Ημέρες Παιδικού Θεάτρου από την Περιφέρεια Κρήτης με δωρεάν είσοδο

Συνεχίζονται οι «Ημέρες Παιδικού Θεάτρου» από την Περιφέρεια Κρήτης, με σειρά θεατρικών παραστάσεων που ξεκινούν στις 13 Απριλίου και πρόκειται να συνεχιστούν για όλο το χρόνο. Μαθήτριες και μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παραστάσεις ψυχαγωγίας, ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σχετικά με σημαντικά διαχρονικά ζητήματα.
Η Περιφέρεια Κρήτης αναγνωρίζοντας την πολύπλευρη σημασία και τα οφέλη του παιδικού θεάτρου στη συναισθηματική, πνευματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, ξεκίνησε ένα νέο θεσμό τις «Ημέρες Παιδικού Θεάτρου». Σκοπός του θεσμού αυτού είναι το παιδικό θέατρο να ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Κρήτης και τα παιδιά να έχουν ισότιμη και δωρεάν πρόσβαση στα αγαθά της τέχνης και του θεάτρου.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων
Οι δράσεις ξεκίνησαν με τη μουσικό-θεατρική παράσταση με το Γιάννη Ζουγανέλη και τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο και συνεχίζονται με τις θεατρικές παραστάσεις:

«Το Δάσος της Μοναδικότητας», από τη Θεατρική Ομάδα Μαριονέτες, στις 13 Απριλίου, στις 7:30μ.μ., στην αίθουσα της Ενορίας της Πρασσάς, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού-Οικολογικού Συλλόγου Πρασσάς.

«Τσάντα για Μαξιλάρι-Μια υπόθεση τραγική», στις 14 Απριλίου, στις 9:00π.μ., στο Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Κρήτης και στο Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου, στις 16 Απριλίου, 9:00-11:00π.μ. και 11:00π.μ.-1:00μ.μ.,. στο 7ο Γυμνάσιο Χανίων και στις 17 Απριλίου, 9:00-11:00π.μ. και 11:00π.μ.-1:00μ.μ.,στο Γενικό Λύκειο Νέας Κυδωνίας.
«Οι Δροσουλίτες», από το Κουκλοθέατρο Κρήτης, στις 20 Απριλίου, στις 6:30μ.μ., στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Βάθειας, με την υποστήριξη του Συλλόγου.

«Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» του Μολιέρου, από το Θέατρο Τέχνης Σβούρα, στις 21 Απριλίου, στις 6:00μ.μ., στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στο Δημαρχείο των Πεζών, με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κουνάβων.

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, στις 22 Μαΐου, στις 9:00μ.μ., στο Θεατράκι του Θραψανού, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Θραψανού, στις 24 Ιουνίου, στις 9:00μ.μ., στην Πέρα Βρύση στη Γέργερη, με την υποστήριξη του Συλλόγου Βαρελοφόρων Πολιτισμού και Ανάπτυξης Γέργερης και στις 26 Ιουλίου, στις 9:00μ.μ., στο Ανοικτό Θέατρο Συλλάμου, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Βασιλειών.
Η είσοδος σε όλες τις παραστάσεις είναι δωρεάν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.