Ηγουμενίδης: «Χωρίς ίχνος ντροπής η Υφυπουργός Εργασίας δήλωσε πως δεν είναι προτεραιότητα της τα ΚΔΑΠ»

Ημερομηνία:

Σε εκ νέου αναφορά στη Βουλή για την ενίσχυση των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης μετά και τις προκλητικές δηλώσεις της Υφυπουργού Εργασίας στη Βουλή προχώρησε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης. Ο Νίκος Ηγουμενίδης με τη συνυπογραφή των Σωκράτη Βαρδάκη και Χάρη Μαμουλάκη κατέθεσε αναφορά στη Βουλή το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για τα ΚΔΑΠ, ενώ προχώρησε και σε σχετική δήλωση.

Στο έγγραφο αναδεικνύεται πως 80.000 παιδιά φέτος, όπως και την περυσινή χρονιά έμειναν εκτός εξαιτίας της ελλιπούς χρηματοδότησης και πως «αποκλείστηκαν μονογονεϊκές οικογένειες και πολύτεκνες οικογένειες, δηλαδή οικογένειες που έπρεπε να λαμβάνουν ιδιαίτερη μέριμνα από πλευράς της Πολιτείας και δη στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε».

Μετά και την κατάθεση της αναφοράς και στον απόηχο των σχετικών δηλώσεων της Υφυπουργού Εργασίας στη Βουλή ο Νίκος Ηγουμενίδης δήλωσε:

«Χωρίς ίχνος ντροπής η Υφυπουργός μέσα στη Βουλή και απαντώντας σε ερώτηση της αρμόδιας τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώς Φωτίου δεν δίστασε να πει πως δεν είναι προτεραιότητά της τα ΚΔΑΠ. Η κυνική δήλωση προκαλεί για μια ακόμη φορά το κοινό αίσθημα αφού ουσιαστικά γυρίζει την πλάτη σε μια σειρά ευάλωτα κοινωνικά στρώματα και ομάδες. Έχουμε την υποχρέωση σήμερα να επιμείνουμε ότι πρέπει να καλυφθεί η αυξανόμενη ζήτηση για ΚΔΑΠ, να ενισχυθούν τα δημοτικά ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ, και να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να αποκτήσουν με τους δήμους μόνιμη σχέση εργασίας οι σημερινοί εργαζόμενοι που δίνουν καθημερινά επί πολλά χρόνια τον καλύτερο τους εαυτό στις κοινωνικές αυτές δομές».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ψυχρολουσία: Αντί για βαρέα.. «εθελοντική» δουλειά μέχρι...

«Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ τον άκουγαν και δεν είπαν....

Ο Τραμπ υπέγραψε τη συμφωνία με το...

Η στιγμή που ο Τραμπ υπογράφει τη συμφωνία τερματισμού...

Ψυχρολουσία: Αντί για βαρέα.. «εθελοντική» δουλειά μέχρι...

«Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ τον άκουγαν και δεν είπαν....

Ο Τραμπ υπέγραψε τη συμφωνία με το...

Η στιγμή που ο Τραμπ υπογράφει τη συμφωνία τερματισμού...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήλωση Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα για νέο δημοτικό βρεφικό σταθμό στο Γάζι

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας έκανε την ακόλουθη δήλωση...

Δήμος Ηρακλείου:Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2026 Βιβλία, παράθυρα ανοιχτά

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας επιστρέφει για να...

Ηράκλειο:Αναφορά Αυγενάκη για την Κρήνη Μοροζίνι

Μεταφέρει στη Βουλή το κοινό αίτημα των τουριστικών, επαγγελματικών...

Το μεγαλύτερο Κρητικό Γλέντι του καλοκαιριού έρχεται στο Παγκρήτιο Στάδιο!

Ο Γρηγόρης Σαμόλης ανεβαίνει στη σκηνή για μια μεγάλη...