει επίσης και με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης. Δυστυχώς σήμερα βλέπουμε ότι παρά τις προσπάθειες μας έχουμε φτάσει στα όρια του κλεισίματος. Άρα θα πρέπει άμεσα στην κυβέρνηση να δούνε τι θα γίνει με το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας. Εμείς θα συνεχίσουμε όπως είπαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, να στηρίζουμε τον αγώνα όλων όσων εμπλέκονται στο Νοσοκομείο, είτε είναι εργαζόμενοι είτε είναι ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου. Εμείς ως Δημοτική Αρχή θα είμαστε μπροστά σε αυτόν τον αγώνα, ώστε οι εξαγγελίες για αυτοδιοίκητο Νοσοκομείο, στελεχωμένο σωστά και επαρκώς χρηματοδοτημένο, να γίνουν πράξη», είπε στο neakriti.gr, ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ Θεοδόσης Καλαντζάκης.

«Η παραίτηση του μοναδικού παθολόγου μας κ Γιώργου Φυτρολάκη, σημαίνει ότι το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας δεν θα έχει στο εξής καθόλου παθολογική Κλινική. Η κλινική ουσιαστικά κλείνει, μέχρι να γίνουν προσλήψεις νέων γιατρών. Αυτό έρχεται σαν συνέπεια του Νόμου που έχει περάσει στη Βουλή, ο οποίος καταργεί στην ουσία το Εθνικό Σύστημα Υγείας καθώς επίσης είναι συνέπεια των αμυδρών αμοιβών των γιατρών που δε μπορούν μένοντας μόνοι τους να αντέξουν αυτό το βάρος και την ευθύνη , να λειτουργούν ως λειτουργοί γιατροί σε αυτό το Νοσοκομείο. Το Νοσοκομείο εκτός από τις συνέπειες που θα έχει όπως όλα τα μικρά περιφερειακά νοσοκομεία, θα έχει επιπλέον συνέπειες επειδή δεν περιλαμβάνεται στους νέους υγειονομικούς χάρτες , ως Νοσοκομείο τουλάχιστον. Άρα το Νοσοκομείο μας δεν θα είναι ελκυστικό για την έλευση νέων γιατρών , ενώ όσοι υπηρετούν σε αυτό μέχρι τώρα , σιγά- σιγά θα φεύγουν.

Πρέπει να αντιδράσουμε για να αλλάξει αυτό το καθεστώς

Το βράδυ της Τετάρτης το ψήφισμα μας πέρασε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ξεκαθαρίστηκε απόλυτα ότι κάθε προσπάθεια και των φορέων και του Συλλόγου μας δεν έχει κανένα κομματικό η παραταξιακό χρώμα, ούτε έχει στόχο να εκμεταλλευτεί την προεκλογική περίοδο που διανύουμε . Ένας είναι ο στόχος. Να διασωθεί το Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Η πιθανότερη ημερομηνία για το μεγάλο πάνδημο συλλαλητήριο που οργανώνουμε θα είναι η 2α Φεβρουαρίου ημέρα Πέμπτη, μαζί με άλλες δράσεις και πρωτοβουλίες που θα αναλάβουμε για να διασώσουμε το Νοσοκομείο μας», πρόσθεσε ο κ Ανδρέας Μαμαντόπουλος, χειρουργός, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας έχει εκθέσει πάρα πολλές φορές και σε όλα τα επίπεδα , τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μονάδα υγείας τα τελευταία χρόνια. Η ταμίας του Συλλόγου Εργαζομένων κ Καλλιόπη Κονταξάκη μας εκμυστηρεύτηκε, ότι είναι η πιο παλιά εργαζόμενη του Νοσοκομείου, και ότι δεν το θυμάται ποτέ να βρίσκεται σε τόσο κακή κατάσταση.

«Τα προβλήματα του Νοσοκομείου μας είναι γνωστά πλέον σε όλους. Τα φωνάζαμε τα τελευταία 3 χρόνια και φτάσαμε να έχουμε μείνει με πάρα πολύ λίγους γιατρούς σήμερα , Ακόμα πιο λυπηρό είναι το γεγονός ότι πριν λίγο έφτασε στα χέρια μας ακόμα μια παραίτηση, εκείνη του μοναδικού παθολόγου που έχουμε στο Νοσοκομείο μας , του κ Γιώργου Φυτρολάκη. Ελπίζουμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική και ο γιατρός δεν θα επιμείνει στην παραίτηση του. Εδώ δεν περισσεύει πλέον κανείς. Ο αγώνας έπρεπε να είχε κλιμακωθεί . Ελπίζουμε ότι έστω και την τελευταία στιγμή, θα προσπαθήσουμε να το κρατήσουμε ανοικτό το Νοσοκομείο μας. Το ΠΑΓΝΗ και το Νοσοκομείο Ρεθύμνου είναι στα κάγκελα , γιατί τα προβλήματα υποστελέχωσης που έχουν όλα τα Νοσοκομεία της Κρήτης είναι σοβαρότατα», μας είπε η κ Καλλιόπη Κονταξάκη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.