Ιμάμογλου: Οδηγήθηκε στις φυλακές της Σηλυβρίας – Καλεί σε μαζικές διαδηλώσεις σε όλη την Τουρκία

Ημερομηνία:

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο Ιμάμογλου θα παραμείνει στη φυλακή έως ότου γίνει η δίκη του με κατηγορίες περί διαφθοράς.


Σύνταξη


Προφυλακίστηκε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου. Το μεσημέρι της Κυριακής (23/3) πέρασε την πόρτα της φυλακής Μαρμαρά, κοντά στην περιοχή Σιλιβρί.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι θα παραμείνει εκεί έως ότου γίνει η δίκη του με κατηγορίες περί διαφθοράς.

Ο ίδιος καλεί σε μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα κατά της προφυλάκισής του και δηλώνει ότι δεν θα υποκύψει ποτέ. Επίσης, αναφέρει πως η νομική διαδικασία σχετικά με την προφυλάκισή του ήταν «μια πλήρης εξωδικαστική εκτέλεση» που ισοδυναμεί με «προδοσία κατά της Τουρκίας».

Η ανάρτηση του Ιμάμογλου στο Χ

Ανεστάλη η δημαρχιακή του ιδιότητα

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι ο Ιμάμογλου απομακρύνεται από τα καθήκοντα του δημάρχου λόγω της προφυλάκισης του. Πρόκειται για προσωρινό μέτρο.

Το δημοτικό συμβούλιο της Κωνσταντινούπολης, στο οποίο το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), έχει την πλειοψηφία, αναμένεται να εκλέξει πρόσωπο που θα ασκεί χρέη δημάρχου τις επόμενες ημέρες.

Σημειώνεται ότι ακόμα δύο δήμαρχοι της περιοχής έχουν επίσης απομακρυνθεί, από τις θέσεις τους.

Οι φυλακές της Σηλυβρίας

Η φυλακή Μαρμαρά, γνωστή και ως φυλακές της Σηλυβρίας, βρίσκεται στα περίχωρα της Κωνσταντινούπολης.

Έχει έκταση 437.000 τετραγωνικά μέτρα και περιλαμβάνει εννέα τετράγωνα, συμπεριλαμβανομένων οκτώ σωφρονιστικών ιδρυμάτων με πολλαπλές μονάδες κρατουμένων.

Το συγκρότημα των φυλακών περιλαμβάνει εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις, εργαστήρια, τζαμί, αθλητικούς χώρους και βιβλιοθήκη για την υποστήριξη της αποκατάστασης των κρατουμένων και των καθημερινών δραστηριοτήτων.

Βίντεο από την μεταφορά του Ιμάμογλου

Έχοντας χωρητικότητα 10.904 κρατουμένων, η φυλακή Μαρμαρά αποτελεί τη μεγαλύτερη σωφρονιστική εγκατάσταση στην Ευρώπη, με συστήματα διπλής επιτήρησης σε όλη της την έκταση.

Πριν από μερικά χρόνια η φυλακή έγινε γνωστή, με αφορμή τις υποθέσεις «Εργκένεκον» και «Βαριοπούλα». Τότε πρώην στρατιωτικοί, νομικοί, επιχειρηματίες, πολιτικοί και δημοσιογράφοι είχαν οδηγηθεί εκεί με ποινές για απόπειρες ανατροπής της τουρκικής κυβέρνησης. Πολλές από αυτές τις ποινές, ωστόσο, ακυρώθηκαν με την πάροδο των χρόνων.
Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ποιοι «τα έχουν 400» μέχρι τα γεράματα...

Έρευνα σε περισσότερους από 1.000 μεσήλικες και ηλικιωμένους για...

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Ο αδερφός της εκδίδει βιβλίο...

«Ελπίζω πως αυτό το έργο θα ενδιαφέρει όλους εκείνους...

Ποιοι «τα έχουν 400» μέχρι τα γεράματα...

Έρευνα σε περισσότερους από 1.000 μεσήλικες και ηλικιωμένους για...

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Ο αδερφός της εκδίδει βιβλίο...

«Ελπίζω πως αυτό το έργο θα ενδιαφέρει όλους εκείνους...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ανοίγει ο δρόμος για ψεκασμούς με drones – Τι αλλάζει για τους αγρότες

Μια σημαντική αλλαγή για τον ευρωπαϊκό αγροτικό τομέα εξετάζει...

«Τουρισμός για όλους»: Πάνω από ένα εκατ. αιτήσεις – Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα

Στόχος είναι η άμεση ολοκλήρωση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών,...

TikTok: Πληρώνει 400 εκατ. δολάρια για υπόθεση προσωπικών δεδομένων παιδιών

Σε συμφωνία ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων κατέληξε το TikTok...

Διακοπές ρεύματος στην Κρήτη την Κυριακή 23 Αυγούστου – Οι περιοχές και οι ώρες

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Κυριακή 23 Αυγούστου,...