Ηφαίστειο Αίτνα – Οι εκπομπές διοξειδίου του θείου έφτασαν στην Ελλάδα

Ημερομηνία:

Οι εκπομπές διοξειδίου του Θείου (SO2) από τη σημερινή έκρηξη της Αίτνας, που καταγράφηκαν από δορυφόρο έφτασαν στην Ελλάδα, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook o μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Και συνεχίζει γράφοντας: «Μετά από 22 ημέρες το ηφαίστειο ξέσπασε σήμερα το πρωί 21 Σεπ και η πορεία των εκπομπών διοξειδίου του Θείου (SO2) από τη σημερινή έκρηξη της καταγράφηκε από τον δορυφόρο Sentinel5p / Copernicus».

«Αν στην μετεοπαρέα μας έχουμε ειδικούς επί του θέματος θα χαρούμε να έχουμε τις απόψεις τους για το αν και τι σημαίνει αυτό για την περιοχή μας!», συμπλήρωσε.

Η ανάρτηση

Το ηφαίστειο της Αίτνας ξύπνησε και πάλι. Από τον νοτιοανατολικό κρατήρα του πύρινου γίγαντα της Σικελίας βγαίνει καπνός, ενώ εκτοξεύθηκαν, επίσης, θραύσματα από πυρακτωμένα πετρώματα και περιορισμένη ποσότητα λάβας.

Μέχρι στιγμής, η λειτουργία του αεροδρομίου της πόλης της Κατάνης (η οποία βρίσκεται κοντά στην Αίτνα) δεν έχει επηρεασθεί, ενώ το σύννεφο καπνού έχει αγγίξει τα εννέα χιλιόμετρα ύψους.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μήνυμα Τσιάρα προς αγρότες: Μπλόκα και πείσματα...

«Οι λύσεις δεν περνούν μέσα από τα μπλόκα, αλλά...

Αγρότες: Φουντώνει η οργή τους – «Λάδι...

Η μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ είναι μια νέα...

Μήνυμα Τσιάρα προς αγρότες: Μπλόκα και πείσματα...

«Οι λύσεις δεν περνούν μέσα από τα μπλόκα, αλλά...

Αγρότες: Φουντώνει η οργή τους – «Λάδι...

Η μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ είναι μια νέα...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ιστορική μέρα: Άνοιξε ξανά η πύλη Αγίου Γεωργίου ως πέρασμα που ενώνει την λ. Ικάρου με την πλ. Ελευθερίας

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Χάρη στην προσπάθεια που πορευτήκαμε για μεγάλο...

Ηράκλειο:Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαλεβιζίου

Έντονα καιρικά φαινόμενα να πλήξουν περιοχές του Δήμου Μαλεβιζίου...